Μια αγωνιστική σύμπτωση που προβληματίζει…

Μια αγωνιστική σύμπτωση που προβληματίζει…

Ο κόουτς του Ολυμπιακού έχει να αναμετρηθεί με τα νεκρά διαστήματα που σε κρίσιμα ματς παρουσιάζει η ομάδα του και κάποια ατομικά λάθη που συχνά γίνονται στην άμυνα και μπορεί να στοιχίσουν βαθμούς.

O Πέδρο Μαρτίνς το είπε καθαρά. Μόνο οι ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ δυσκόλεψαν τόσο τον Ολυμπιακό όσο τον δυσκόλεψε το βράδυ της Κυριακής ο Παναθηναϊκός. Δεν έχω την εντύπωση ότι επρόκειτο για συνηθισμένη φιλοφρόνηση. Ηταν -μάλλον- η εξήγηση που έδωσε ο τεχνικός των Πειραιωτών για την μεγάλη δυσκολία που είχε ο Ολυμπιακός να νικήσει τον αντίπαλό του.

Τα ίδια είχε πάθει και πέρσι αλλά το σκηνικό στο γήπεδο ήταν εντελώς διαφορετικό. Τότε, οι ερυθρόλευκοι είχαν κυριαρχήσει στο γήπεδο και πίεζαν αφόρητα τον αντίπαλό τους χάνοντας ένα τσουβάλι ευκαιρίες. Την Κυριακή υπήρχαν διαστήματα στο παιχνίδι και ειδικά στα δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου που οι πράσινοι είχαν επιβάλλει τον δικό τους ρυθμό. Το παιχνίδι ήταν ιδιαιτέρως κρίσιμο γιατί μόνο με νίκη οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να εγκατασταθούν ως μόνοι πρώτοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η απόδοσή τους ήταν μάλλον κατώτερη του αναμενομένου. Η πρώτη βιαστική εκτίμηση που μπορεί εύκολα να γίνει είναι πως έτυχε. Υπήρχε όμως, κι άλλο παιχνίδι του Ολυμπιακού εξαιρετικά κρίσιμο που ξανάτυχε. Το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα στο Φάληρο το οποίο έδινε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Κι εκεί παρατηρήσαμε έναν αγχωμένο Ολυμπιακό που στο πρώτο ημίχρονο κινδύνεψε να βρεθεί πίσω από τον Αστέρα και να μπλέξει άσχημα.

Και ο Παναθηναϊκός και ο Ερυθρός Αστέρας είναι προφανώς καλές ομάδες αλλά δεν έχουν την ποιότητα που έχει ο Ολυμπιακός. Με την έννοια αυτή μάλλον χρειάζεται ψάξιμο η συγκεκριμένη σύμπτωση. Παιχνίδια χωρίς αύριο θα χρειαστεί να δώσει αρκετά ο Ολυμπιακός ειδικά στη διαδικασία των πλέι οφ. Μια τέτοια αγωνιστική δυσανεξία μπορεί να του στοιχίσει. Ολα αυτά βέβαια σε καθαρά θεωρητικλό επίπεδο. Αλλιώς “διαβάζεται” ο Ολυμπικαός χωρίς Γκιγιέρμε κι αλλιώς αύριο-μεθαύριο με Γκιγιέρμε και Φορτούνη που μπήκε σε ρυθθμό προπονήσεων και ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του.

Ο Πέδρο Μαρτίνς βλέπει σιγα-σιγά να αλλάζουν τα δεδομένα σε ότι αφορά την αξιοποίηση του ρόστερ. Εχει επιστρέψει ο Λάζαρος που μπορεί να δώσει ποιτικές λύσεις είτε ως αλλαγή είτε από την αρχή ενός παιχνιδιού. Ο Μπενζιά και ο Λοβέρα δείχνουν ότι έχουν την ικανότητα να προσφέρουν σημαντικά πράγματα. Ο κόουτς έχει να αναμετρηθεί με τα νεκρά διαστήματα που σε κρίσιμα ματς παρουσιάζει η ομάδα του και κάποια ατομικά λάθη που συχνά παρουσιάζονται στην άμυνα και μπορεί να στοιχίσουν βαθμούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ