Άρης: Η ομάδα με το καλύτερο επιθετικό transition

Άρης: Η ομάδα με το καλύτερο επιθετικό transition

Το σύνολο του Ένινγκ δουλεύει σαν καλοκουρδισμένη μηχανή οταν κερδίζει την μπάλα για να πιάσει ανοργάνωτες τις αντίπαλες άμυνες

Ο Άρης επικράτησε με 1-0 επί της Ξάνθης στα Πηγάδια και έκανε ενα πολύ σημαντικό βήμα για τη πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας. Το σκορ, μάλιστα, τον αδικεί βάση της εικόνας του αγώνα και της καθολικης υπεροχής που είχε.

Όπως, φυσικά,.αδικήθηκε για ακόμα ένα παιχνίδι από διαιτητική απόφαση, καθώς του ακυρώθηκε ενα πεντακάθαρο γκολ του Μανσίνι, με τον βοηθό να υποδεικνύει λανθασμένα τον Αργεντινό σε αντικανονική θέση.

Αυτό που έγινε εμφανές, πάντως, για ακόμα ένα παιχνίδι στα Πηγάδια είναι οτι ο Άρης είναι αυτή τη στιγμή η ομάδα με το καλύτερο επιθετικό τρανζίσιον στην Ελλάδα.

Είναι εκπληκτικός ο τρόπος με τον όποιο κυκλοφορούν τη μπάλα οι παίκτες του Ένινγκ, όταν τη κλέβουν με επιθετική άμυνα , προκειμένου να βγουν σε ανισορροπία την αντίπαλη ομάδα.

Ο Άρης διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες που μπορούν να υποστηρίξουν άνετα το συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού. Ο Ένινγκ το έχει καταλάβει και το δουλεύει, με αποτέλεσμα κάθε εβδομάδα να βλέπουμε κάτι καλύτερο στον αγωνιστικό χώρο.

Με ηγέτη έναν πραγματικά απίστευτο Γιάννη Φετφατζίδη, που κάνει πραγματικά και θαύματα στο γήπεδο. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός δείχνει αναγεννημένος στο Κλεάνθης Βικελίδης και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον Άρη αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Γιατί κακά τα ψέματα, παίκτης με την ικανότητα του Φετφατζίδη στο ένας εναντίον ενός δεν υπάρχει. Πολύ σημαντικό επίσης είναι και το γεγονός οτι δείχνει να απολαμβάνει την παραμονή του στον Άρη.

Βοηθάει ακόμα και στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. Το πόσο ωραία αισθάνεται φαίνεται και στους πανηγυρισμούς του. Ο Φετφατζίδης δεν ήταν ποτέ ο πολύ κοινωνικός ποδοσφαιριστής, φαίνεται όμως οτι πραγματικά έχει βρει τον κώδικα επικοινωνίας με τους οπαδούς του Άρη και γουστάρει στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Τον Άρη τον περιμένει ακόμα ενα δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι με αντίπαλο την ΑΕΛ. Παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον το αν ο Ένινγκ θα προχωρήσει σε αλλαγές ή αν θα παρατάξει για τρίτο παιχνίδι σε μια εβδομάδα την ίδια ενδεκάδα.

Υ. Γ Σαφώς βελτιωμένοι οι Μπα και Μανσίνι σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια.

Υ. Γ 1 Είναι ξεκάθαρο πλέον οτι ο Σούντγκρεν δεν υπολογίζεται από τον Ένινγκ και όλα είναι ανοικτά σε οτι αφορά τη παραμονή του στην ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ