Παναθηναϊκός: Μνημονιακή υπέρβαση για τον Ανουάρ

Παναθηναϊκός: Μνημονιακή υπέρβαση για τον Ανουάρ

Ο Παναθηναϊκός θα πληρώσει τον δανεισμό του Ανουάρ Τουχαμί από τη Βαγιαδολίδ, σαν να ήταν κανονική μεταγραφή για τα μνημονιακά δεδομένα του. Το «10» έχει το ρεπορτάζ.

Η εξήγηση που ο Παναθηναϊκός κατέφυγε σε δανεικούς και όχι σε μεταγραφές τον Ιανουάριο είναι προφανής: το οικονομικό. Ο Τσάβι Ρόκα διέθετε περιορισμένους πόρους και προκειμένου να φέρει παίκτες με ικανότητες στο «Γεώργιος Καλαφάτης», προτίμησε τη διαδικασία του δανεισμού.

Ωστόσο, οι πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν ότι η συμφωνία που έκλεισε ο Ρόκα με τη Βαγιαδολίδ για τον Ανουάρ Τουχαμί, παραπέμπουν σε υπέρβαση για τα μνημονιακά δεδομένα της ΠΑΕ.

Συγκεκριμένα, οι Ισπανοί παράγοντες «διαρρέουν» ότι ο Παναθηναϊκός θα πληρώσει τις αποδοχές του Ανουάρ μέχρι τον Ιούνιο, οι οποίες ξεπερνούν τις 250.000 ευρώ. Επίσης, για τον δανεισμό θα καταβληθεί ένα μικρό ενοίκιο (πενταψήφιο νούμερο σε ευρώ), ενώ όπως έχει γνωστό από το Τριφύλλι και επιβεβαιώνεται στην Ισπανία, έχει προβλεφθεί ρήτρα στην περίπτωση που ο Ανουάρ δεν συμπληρώσει συγκεκριμένο αριθμό λεπτών.

Φυσικά, στο deal ξεχωρίζει η οψιόν αγοράς των 4 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι προφανές ότι αυτό το ποσό θα αποτελούσε αντικείμενο συζήτησης ακόμα και για τον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό, πόσο μάλλον για τον φετινό που το buy out είναι απαγορευτικό.

Το οικονομικό κομμάτι της συμφωνίας του Παναθηναϊκού με τη Βαγιαδολίδ αποδεικνύει ότι ο Ανουάρ είναι ένας παίκτης εγνωσμένης αξίας. Με το μπάτζετ που χειρίζεται ο Ρόκα, μόνο ως δανεικό μπορούσε να τον προσεγγίσει και επειδή έκρινε ότι η ομάδα χρειαζόταν έναν μέσο που θα έμπαινε αμέσως στην ενδεκάδα, ολοκλήρωσε τη συναλλαγή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ