Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Το καλό για τον ΠΑΟΚ είναι πως υπάρχει εμπιστοσύνη στον Πάμπλο. Και το καλό για τους υπόλοιπους...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Υποβιβάζεται η Ξάνθη!

Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και μετά την εξέταση της υπόθεσης για την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης της Ξάνθης, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η Ακριτική ΠΑΕ δεν θα μείνει στη Super League. To10.gr έχει το ρεπορτάζ...

Υποβιβάζεται η Ξάνθη! | to10.gr

Η εκδίκαση της «τριγωνικής σχέσης» ΞάνθηςΠΑΟΚ – Οικογένειας Σαββίδη στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι το θέμα της χρονιάς. Καθώς οι ποινές που αναμένεται να προκύψουν για τις εμπλεκόμενες πλευρές από τη συγκεκριμένη υπόθεση, είναι πάρα πολύ σοβαρές. Για την ακρίβεια, για τους συλλόγους υπάρχει μία ποινή: Υποβιβασμός!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτή είναι η ποινή που δεδομένα θα επιβληθεί στην ΠΑΕ Ξάνθη, όπως προέκυψε μετά το τέλος της απολογίας της, για την υπόθεση της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της. Οι Ακρίτες παρουσιάστηκαν ενώπιον της Επιτροπής χωρίς κανένα επιχείρημα, αναφορικά με τον λόγο που δεν έκαναν αυτό που προβλέπει ο νόμος σε ό,τι έχει να κάνει με την αλλαγή στη μετοχική τους σύνθεση

Η αίσθηση που υπήρχε από μέλη της ΕΕΑ, κατά το διάλειμμα που έλαβε χώρα, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας της Ξάνθης, είναι ότι πρόκειται για μία πολύ απλή και ξεκάθαρη υπόθεση. Ο νόμος λέει ότι η Ξάνθη όφειλε εντός 10 ημερών να έχει δηλώσει στην ΕΕΑ τη μεταβίβαση των μετοχών της σε άλλη εταιρεία (σ.σ. από ΒΙΑΜΑΡ σε INSPORTS). Κάτι που δεν το έκανε.

Οταν ρωτήθηκαν τα μέλη της ΕΕΑ τι προβλέπει αυτή η ενέργεια της Ξάνθης, η απάντηση ήταν άμεση: «Ο νόμος είναι ξεκάθαρος, εφόσον δεν ενημερώνεις για την αλλαγή ιδιοκτησίας, προβλέπεται υποβιβασμός».

Η διαδικασία για να αποκτήσει κάποιος τις μετοχές ή μέρος των μετοχών κάποιας ΠΑΕ, είναι πολύ ξεκάθαρη. Αρχικά ο αγοραστής ζητάει άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για να αποκτήσει τις μετοχές, καταθέτει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και ελέγχεται. Στη συνέχεια, εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις, δίνεται άδεια για να προχωρήσει η διαδικασία της αγοραπωλησίας. Και φυσικά όταν αυτή ολοκληρώνεται, η ΠΑΕ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, να ενημερώσει την ΕΕΑ για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού της καθεστώτος.

Όπως αποδείχθηκε, ουσιαστικά και από την ακροαματική διαδικασία, η ΠΑΕ Ξάνθη είχε πάρει έγκριση από την ΕΕΑ ώστε να αρχίσει συζητήσεις με την εταιρεία που ήθελε τις μετοχές της, αλλά δεν ενημέρωσε ποτέ για τη μεταβίβαση των μετοχών της εντός 10ημερου. Και όπως αναφέρει ρητά ο νόμος, αυτή η «αβλεψία» της φέρνει αυτόματα υποβιβασμό. Καθώς θεωρείται «βαρεία παράβαση» και σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα.

Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να αναφέρουμε ότι τα μέλη της ΕΕΑ ξεκαθάρισαν πως ό,τι και να γίνει, όσο κι αν κρατήσει, η ακροαματική διαδικασία θα ολοκληρωθεί σήμερα. Εν συνεχεία οι εμπλεκόμενοι θα έχουν λίγες ημέρες διορία για να στείλουν τα υπομνήματά τους, ενώ η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μεταξύ 27 και 30 Ιανουαρίου.

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από