Το ελληνικό ποδόσφαιρο των… αριστερών μπακ!

Το ελληνικό ποδόσφαιρο των… αριστερών μπακ!

Κώστας Τσιμίκας και Δημήτρης Γιαννούλης διάγουν την καλύτερη σεζόν της καριέρας τους, έχουν εκτοξεύσει την αξία τους και δείχνουν έτοιμοι για το βήμα παραπάνω. Και δεν είναι οι μόνοι...

Οξύμωρο, αλλά γεγονός. Και μάλιστα γεγονός που έχει προκαλέσει πανευρωπαϊκό ενδιαφέρον, με τα εκατομμύρια να πλανώνται στην ατμόσφαιρα. Κάτι απολύτως λογικό. Καθώς οι δύο κορυφαίοι σε απόδοση Έλληνες ποδοσφαιριστές τη φετινή σεζόν, δεν είναι ούτε επιθετικοί, ούτε μέσοι, ούτε εξτρέμ. Είναι αριστεροί μπακ. Ο λόγος, βεβαίως, για τον Κώστα Τσιμίκα και τον Δημήτρη Γιαννούλη.

Οι ακραίοι αμυντικοί του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ αντίστοιχα. Οι παίκτες που κατάφεραν να καθιερωθούν ως βασικοί, αναντικατάστατοι, αλλά και εξόχως σημαντικοί, τόσο στους συλλόγους τους όσο και στην Εθνική Ελλάδος. Εκτοξεύοντας την αξία τους και παίζοντας δείχνοντας έτοιμοι για το βήμα παραπάνω.

Ο Τσιμίκας διάγει την καλύτερη χρονιά της καριέρας του. Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του με τον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Champions League, έχουν εκτοξεύσει την αξία του. Ηδη δεκάδες (κυριολεκτικά) σύλλογοι με βαριά πορτοφόλια έχουν συρρεύσει στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, για να τον παρακολουθήσουν. Και έχουν ενθουσιαστεί. Τη φετινή σεζόν έχει 24 ματς και 5 ασίστ, αλλά οι εμφανίσεις του είναι πολύ πιο εντυπωσιακές από τους αριθμούς του. Ηδη η αξία του έχει φτάσει τα 4,5 εκατ. ευρώ στο transfermarkt.
Ωστόσο ο Ολυμπιακός είναι αμφίβολο εάν τον δίνει ακόμη και με τα τριπλάσια!

Από την άλλη, ο Γιαννούλης είναι το βασικό μεταγραφικό asset του ΠΑΟΚ. Ο παίκτης που στον Δικέφαλο περιμένουν ότι θα «φέρει» τα περισσότερα λεφτά από όλους. Όχι το καλοκαίρι, αλλά τώρα. Με τους Θεσσαλονικείς να ελπίζουν ότι θα μετουσιώσουν σε εκατομμύρια ευρώ την καλύτερη χρονιά στην καριέρα του 24χρονου αριστερού μπακ (20 ματς, 1 γκολ, 5 ασίστ). Η τιμή πώλησής του του έχει καθοριστεί κοντά στα 8.000.000 ευρώ.

Ηδη η Ρεν έχει μπει δυνατά στο κόλπο και ετοιμάζεται να προσφέρει αυτό το ποσό. Την ίδια στιγμή που ο παίκτης ανεβαίνει και στην εσωτερική ιεραρχία του ΠΑΟΚ, όντας ο 3ος πιο «ακριβός» παίκτης, μετά τους Ζαμπά και Σφιντέρσκι, με αξία 4,5 εκατ. ευρώ. Όπως και ο Τσιμίκας.

Αλλά η εποχή των αριστερών μπακ δεν… τελειώνει σε Τσιμίκα και Γιαννούλη. Διότι η Ελλάδα έχει πλέον αρχηγό στην Εθνική τον επίσης αριστερό μπακ Σταφυλλίδη. Ενώ ο Λεονάρντο Κούτρης επίσης δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τους προαναφερθέντες. Είπαμε, η Ελλάδα έγινε «παραγωγός» της πιο δύσκολης και δυσεύρετης θέσης στο ποδόσφαιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ