Δικηγόροι ΠΑΟΚ: «Πρέπει σήμερα να καταρρίψουμε έναν μύθο. Ο ΠΑΟΚ δεν ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη»!

Δικηγόροι ΠΑΟΚ: «Πρέπει σήμερα να καταρρίψουμε έναν μύθο. Ο ΠΑΟΚ δεν ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη»!

Σε πανικό ο ΠΑΟΚ, οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι η ΠΑΕ δεν ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη, αλλά στον γιο του και τη σύζυγό του! To10.gr έχει τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Αυτό ήταν γνωστό από την πρώτη στιγμή που τα στοιχεία για την τριγωνική σχέση με την Ξάνθη και την Οικογένεια Σαββίδη είδαν το φως της δημοσιότητας. Αλλά ποτέ, κανείς δεν θα περίμενε ότι ο ίδιος ο ΠΑΟΚ θα… απαρνούνταν τον διοικητικό ηγέτη του, προσπαθώντας να… σώσει ό,τι σώζεται. Κι όμως, οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, το έκαναν. Και μάλιστα με τρόπο αποστομωτικό, εντυπωσιακό, ασύλληπτο!

«Πρέπει σήμερα να καταρρίψουμε έναν μύθο. Ο ΠΑΟΚ δεν ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι απλά πρόεδρος. Η ΠΑΕ ανήκει στον Νίκο Σαββίδη και στην Κυριακή Σαββίδη, που κάνουν κουμάντο και απλά συμβουλεύονται τον Ιβάν», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά από το νομικό επιτελείο του ΠΑΟΚ, στην κατάθεση του Δικεφάλου στην Επιτροπή Επαγγελματικού αθλητισμού.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ ρωτήθηκαν από τα μέλη της επιτροπής για τη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ. Εκείνοι απάντησαν ότι η ΠΑΕ ανήκει στην Dimera. Ότι το 91% της Dimera ανήκει στον Νίκο Σαββίδη και το 9% ανήκει στη σύζυγο του Ιβάν Σαββίδη.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο ισχυρισμός για τον Ιβάν Σαββίδη, από το επιτελείο του, άφησε άφωνους άπαντες μέσα στην αίθουσα. Καθώς πρόκειται για έναν ισχυρισμό που ουσιαστικά προσπαθεί να «κρύψει» τον Ιβάν Σαββίδη από μια υπόθεση που αφορά τον ίδιο, αλλά και ολόκληρη την οικογένειά του! Μια υπόθεση στην οποία υπάρχουν συγκεκριμένα έγγραφα, που επιβεβαιώνουν όλες τις διαδρομές χρήματος, από όλες τις εταιρείες Σαββίδη προς την RFA και τον Ιωάννη Καλπαζίδη!

Οι νομικοί εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ, συνέχισαν, λέγονται ότι ο Καλπαζίδης είναι… τρίτος ξάδερφος του Ιβάν Σαββίδη και πως έτσι μπορεί να αγοράσει όποια ομάδα θέλει. Πως ο ΚΑΠ από τον τρίτο βαθμό συγγένειας και μετά δεν απαγορεύει σε κάποιον να αγοράσει μια ΠΑΕ.

Βεβαίως, η νομική υπηρεσία του ΠΑΟΚ δεν έκανε την παραμικρή ουσιαστική αναφορά στο μείζον θέμα του Καλπαζίδη και τις αποδείξεις που επιβεβαιώνουν τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, με τα έγγραφα να είναι αδιάσειστα. Ουσιαστικά, δηλαδή, δεν έγινε η παραμικρή νύξη στο μείζον θέμα. Στο πρόσωπο που φέρεται να λειτούργησε ως παρένθετο, στη σχέση ΠΑΟΚ – Ξάνθης – Οικογένειας Σαββίδη.

Μετα το τέλος της συνεδρίασης, τα μέλη της ΕΕΑ κάλεσαν ξανά τους νομικούς εκπροσώπους των ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ξάνθης και Ολυμπιακού και τους ενημέρωσαν ότι πρέπει να καταθέσουν τα υπομνήματά τους έως την ερχόμενη Πέμπτη (23/01). Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει to10.gr, η Επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου στις 27/01, οπότε και αναμένεται το τελικό πόρισμα, τόσο για την υπόθεση της αλλαγής μετοχικής σύνθεσης της Ξάνθης, όσο και για την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ – Ξάνθης – Σαββίδη.

Όπως ήδη έχετε ενημερωθεί από νωρίς, η πρώτη υπόθεση, με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Ξάνθης, είναι «ξεκάθαρη και απλή», όπως χαρακτηρίστηκε και από τους αρμοδίους. Από τη στιγμή που η Ξάνθη δεν ενημέρωσε εντός 10 ημερών για την αλλαγή της ιδιοκτησίας της, αυτομάτως ισχύει ο αθλητικός νόμος, άρα υποβιβάζεται.

Από εκεί και πέρα, στην υπόθεση πολυϊδιοκτησίας, τα στοιχεία είναι τόσο σαρωτικά, που οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες. Εξάλλου, μόνο ως αστεϊσμοί και κακό χιούμορ μπορούν να εκληφθούν. Με τη διαφορά ότι το χιούμορ δεν κερδίζει υποθέσεις, πόσο μάλλον όταν αυτές είναι τόσο οφθαλμοφανείς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΕΑ για την υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης: «α) Κλήση σε ακρόαση των ΠΑΕ “Α.Ο. ΞΑΝΘΗ”, για παραβίαση των άρθρων 69 παρ.παρ. 3, 6, 9, 12 ν.2725/1999 και 77Α παρ.παρ. 3, 5, 6 ν.2725/1999 και “ΠΑΟΚ” για παραβίαση του άρθρου 69 παρ.παρ. 9, 12 ν.2725/1999 (εξ αναβολής)
β) Κλήση σε ακρόαση της ΠΑΕ “ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.” για την υποστήριξη της καταγγελίας της σε βάρος των ΠΑΕ “Α.Ο. ΞΑΝΘΗ” και “ΠΑΟΚ”. (εξ αναβολής)
ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΩΝ έως Πέμπτη 23.01.20 και ώρα 12:00.»

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ