Αρκούδης: «Όταν ακούς ότι ο Ιβάν δεν έχει καμία σχέση, μπορεί να χαμογελάσεις»

Αρκούδης: «Όταν ακούς ότι ο Ιβάν δεν έχει καμία σχέση, μπορεί να χαμογελάσεις»

O εισηγητής της υπόθεσης πολυιδιοκτησίας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη και μέλος της ΕΕΑ μίλησε για όσα συνέβησαν στην εκδίκαση, τη σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά και για τις θέσεις των δικηγόρων των δυο ομάδων.

O ΠΑΟΚ και η Ξάνθη βρίσκονται σε δύσκολη θέση σχετικά με την υπόθεση πολυιδιοκτησίας και τα αποδεικτικά στοιχεία για την τριγωνική σχέση των δυο ομάδων με την οικογένεια Σαββίδη.

Μετά την εκδίκαση της υπόθεσης, η ΕΕΑ θα εξετάσει λεπτομερώς όλα τα δεδομένα και θα αποφασίσει στις 27/1 τι συμβαίνει με την υπόθεση της μετοχικής σύνθεσης της Ξάνθης και τις σχέσεις της Ακριτικής ομάδας με τον Δικέφαλο του βορρά.

O εισηγητής της υπόθεσης και μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, Ηλίας Αρκούδης, μίλησε στον «Libero 107,4» κι αναφέρθηκε στο πως κύλησε η διαδικασία στα γραφεία της ΓΓΑ χθες, ενώ παραδέχτηκε τη σοβαρότητα της κατάστασης, αφού τόνισε χαρακτηριστικά πως «Αν δεν ήταν σοβαρή η υπόθεση, δε θα ήταν 18 δικηγόροι».

Ακόμα το μέλος της ΕΕΑ απάντησε σε ερώτηση για το αν προβλέπεται τηλεφωνικά η αλλαγή μετοχικής σύνθεσης και ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν γίνεται και ότι κανείς στην Επιτροπή δεν γνώριζε! Φυσικά, ο Αρκούδης τόνισε πως όταν ακούς ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχει καμία σχέση μπορεί και να χαμογελάσεις, αναφερόμενος στις θέσεις των δικηγόρων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχετικά με την… εμπλοκή του ισχυρού άνδρα του Δικεφάλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μέλος της ΕΕΑ αναφέρθηκε και στις ποινές που προβλέπονται, ξεκαθαρίζοντας πως είναι ξεκάθαρες, ενώ στάθηκε στην μη παρουσία φυσικών προσώπων, όπως ο κ. Πιαλόγλου, αλλά και για το γεγονός πως οι εταιρίες που εμπλέκονται δεν έδωσαν καμία εξήγηση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν παρέλαβε η επιτροπή την εγγυητική της ΚΑΕ ΑΡΗΣ: «Αυτό δεν το ξέρω εγώ, θα το γνωρίζει η υπηρεσία που την παρέλαβε. Δυστυχώς ο ΑΡΗΣ έχει συσσωρεύσει πολλά χρέη και πρέπει να είναι συνέχεια σε μια διαδικασία. Πρέπει να βρει τον δρόμο του γιατί είναι σε μια διαδικασία εξυγίανσης».

Για το αν απαιτείται η δήλωση της αλλαγής σε μια μετοχική σύνθεση: «Πρέπει να το δηλώσει και να πάρει άδεια εκ των προτέρων. Τα γεγονότα είναι συγκεκριμένα και έχουν ειπωθεί. Οι μεταβιβάσεις έγιναν τον Δεκέμβριο, η άδεια πάρθηκε τον Μάρτιο και δεν μας την γνωστοποίησε. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν διάφορα νομικά θέματα. Λένε ότι η μεταβίβαση ταυτίζεται με το γράψιμο στο βιβλίο μετόχων και πως την γνωστοποίησαν τηλεφωνικά. Υπάρχουν διάφορα ζητήματα που θα τα εξετάσουμε γιατί είναι ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα».

Για το τι ποινή προβλέπεται για το παραπάνω ζήτημα: «Η ποινή είναι μόνο υποβιβασμός δυστυχώς. Έτσι το έχει φτιάξει ο νομοθέτης. Δεν αποφασίζουμε υποβιβασμό. Εμείς θα μαζέψουμε τα στοιχεία. Θα βεβαιώσουμε την παράβαση αν υπάρχει -μην θεωρείτε ότι υπάρχει- και θα την στείλει στην Superleague. Η απόφαση μας είναι δεσμευτική σύμφωνα με τον νόμο αλλά εκείνοι θα εφαρμόσουν την ποινή. Ρωτήστε εκείνους αν μπορούν να εφαρμόσουν κάτι άλλο. Εμείς συντάσσουμε έκθεση, την στέλνουμε και αυτοί συντάσσουν με βάση την έκθεση μας. Μετά μπορεί να πάει και στην Ε.Π.Ο».

Για το αν προβλέπεται τηλεφωνικά η αλλαγή μετοχικής σύνθεσης: «Ο νόμος λέει γνωστοποίηση. Να μην τρελαθούμε, κανείς μας δεν το ήξερε. Το αν θα το δεχτούν οι συνάδελφοι ή αν δεν το δεχτούν, δεν θέλω να μπω σε αυτή την συζήτηση. Είναι θέμα συζήτησης και διάσκεψης. Εκείνο που θέλω να σας πω είναι πως τον Αύγουστο που δώσαμε το πιστοποιητικό και είδαμε ότι στο μετοχολόγιο είναι η «Βιαμάρ», κάτι που σχολιάστηκε απ’ όλους μας, είπαμε πως δόθηκε η άδεια αλλά δεν την υλοποίησαν. Έχει γίνει και άλλες φορές στο παρελθόν. Εμείς έτσι νομίζαμε. Και στον Τσάκα είχαμε δώσει άδεια να πάρει τον Παναθηναϊκό αλλά δεν τον πήρε. Χωρίς έγκριση είναι παράνομο να πάρεις πάνω από το 5% μιας ομάδας».

Για το αν είναι σαφές πως υπάρχει μόνο ο υποβιβασμός ως ποινή: «Είναι το άρθρο 69 που προβλέπει συγκεκριμένα πράγματα. Για παραβάσεις προβλέπει υποβιβασμό. Από εκεί και πέρα, εμείς δεν θα πούμε «υποβιβάστε τους». Εμείς θα διαπιστώσουμε παράβαση -αν υπάρχει. Δεν έχω δεδομένη την απόφαση μου ή την εισήγηση μου. Θέλω να δω λεπτομερειακά όλα τα επιχειρήματα στο υπόμνημα της Ξάνθης και μετά θα τοποθετηθώ. Αν υπάρξει, εμείς θα συντάξουμε έκθεση και θα την στείλουμε στην Superleague. Έτσι τελειώνει από μας η υπόθεση».

Για το αν προκάλεσαν γέλιο οι θέσεις της ΠΑΕ Ξάνθης: «Γέλιο δεν προκάλεσε. Εντάξει. Κανείς συνάδελφος δεν γέλασε. Αν σε κάποια αποστροφή ειπώθηκε κάτι και χαμογέλασε κάποιος, εντάξει, δεν θέλω να μπω σε αυτή την διαδικασία. Αυτά είναι επικοινωνιακά. Όταν ακούς ότι ο Ιβάν δεν έχει καμία σχέση και συμβουλεύει τον γιο του και την γυναίκα του, μπορεί να είναι ουσία αλλά κάποιος μπορεί να χαμογελάσει. Δεν υπήρχε γέλιο ή ειρωνεία. Δεν υπήρχε θέμα να ειρωνευτεί κανείς μας. Όλοι οι δικηγόροι εκεί ήταν πάρα πολύ σοβαροί και προσεκτικοί. Κάποια επιχειρήματα μπορεί να τα κρίνει κανείς όπως θέλει. Μπορεί σε κάποιον να φανούν αστεία».

Για το πότε αναμένεται η απόφαση της Επιτροπής: «Στις 27 του μήνα θα δείτε την απόφαση μας και την γνώμη του καθενός μας».

Για το αν μπορούσε η διαδικασία να είναι ανοιχτή προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ: «Όχι, με βάση τον κανονισμό της επιτροπής. Έτσι έχει προβλέψει ο νομοθέτης. Μήπως δεν ξέραμε εμείς χθες ότι πολλά θα δοθούν στην δημοσιότητα για επικοινωνιακούς λόγους. Δεν προβλέπεται. Πείτε μου πόσα δικαστήρια επιτρέπουν απευθείας μετάδοση. Υπήρχαν θέματα χθες. Η Επιτροπή δεν έχει απόρρητο. Μπορεί να ζητούσε στοιχεία και να υπήρχαν θέματα με προσωπικά δεδομένα και στοιχεία επιχειρηματικά. Υπήρχε μια μεγάλη ευαισθησία και προβληματισμός που δεν μπορούσαν να παρίστανται δημοσιογράφοι».

Για την μη παρουσία φυσικών προσώπων: «Ο κ. Πιαλόγλου είχε οσφυαλγία και ήταν κλινήρης».

Για τους εκπροσώπους Κυπριακών εταιριών: «Μας είπαν ότι ήρθαν και ότι δεν ήταν ενημερωμένοι. Εμείς θέλαμε να τους εξετάσουμε και εκείνοι μας είπαν πως δεν ήταν ενημερωμένοι και πως δεν μπορούσαν να απαντήσουν σε τίποτα. Στην συνέχεια εμείς τους είπαμε να καθίσουν και αυτοί ζήτησαν την άδεια μας για να φύγουν. Εμείς είπαμε πως δεν γίνεται να φύγουν με την άδεια μας γιατί θέλουμε να τους εξετάσουμε και αυτοί απάντησαν πως δεν έχουν γνώση και δεν μπορούν να συνεισφέρουν».

Για το πότε ενημερώθηκαν αυτές οι εταιρίες: «Κάποιες εταιρίες είναι συγκεκριμένων συμφερόντων. Δεν μπορεί να μην το ήξερα. Εμείς τους είχαμε στείλει κλήση την προηγούμενη Παρασκευή. Είπαν πως δεν ήταν ενημερωμένοι από τους πελάτες τους και πως δεν μπορούν να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις. Εγώ θα ήθελα να είναι όσο περισσότεροι για να μας βοηθήσουν και εμάς να φτάσουμε στην αλήθεια. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει για εμένα να ψηφίσω υποβιβασμό του ΠΑΟΚ ή της Ξάνθης. Ήθελα να το ψάξω 100% πριν αποφασίσω κάτι».

Για το αν υπάρχουν στοιχεία: «Αν η υπόθεση δεν ήταν σοβαρή, δεν θα είχαμε 18 δικηγόρους μεταξύ των οποίων και καθηγητές πανεπιστημίου. Σας λέω μόνο αυτό. Επίσης δεν θα ήσασταν όλοι οι δημοσιογράφοι εκεί. Τώρα αν στέκουν τα στοιχεία, είναι άλλη συζήτηση. Θα μελετήσουμε τα στοιχεία και θα επανέλθουμε».

Για τον βαθμό συγγένειας του Γιάννη Καλπαζίδη και αν παίζει σημαντικό ρόλο: «Δεν είναι το θέμα αν είναι τρίτου ή δευτέρου βαθμού μόνο. Το θέμα είναι τι σχέσεις έχει και τι δεσμούς εξάρτησης έχει -αν έχει- με την οικογένεια Σαββίδη και τα επιχειρηματικά συμφέροντα Σαββίδη. Αν υπάρχουν δεσμοί εξάρτησης, αν είναι παρένθετο πρόσωπο ή αν δεν είναι. Αυτό αφήστε να το κρίνουμε από τα στοιχεία που θα προσκομιστούν».

Για το πως κύλησε η διαδικασία και για τις αρκετές απουσίες: «Από πλευράς μας εξαντλήσαμε ότι μπορούσαμε να κάνουμε. Όλα αυτά θα αξιολογηθούν. Δεν είναι στο χέρι μας. Δεν είμαστε ποινικό δικαστήριο να διατάξω την βίαιη προσαγωγή. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εγώ θα κάνω κρίση με τα υπομνήματα και τα στοιχεία».

Για την παρουσία των ανθρώπων του Ολυμπιακού: «Είχαν κάνει την καταγγελία και συμμετείχαν. Αυτοί προσκόμισαν τα στοιχεία και έτσι προβλέπεται».

Για τον ανώνυμο φάκελο και τα στοιχεία του: «Ήρθε με κάποιο όνομα το οποίο δεν ξέρουμε αν είναι υπαρκτό ή αν δεν είναι. Θα το εκτιμήσει η επιτροπή. Κάποια στοιχεία έχουν επιβεβαιωθεί. Κάποιες τραπεζικές κινήσεις έχουν επιβεβαιωθεί. Δεν μπορώ να μπω σε όλα τα άλλα, αν είναι νόμιμα, παράνομα, ψεύτικα ή αληθινά. Θα τα αξιολογήσει το σύνολο της επιτροπής. Τίποτα δεν είναι εύκολο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ