Ο Γιώργος Δώνης στον κόσμο του (κανονικού) ποδοσφαίρου…

Ο Γιώργος Δώνης στον κόσμο του (κανονικού) ποδοσφαίρου…

Είναι η αίσθηση της αδικίας που βιώνει ορισμένες φορές. Αδικία από τους διαιτητές αλλά και από μια μεγάλη μερίδα οπαδών που τον βάζει στο στόχαστρο σε κάθε αποτυχία πραγματική η διαφαινόμενη.

Το γκολ ο Παντελάκης. Ενας παίκτης που έμαθε τα βασικά του αθλήματος φορώντας την πράσινη φανέλα. Γκολ αναπάντεχο που εξαγριώνει τους οπαδούς οι οποίοι ξεσπούν σε αποδοκιμασίες διαισθανόμενοι ότι ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει με έναν ακόμα οδυνηρό αποκλεισμό στον θεσμό του Κυπέλλου. Ζωντανεύει το φάντασμα της Λαμίας. Το πιο πρόσφατο. Κι ο Γιώργος Δώνης βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα.

Πέντε χιλιάδες οπαδοί του τριφυλλιού που βρίσκονται στο παγωμένο ΟΑΚΑ ετοιμάζονται να τον περάσουν γενεές δεκατέσσερις. Ολα αυτά μέχρι να έρθει το γκολ του Ινσούα που βοηθός και διαιτητής το ακυρώνουν ως μη όφειλαν. Οι θεατές αργούν να πάρουν χαμπάρι ότι το γκολ που ακυρώθηκε είναι κανονικό. Αργεί κάπως να δοθεί από το συνδρομητικό το ριπλέι που δείχνει πως η φάση είναι καθαρή, πεντακάθαρη και ο διαιτητής με τον βοηθό του έχουν κάνει ένα μεγάλο λάθος, ένα ακόμα μεγάλος λάθος που γίνεται φέτος εις βάρος του Παναθηναϊκού.

Τότε αλλάζει το κλίμα και ζεσταίνεται η ατμόσφαιρα. Ο Δώνης βγαίνει από το μάτι του κυκλώνα και οι πράσινοι επιχεριρούν να ανασυνταχτούν και να επιχειρήσουν την ανατροπή. Κάπου εδώ σταματάει η συζήτηση για την ατμόσφαιρα, τις αποδοκιμασίες, το τραγικό σφάλμα του διαιτητή και αρχίζει η κουβέντα για το ποδόσφαιρο. Κάπου εδώ “έρχεται” ο Γιώργος Δώνης ως προπονητής.

Στα αποδυτήρια ηρεμεί τους εξαγριωμένους παίκτες του και τους πείθει ότι πρέπει να παίξουν κανονικό ποδόσφαιρο. Αυτό που ξέρουν, αυτό που έχουν μάθει μαζί του. Οτι για να μπουν τα τρία γκολ που τώρα τους χρειάζονται θα πρέπει να ξαναβρούν την ηρεμία τους και να βάλουν την μπάλα κάτω για να διασπάσουν οργανωμένα την άμυνα του ΠΑΣ. Ο κόουτς δεν ζήτησε ηρωισμούς ούτε εκβιαστικές προσπάθειες που θα… διευκόλυναν τους διαιτητές να διορθώσουν το λάθος τους.

Οι παίκτες του τριφυλλιού παίζοντας κανονικό ποδόσφαιρο, έκλεισαν τον ΠΑΣ και πέτυχαν μια μεγάλη ανατροπή, απόλυτα διακιολογήμένη με βάση την εικόνα του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο. Μια ανατροπή από εκείνες που πετυχαίνουν οι προπονητές, όταν έχουν εμπιστοσύνη στην ομάδα και στον τρόπο παιχνιδιού που έχουν διδάξει. Οι αποδοκιμασίες στην εξέδρα γίνονται επευφημίες και ο προπονητής Δώνης παραχωρεί αναπόφευκτα την θέση του στον άνθρωπο Δώνη.

Γιατί είναι ο άνθρωπος Δώνης που δεν μπορεί να συγκρατήσει δάκρυα και λυγμούς μετά το τελευταίο σφύριγμα. Ναι, είναι Πανθηναϊκός από μικρό παιδί αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι η αίσθηση της αδικίας που βιώνει ορισμένες φορές. Αδικία από τους διαιτητές αλλά και από μια μεγάλη μερίδα οπαδών που τον βάζει στο στόχαστρο σε κάθε αποτυχία πραγματική η διαφαινόμενη.

Ο Δώνης αξίζει να πιστωθεί ότι σε διαιτητές που τον αδικούν και οπαδούς που τον αμφισβητούν και τον αποδοκιμάζουν επιχειρεί να απαντήσει με τον μόνο τρόπο που ξέρει. Με ποδόσφαιρο. Σαν αυτό που έφερε την ανατροπή και την πρόκριση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ