Γιατί ΠΑΟΚ – Ξάνθη έκρυψαν τη μεταγραφή Φασίδη; (Pics)

Γιατί ΠΑΟΚ – Ξάνθη έκρυψαν τη μεταγραφή Φασίδη; (Pics)

To10.gr αποκαλύπτει ότι ο ΠΑΟΚ αγόρασε στη διάρκεια του καλοκαιριού τον 23χρονο Βασίλη Φασίδη από την Ξάνθη, αλλά η μεταγραφή δεν ανακοινώθηκε ποτέ. Γιατί συνέβη αυτό; Πόσα πήρε η ΠΑΕ Ξάνθη για τη μεταγραφή ενός ρολίστα του ρόστερ της;

Υπάρχουν μεταγραφές που γίνονται και ανακοινώνονται. Υπάρχουν μεταγραφές που γίνονται και μαθαίνονται, ακόμη και χωρίς να ανακοινωθούν. Και υπάρχουν και οι μεταγραφές που γίνονται μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης. Που γίνονται, δεν ανακοινώνονται, δεν συζητιούνται καν και φυσικά δεν μαθαίνονται. Ή καλύτερα δεν μαθαίνονταν. Διότι μια τέτοια μεταγραφή -μεταξύ των δύο συλλόγων που βρίσκονται στη δύνη του κυκλώνα για πιθανή περίπτωση πολυϊδιοκτησίας- θα αποκαλύψει σήμερα to10.gr.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτεται από τα έγγραφα που εξασφάλισε to10.gr από τη Super League και την ΕΠΟ, ο ΠΑΟΚ απέκτησε με μεταγραφή τον 23χρονο δεξιό μπακ χαφ, Βασίλη Φασίδη το καλοκαίρι του 2019. Μια μεταγραφή που δεν έγινε ποτέ γνωστή. Δεν διέρρευσε καν ως πληροφορία, ως φήμη ή ως ρεπορτάζ. Δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά ακόμη και στα ΜΜΕ του Ιβάν Σαββίδη ή σε ΜΜΕ από την Ξάνθη. Πουθενά. Μια μεταγραφή – φάντασμα. Ενός παίκτη που ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν με μόλις 3 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (λόγω τραυματισμού).

Από μόνο του το γεγονός της αποσιώπησης προκαλεί αίσθηση και απορίες. Όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο που αποκαλύπτει to10.gr, η μεταγραφή του Φασίδη κοινοποιήθηκε στην ΕΠΟ την 1η Ιουλίου 2019, ημέρα έναρξης της μεταγραφικής περιόδου. Με τον ποδοσφαιριστή να υπογράφει συμβόλαιο έως 30/06/2023.

Στις 2 Ιουλίου 2019, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημέρωσε την ΕΠΟ και τη Super League για την εκ νέου παραχώρηση του Βασίλη Φασίδη στην ΠΑΕ Ξάνθη, με διετή δανεισμό (30/06/2021). Κάτι που επίσης δεν ανακοινώθηκε. Ούτε από τους Θεσσαλονικείς, αλλά ούτε και από την ακριτική ομάδα!

Θέλετε κι άλλα στοιχεία που προκαλούν απορίες για τη συγκεκριμένη μεταγραφή; Πέραν της απόκρυψής της από τα ΜΜΕ και τη μη ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δεν έχει συμπεριλάβει το όνομα του Φασίδη ούτε στην επίσημη ιστοσελίδα της, όπως τους υπόλοιπους 15 παίκτες που έχει παραχωρήσει δανεικούς. Μάλιστα, στη σχετική σελίδα του ΠΑΟΚ με τους δανεικούς του, υπάρχουν κανονικά τα ονόματα των Αλέξανδρου Γκαργκαλατζίδη και Thibault Moulin, που επίσης αγωνίζονται δανεικοί στην ΠΑΕ Ξάνθη. Μετακινήσεις που έχουν ανακοινωθεί επίσημα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η… εν κρυπτώ μεταγραφή του Φασίδη, προκαλεί μια σειρά από σημαντικές απορίες, που ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη, θα πρέπει να απαντήσουν:

1) Γιατί δεν ανακοίνωσαν επίσημα τη μεταγραφή, αλλά προτίμησαν να την κάνουν στο… σκοτάδι; Φοβήθηκαν κάτι ή απλώς το… παρέλειψαν;

2) Πόσα χρήματα έλαβε η ΠΑΕ Ξάνθη από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη συγκεκριμένη μεταγραφή ενός ρολίστα ποδοσφαιριστή της (28 συμμετοχές σε 4 χρόνια);

Και αρκετά ακόμη ερωτήματα που προφανώς θα τεθούν στους αρμοδίους των δύο ομάδων και από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, όπως και για τις υποθέσεις Ζίβκοβιτς και Μελιόπουλου. Και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε πώς θα προσπαθήσουν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ