Κοιμηθείτε ήσυχοι ΟΥΕΦΑ και Αυγενάκης όσο το πρωτάθλημα αλλοιώνεται…

Κοιμηθείτε ήσυχοι ΟΥΕΦΑ και Αυγενάκης όσο το πρωτάθλημα αλλοιώνεται…

Όλα καλά. Ο Ελ Αραμπί έβαλε τρεις γκολάρες, ο Ολυμπιακός έπαιξε μπαλάρα αλλά για άλλη μια φορά ασχολούμαστε με το σιχαμένο «σύστημα» που έχει… φέρει τις Κυριακές τους πίσω. Ντροπή δεν υπάρχει στην… εξυγίανση, υπάρχει βούληση για να την ξεριζώσουν επιτέλους;

Κάθε αγωνιστική και μια ξεφτίλα! Για ποιο ποδόσφαιρο να μιλήσουμε; Έχεις μια ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο όταν δεν την «πετσοκόβουν» και μια άλλη που με το «έτσι θέλω» πρέπει να πάρει το πρωτάθλημα. Το πήρε ρε παιδιά πέρσι με τον Αλέξη μετά από 30 τόσα χρόνια, αυτή η δουλειά θα γίνεται και φέτος; Αν είναι ικανή ας το πάρει.

Αλλά κάθε Κυριακή τα ίδια πράγματα. Να θες να γράψεις για τον Ελ Αραμπί, αυτόν τον «πιστολέρο» που κυκλοφορεί και οπλοφορεί και να πρέπει να ασχοληθείς με τους «καμικάζι» που έρχονται και σφυρίζουν. Τις επιλογές του Περέιρα που μετά από όσα αισχρά έχουν συμβεί συνεχίζει να είναι στη θέση του.

Να θες να αναλύσεις το ωραίο ματς του Ολυμπιακού στην Λαμία, να γράψεις πως για να τον σταματήσει η… εξυγίανση θα πρέπει να τον «συλλάβει επειδή είναι πιστολέρο» και να βλέπεις το ματς στην Τούμπα.

Μια σούπα ανάμεσα σε δύο κακές ομάδες και μια διαιτησία που έχει ένα και μοναδικό στόχο. Να νικήσει η αγαπημένη ομάδα της.. εξυγίανσης.

Απλά πράγματα. Όλη η ξεφτίλα τους σε μια σύγκριση. Στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ οι… εξυγιαντικοί διαιτητές που έφερε ο Περέιρα για να σφυρίξουν το ντέρμπι έπαιξαν 100-0 ΑΕΚ. Μια φάση χαρακτηριστική. Ο Ελ Αραμπί κάνει το 2-0 πανηγυρίζουν όλοι περνάει κανά δίλεπτο και ξαφνικά βαράει το VAR. Γυρνάει η φάση στο… 1999 και ανακαλύπτουν φάουλ του Γκιγιέρμε στη μεσαία γραμμή σε μια διεκδίκηση με τον Ολιβέιρα μετά από πλάγιο! Μιλάμε για κωμωδία. Γιατί το έκαναν; Για να μην φύγει στο σκορ ο Ολυμπιακός και δεν έχει ελπίδες ο… ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ απόψε. Ο Σφιντέρσκι στα 5 μέτρα από την περιοχή πετάει και με τα δύο χέρια τον Βράνιες κάτω! Σουτάρει αποκρούσει ο Μπάρκας και ακολουθεί το πέναλτι του Σιμόες στον Βιειρίνια. Ένα πλάνο βλέπουμε και αυτό κλεφτό καθώς το PAOK TV… έχασε τα ριπλέι! Ακόμη και από αυτό το ένα και μοναδικό πλάνο φαίνεται ξεκάθαρα η παράβαση. Οι διαιτητές και το VAR όμως… μούγγα. 1-0 και φιλιά στο σπίτι.

Έχουμε και ένα χέρι του Βαρέλα στο τέλος αλλά ψιλοπράγματα τώρα…

Η ΑΕΚ, το πρώην «συναιτεράκι» του «συστήματος» για «να έρθουν πίσω οι Κυριακές μας» «σφαγιάζεται» στην Τούμπα. Όχι για κάποιο άλλο λόγο αλλά γιατί έπρεπε να μην ξεφύγει ο Ολυμπιακός στην βαθμολογία, έπρεπε να επιστρέψει ο ΠΑΟΚ στο -1. Γιατί; Γιατί ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάρει πάση θυσία με το έτσι θέλω της… εξυγίανσης και αυτό το πρωτάθλημα. Τι και αν δεν έχει καν την καλή ομάδα που είχε πέρσι, τι και αν ο Ολυμπιακός είναι μακράν η καλύτερη ομάδα και σε νορμάλ συνθήκες θα ήταν τώρα μίνιμουμ στο +4, +5;

Και όλα αυτά σε μια περίοδο που ξεφτιλίζονται σε όλους τους τομείς! Διασύρονται δημόσια πλέον με αποκαλύψεις, στοιχεία και αποδείξεις! Στην ΕΕΑ είναι στριμωγμένοι στα σχοινιά με τα στοιχεία να είναι σοκαριστικά για την σχέση ΠΑΟΚ-Ξάνθη, ο ρόλος της ΚΕΔ του Περέιρα έχει φανεί ακόμη και στους πλέον δύσπιστους, ακόμη και σε αυτούς που τον έχουν βάλει εκεί και τον ελέγχουν, την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ. Δικαστές στο ελληνικό ποδόσφαιρο αναγκάζονται να ρωτήσουν αν ο Σαββίδης έχει το OPEN που δουλεύει ο γιος του, διαιτητές έχουν πρώτου βαθμού συγγενείς στο κανάλι του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ και πάει λέγοντας.

Ξανάλεω όμως αυτό που τονίζω πάντα. Το «σύστημα» κάνει αυτό που θέλει και πρέπει. Χωρίς ίχνος ντροπής. Κάνει την «δουλειά» του. Στην ΟΥΕΦΑ και την ΦΙΦΑ τι κάνουν; Όλα καλά; Κοιμούνται ήσυχοι έχοντας «σώσει» το ελληνικό ποδόσφαιρο που είναι υπό την επιτήρησή τους; Είναι οκ με την ΚΕΔ του Περέιρα που είναι δικιά τους ευθύνη; Ντάξει τους μάλωσε ο Χούμπελ και τέλος;

Ο Υφυπουργός, ο Λευτέρης Αυγενάκης τι κάνει; Είδα την ενημέρωση πως θα δει την Δευτέρα τον Γραμμένο για την υποψηφιότητα μας λέει να πάρουμε έναν τελικό ευρωπαικής διοργάνωσης. Εδώ ο κόσμος καίγεται και… καράβια αρμενίζουν. Είναι to the point η Υφυπουργάρα, για να θυμηθώ την ατάκα του Δημήτρη Μελισσανίδη στον Κοντονή. Ο Αυγενάκης παρατηρεί. Ήρεμα. Και όταν τελειώσει το πρωτάθλημα και το πάρει η αγαπημένη ομάδα της… εξυγίανσης θα αναλάβει δράση για να σώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τελικά ώρες-ώρες μου φαίνεται πως αδικήσαμε τον Αλέξη… Και μια και θυμήθηκα πιο πάνω τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ φαντάζομαι πως δεν έχουν και κανένα σοβαρό πρόβλημα που τους «σφάζει» όπου τους βρίσκει ο ΠΑΟΚ. Στο Κύπελλο, στο πρωτάθλημα που «σε πονεί και που σε δέρνει» είναι. Και όχι μόνο αγωνιστικά. Αρκεί να μην το πάρει ο Ολυμπιακός θεωρώ πως είναι η σκέψη τους.

Εν κατακλείδι, από την στιγμή που κανείς από αυτούς που έχει την δύναμη να πετάξουν στα σκουπίδια την… εξυγίανση ο Ολυμπιακός συνεχίζει μόνος να παλεύει με το «θηρίο» και το πιο «σκοτεινό σύστημα» που υπήρξε ποτέ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι μια άνιση μάχη, όσο και αν σαν μέγεθος είναι «νάνοι» όλοι απέναντι στον Ολυμπιακό.

Όταν όμως στο ποδόσφαιρο εσύ παίζεις εναντίον 15 (είναι και το VAR πια) σε κάθε ματς και ο άλλος παίζει με 15 οι πιθανότητες να πάρεις το πρωτάθλημα είναι εις βάρος σου. Συντριπτικά. Θα το κάνει και αυτό αυτός ο κορυφαίος σύλλογος; Το σίγουρο είναι πως θα πάει μέχρι τέλους! Μέχρι το τέλος του «συστήματος» της… εξυγίανσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ