Το κουμπί του… πανικού

Το κουμπί του… πανικού

Η άβολη κατάσταση της Ξάνθης. Οι διαδοχικές αποκαλύψεις για τον ρόλο της RFA στο ποδόσφαιρο. Και κάπου στον «εξώστη» μια παράξενη κίνηση της ΕΠΟ που ήδη έχει εντοπιστεί από την UEFA.

Ένα αίτημα αναβολής από τον Πολυχρόνη Συγγελίδη που δεν ήταν εκεί. Δεύτερο αίτημα διότι η Ξάνθη έπειτα από 3-4 ανακοινώσεις που έχει εκδώσει ανταπαντώντας στην κατηγορία πολυδιοκτησίας, δεν είχε αντιληφθεί πως κλήθηκε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για την συγκεκριμένη υπόθεση. Παρότι το άρθρο 69 της κλήσης δεν επιτρέπει επ’ ουδενί παρερμηνείες.

Και δεν έπιανε και αυτό; Ποιος ξέρει. Μπορεί το επόμενο αίτημα αναβολής να αφορούσε στην θερμοκρασία της αίθουσας και αν είχαν εξαεριστεί σωστά τα καλοριφέρ. Ή στις αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας, που απαγόρευαν ρητά σήμερα Παρασκευή την επίλυση κάθε σοβαρής υπόθεσης. Και από εκείνες που καταλαβαίνεις. Και από τις άλλες που δεν έχεις… συγκρατήσει.

Στο μεταξύ: Ο ρόλος της εταιρίας RFA ολοένα και απλώνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο έπειτα από τις νέες αποκαλύψεις του «10». Πλήρωσε και επτά ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ την περίοδο 2014-15 η Κυπριακή εταιρία με ότι αυτό συνεπάγεται φορολογικά. Ήδη λέει ασχολείται η αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ραντεβού λοιπόν την επόμενη Πέμπτη. Με την ελπίδα ότι η Ξάνθη πλέον κατάλαβε. Και με την υπενθύμιση πως μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ, ή πολλούς για λίγο. Σίγουρα όμως δεν μπορείς να το κάνεις για πάντα.

Η υπόθεση αυτή θα διαλευκανθεί. Γιατί πρέπει να διαλευκανθεί. Και αν αποδειχθεί ενοχή οι τιμωρίες δε μπορεί παρά να είναι παραδειγματικές. Διότι η ιστορία αυτή ανατινάζει ένα ολόκληρο πρωτάθλημα.

Έστω το πρωτάθλημα που στέλνει αύριο την Ξάνθη στη γειτονιά του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου των έξι δανεικών από τον ΠΑΟΚ.

Θα έχει πλάκα πάντως να συμπέσει η εκδίκαση της υπόθεσης με το ραντεβού της Big 4 με FIFA/UEFA. Διότι εκεί θα μπορεί ο κύριος Λάκοβιτς να ρωτήσει απευθείας τον Ιβάν Σαββίδη, όσα ρώτησε στη Νιόν τον περασμένο μήνα τον Βαγγέλη Γραμμένο. Πάνω από μια ώρα συζητήθηκε η συγκεκριμένη υπόθεση πίσω από τις κλειστές πόρτες σε εκείνο το ραντεβού. Με τους ανθρώπους των υπερομοσπονδίων να απορούν με τον πρόεδρο της ΕΠΟ και την καλοκαιρινή απόφαση του να εξαλείψει από τον ΚΑΠ το περίφημο άρθρο 30 που μέχρι τότε ήταν άκρως επεξηγηματικό σε υποθέσεις πιθανής πολυιδιοκτησίας.

Προσπάθησε η παρέα της Εξυγίανσης να περάσει το καλοκαίρι το ανήκουστο της πολυιδιοκτησίας (έστω με το μικρό 5%) και όταν δέχτηκε το stop από τον Αυγενάκη και τις διεθνείς ομοσπονδίες προχώρησε σε μια κίνηση τουλάχιστον ύποπτη. Αφαίρεσε τελείως το ισχύον άρθρο. Γιατί;

Ο Γραμμένος αν ποτέ ανοίξει το στόμα του θα πει, γιατί υπάρχει ο αθλητικός νόμος να τιμωρεί την πολυιδιοκτησία. Δεν θα είναι όμως καλή ιδέα να επικαλεστεί κάτι τέτοιο ο μακεδόνας δικηγόρος. Γιατί θα πάρει «πάνω» του, την ευθύνη για τον επόμενο κύκλο αυτής της ιστορίας. Που αναμένεται με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Αν το άρθρο 30 δεν είχε εξαφανιστεί και η Ξάνθη για παράδειγμα τιμωρούνταν; Τότε αυτονόητα θα υποβιβάζονταν με όλους τους φετινούς αγώνες τους ως μη γενόμενους. Άρα οι κερδισμένοι της βαθμοί θα δίνονταν στους αντιπάλους. Τώρα που το άρθρο 30 έμεινε στις αναμνήσεις έπειτα από τα καλοκαιρινά μαγειρέματα; Ο αθλητικός νόμος δεν προβλέπει τι θα γίνει με τους βαθμούς. Άρα λοιπόν θα προκύψει διχογνωμία. Ο Ολυμπιακός πχ θα θέλει πίσω τους βαθμούς που άφησε στην Ξάνθη όπως είναι το λογικό. Ο ΠΑΟΚ όμως –αν υποθέσουμε πως θα διατηρεί τη θέση του στην κατηγορία- θα μπορεί να πατήσει πάνω στην… υπέρβαση της εκτελεστικής επιτροπής του Γραμμένου και να υποστηρίξει πως δίχως το άρθρο 30 κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται.

Ολοένα και βγαίνουν τα… πόδια από την κουβέρτα αναφορικά με αυτή την πολύ παράξενη καλοκαιρινή υπόθεση στο πάρκο Γοιυδή. Μια –ακόμη- ιστορία για τον εισαγγελέα.

Και κάτι τελευταίο. Η ΕΕΑ θα καταλήξει σε ένα πόρισμα. Αυτό θα δοθεί πρώτα στον δικαστή της Σούπερ Λιγκ και σε δεύτερο βαθμό σε εκείνον της ΕΠΟ. Θα εξετάσει την έφεση επί της τιμωρίας λοιπόν ποιος; Ο δικαστής που ο γιος του εργάζεται στο Open tv ή κάποιος άλλος; Απορία εύλογη. Για να μην χάνουμε το χρόνο μας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ