Ιβάν Σαββίδης: «Εγώ ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ» – Δικηγόροι του ΠΑΟΚ: «Όχι, δεν είναι»

Ιβάν Σαββίδης: «Εγώ ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ» – Δικηγόροι του ΠΑΟΚ: «Όχι, δεν είναι»

Στα πρόθυρα της απελπισίας ο ΠΑΟΚ μπρος στον γκρεμό του υποβιβασμού. Και το «στοιχείο» φωτιά στα χέρια της ΕΕΑ που… επιβεβαίωσε την πολυιδιοκτησία.

«Δε θέλω να πω ότι από τη στιγμή που εγώ έγινα ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, ότι ο ύπνος μου είναι πολύ καλός. Έχω μία μηχανή στο κεφάλι που λειτουργεί 24 ώρες. Αλλά πιστέψτε με και εγώ έχω παραβιάσει τον ύπνο κάποιων άλλων και κάποιοι σε αυτό το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, τώρα δεν κοιμούνται πολύ καλά». Τάδε έφη ο Ιβάν Σαββίδης, στις 12 Οκτωβρίου 2012. Στην πρώτη του επίσημη συνέντευξη Τύπου ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δικά του λόγια.

Λόγια που προφανώς έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη σημερινή υπερβατική αποκάλυψη των δικηγόρων του ΠΑΟΚ ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, χαρίζοντας σίγουρα χαμόγελο σε μια κατά τα άλλα δυσάρεστη υπόθεση που φορά την θηλιά του υποβιβασμού σε δύο ΠΑΕ με… τριγωνική σχέση. Οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ προσπαθώντας να βρουν κάπου να πιαστούν υποστήριξαν ότι ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ δεν είναι και ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ. Ότι η ομάδα ανήκει στην σύζυγο του Κυριακή και τον γιό του Νίκο.

Ήταν τέτοια η απόγνωση τους που μπέρδεψαν ως και τις συγγενικές σχέσεις. Έβγαλαν τον γιο της αδερφής του Ιβάν, Ιωάννη Καλπαζίδη, τρίτο ξάδερφο θέλοντας να «πατήσουν» κάπου για να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλο τους. Πίσω από την αυταπόδεικτη πια εξαγορά της ΠΑΕ Ξάνθης, από τον ΠΑΟΚ.

Αυταπόδεικτης από το σημείο κλειδί της σημερινής εκδίκασης. Την πιστοποίηση των «κινήσεων» 6.7 εκατ ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό του Ιωάννη Καλπαζίδη στον αντίστοιχο λογαριασμό της εταιρίας Dimera. Συναλλαγές Ιούνη και Ιούλη του 2018, ακριβώς στις ημέρες της αγοραπωλησίας της RFA στην Ξάνθη. Οι δύο τράπεζες παρέδωσαν τα απαραίτητα έγγραφα. Game over λοιπόν.

Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που οι εκπρόσωποι της Dimera και της «μητρικής» Belterra αποχώρησαν από την αίθουσα δίχως να απαντήσουν στο παραμικρό. Επισήμανση που έκανε το μέλος της Επιτροπής, Ειρήνη Μαρούπα. «Δυστυχώς αποχώρησε η Dimera και η Belterra από την οποία περιμέναμε να τεθούν οι ερωτήσεις και να πάρουμε απαντήσεις» είπε επιβεβαιώνοντας όλα τα παραπάνω.

Η Ξάνθη θα υποβιβαστεί. Για εκείνη τελείωσαν όλα πριν καλά-καλά ανοίξει η κουβέντα για το φλέγον ζήτημα πολυιδιοκτησίας. Η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από τη μια εταιρία των Πανόπουλου-Συγγελίδη στην άλλη δίχως την έγκριση της ΕΕΑ ολοκλήρωσε την διαδικασία προ της ώρας της.

Ο ΠΑΟΚ; Το επιχείρημα «δεν είναι ιδιοκτήτης ο Ιβάν» έδειξε την απόγνωση. Που να ήξεραν όμως και οι νομικοί της ομάδας μέσα στον πανικό τους, ότι ο ίδιος ο Ιβάν τους έχει… διαψεύσει προκαταβολικά. Η ευκολία με την οποία επικαλούνται ένα τόσο «χοντρό ψέμα» φανερώνει την απελπισία. Η δε προσπάθεια της επικοινωνίας της ΠΑΕ να θεωρήσει το συγκεκριμένο κάτι σαν «θρίαμβο» προκαλεί απορία. Εντάξει οι δικηγόροι. Αλλά και οι κατά τα άλλα δημοσιογράφοι που είναι επιφορτισμένοι με αυτή την δουλειά να μην γνωρίζουν τη δήλωση του αφεντικού τους;

Η ουσία είναι απλή. Η Επιτροπή έχει στα χέρια της όλα τα στοιχεία σε μια καραμπινάτη υπόθεση πολυιδιοκτησίας που δεν καταρρίπτεται. Είτε θα θελήσει να τιμωρήσει αυτή την κραυγαλέα παράβαση που βρίσκεται απέναντι σε κάθε έννοια αξιοπιστίας του προϊόντος, είτε θα ανοίξει έναν νέο… κύκλο. Θα αγοράζεις το κυλικείο μιας ΠΑΕ και θα κάνεις κουμάντο. Την απάντηση, θα την δώσει μονάχα η απόφαση. Τίποτα περισσότερο ή λιγότερο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ