Το 6-17 Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ και η άμυνα πρωταθλητή…

Το 6-17 Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ και η άμυνα πρωταθλητή…

Η τεράστια διαφορά στο χορτάρι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και το παρελθόν που δείχνει τον δρόμο αν το ποδόσφαιρο ήταν κανονικό…

Αν μιλάγαμε για κανονικό ποδόσφαιρο είναι σίγουρο πως το στοιχείο αυτό που προκύπτει στο χορτάρι θα έδειχνε ξεκάθαρα τον δρόμο που έχει πάρει το πρωτάθλημα. Αν μιλάγαμε για ένα κανονικό πρωτάθλημα που δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά δεν θα είχαμε μετά από 17 αγωνιστικές ντέρμπι στην κορυφή αλλά τον Ολυμπιακό να έχει πάρει ήδη μια καλή διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Με τα «αν» βεβαίως δουλειά δεν γίνεται. Είναι όμως ενδεικτικό της διαφοράς των δύο ομάδων, πως κάτω από αυτές τις συνθήκες ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στο πρωτάθλημα, έστω με το «φτωχό» +1 από τον ΠΑΟΚ. Σε ένα πρωτάθλημα που για τους υπαλλήλους της RFA είναι «σπαθάτο» όσο αδικείται ο Ολυμπιακός και είναι πρώτος ο ΠΑΟΚ. Αλλά όπως έχω τονίσει πολύ καιρό, οι… εξυγιαντές κάνουν την δουλειά τους, όσο και αν διασύρονται καθημερινά με τα ήξεις – αφίξεις, όσο και αν με αποδείξεις και στοιχεία ξεγυμνώνονται.

Προσπαθώντας λοιπόν να επικεντρωθούμε στα καθαρά αγωνιστικά στοιχεία του πρωταθλήματος (όσο αυτό είναι εφικτό) το στοιχείο που κάνει «μπαμ» για την διαφορά Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ είναι η άμυνα. Σε ένα πρωτάθλημα που έχουν διεξαχθεί 17 αγωνιστικές και ο περσινός πρωταθλητής έχει ήδη δεχθεί 17 γκολ. Ένα γκολ ανά αγώνα μέσο όρο για τον ΠΑΟΚ που συν τοις άλλοις έχει και την… πολυτέλεια των «χαλαρών» αγώνων.

Την ίδια ώρα ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός έχει δεχθεί 6 γκολ. Η άμυνα αποτελεί για τον Ολυμπιακό το βασικό στοιχείο που τον οδηγεί έως τώρα στο πρωτάθλημα. Πόσο σημαντικό είναι το στοιχείο της άμυνας το διαπιστώνουμε ρίχνοντας μια απλή ματιά στα προηγούμενα πρωταθλήματα.

Για να κατανοήσουμε και το σοβαρό αγωνιστικό πρόβλημα που έχει ο ΠΑΟΚ στο ανασταλτικό κομμάτι αρκεί να δούμε πως πέρσι σε ολόκληρο το πρωτάθλημα δέχθηκε 14 γκολ. Ο δεύτερος πέρσι Ολυμπιακός σε ολόκληρο το πρωτάθλημα δέχθηκε 17 γκολ, όσο δηλαδή έχει δεχθεί έως τώρα στο φετινό πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ.

Πρόπερσι η ΑΕΚ του Χιμένεθ πήρε το πρωτάθλημα με την άμυνα της, δεχόμενη μόλις 12 γκολ την ώρα που ο δεύτερος ΠΑΟΚ δέχθηκε συνολικά 19, δύο γκολ δηλαδή περισσότερα από όσα έχει δεχθεί έως τώρα φέτος σε 17 αγωνιστικές.

Την σεζόν 2016-17 ο Ολυμπιακός που πήρε το πρωτάθλημα «έγραψε» παθητικό 16 γκολ με τον δεύτερο ΠΑΟΚ να έχει δεχθεί 19, όσα και ο τρίτος Παναθηναϊκός.

Πηγαίνοντας ακόμη πιο πίσω, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός την σεζόν 2015-16 είχε παθητικό 16 γκολ ενώ πρέπει να φτάσουμε την σεζόν 2014-15 για να δούμε τον πρωταθλητή Ολυμπιακό να έχει δεχθεί συνολικά περισσότερα γκολ (23) από όσα έχει τώρα ο ΠΑΟΚ σε 17 αγωνιστικές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ