Δώνης στους παίκτες: «Δεν είμαστε ομάδα για να ταλαιπωρούμαστε να μπούμε εξάδα»

Δώνης στους παίκτες: «Δεν είμαστε ομάδα για να ταλαιπωρούμαστε να μπούμε εξάδα»

Ο Γιώργος Δώνης έδωσε συγχαρητήρια για την εικόνα που έδειξαν οι παίκτες τους στο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και τους τόνισε πως πρέπει πλέον να κοιτάξουν να κερδίζουν τα ματς με μικρότερους αντιπάλους.

Αν ο Παναθηναϊκός έπαιζε ντέρμπι κάθε Κυριακή, πιθανότατα η βαθμολογική του συγκομιδή να ήταν πολύ μεγαλύτερη από τους 22 βαθμούς που έχει μαζέψει έως σήμερα. Οι «πράσινοι» στα παιχνίδια με τους μεγάλους τους αντιπάλους έχουν δείξει εξαιρετική εικόνα, η ήττα στο Καραϊσκάκη ήταν μόλις η πρώτη σε ντέρμπι, μια ήττα που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν ο Παναθηναϊκός ήταν πιο αποτελεσματικός στις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Ο Γιώργος Δώνης έμεινε ικανοποιημένος απ’ όσα είδε στο Φάληρο. Από το γεγονός πως οι παίκτες του, κυρίως για μία ώρα αγώνα, έκαναν αυτό που έπρεπε μέσα στο γήπεδο, ακολούθησαν πιστά το πλάνο και ήταν ανταγωνιστικοί. Και θα μπορούσαν φυσικά να είχαν ανοίξει και το σκορ.

Στην ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές έκανε ανάλυση ορισμένων σημείων, δήλωσε ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές, αλλά τους τόνισε πως από εδώ και στο εξής πρέπει να πάρουν τα παιχνίδια με μικρότερους αντιπάλους, να μην την… πατήσουν όπως στον πρώτο γύρο και να μπουν στην εξάδα. Λέγοντας χαρακτηριστικά πως αυτό που βγάζουν στο γήπεδο δε συμβαδίζει με ομάδα που πρέπει να… ταλαιπωρείται για να βρίσκεται στις θέσεις των πλέι οφ. Αλλά για να έχει δεδομένη την παρουσία της εκεί.

«Έχουμε δείξει στα παιχνίδια με όλους τους μεγάλους αντιπάλους τι ομάδα είμαστε. Ήμασταν καλύτερα σε όλα τα ματς που δώσαμε. Μου άρεσε ο τρόπος παιχνιδιού μας στο Καραϊσκάκη, κάναμε όλα όσα έπρεπε. Βλέπετε κι εσείς πως δεν είμαστε ομάδα για να ταλαιπωρούμαστε να μπούμε στην εξάδα. Είμαστε καλύτεροι απ’ αυτό που λέει η βαθμολογία για εμάς. Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας το ντέρμπι και να δούμε τα ματς που έρχονται. Να παίζουμε το ίδιο καλά και με τους μικρότερους αντιπάλους, να τα κερδίζουμε ένα προς ένα και να μπούμε στα πλέι οφ. Αλλά πρώτα έχουμε το κύπελλο και ξέρετε καλά πως είναι στόχος μας».

Η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχωρεί σήμερα για τα Γιάννενα όπου αύριο θα δώσει το πρώτο ματς για τη φάση των «16» του Κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΣ. Ένα παιχνίδι στο οποίο ο Δώνης θα κάνει αλλαγές (άφησε έξω τους Ινσούα, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Μακέντα), με τον Κολοβό να επιστρέφει στην αποστολή και να διεκδικεί θέση βασικού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ