Παναθηναϊκός: Ο Ανουάρ έχει αυτά που έλειπαν

Παναθηναϊκός: Ο Ανουάρ έχει αυτά που έλειπαν

Ο Ανουάρ Τουχαμί έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στη νίκη με 1-0 επί της Ξάνθης και το «10» σκανάρει την παρουσία του.

Τέσσερις μέρες μετά τα 25α γενέθλια του, ο Ανουάρ Τουχαμί έπαιξε για πρώτη φορά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Μαροκινός χαφ συνδύασε το ντεμπούτο του με το «διπλό» στα Πηγάδια και έδειξε μερικά από τα στοιχεία για τα οποία τον επέλεξε ο Τσάβι Ρόκα.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Ανουάρ παίρνει θετικό πρόσημο στη βαθμολογία του. Δεν εντυπωσίασε με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, αφού άλλωστε δεν είναι τέτοιος ποδοσφαιριστής. Ωστόσο, έδωσε πράγματα που δεν διαθέτουν οι υπόλοιποι μέσοι του Παναθηναϊκού.

Ο Ανουάρ έτρεξε πάρα πολύ, κέρδισε τις προσωπικές μονομαχίες και πρόσθεσε σκληράδα και δύναμη στον «άξονα» του Παναθηναϊκού. Ο Ανουάρ δεν άφησε τους παίκτες της Ξάνθης να κινούνται ανενόχλητοι στο χώρο ευθύνης του και περιόρισε τον Εντουάρντο, ο οποίος είχε επιτελικό ρόλο για τους «ακρίτες».

Σημαντικό ήταν ότι ο Ανουάρ είχε διάρκεια στα τρεξίματα του και δεν έμεινε από δυνάμεις. Αντίθετα, είναι φανερό ότι έχει έρθει έχοντας ρυθμό από τη Βαγιαδολίδ και διαθέτει ενέργεια για να μαρκάρει ακατάπαυστα. Σε αυτούς τους τομείς του παιχνιδιού, ο Ανουάρ υπερέχει ξεκάθαρα του Κουρμπέλη και του Χρήστου Δώνη, οι οποίοι είναι λιγότερο δυναμικοί παίκτες.

Επιθετικά, ο Ανουάρ Τουχαμί δεν διέπρεψε. Κατά κύριο λόγο επέλεγε να μεταβιβάζει την μπάλα σε κοντινές αποστάσεις για να αποφύγει το ρίσκο. Αυτό είναι καλό, αφού δείχνει έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος προτιμά την ασφάλεια και δεν αναλώνεται στα περιττά. Από την άλλη, ίσως να μην διαθέτει στο «ρεπερτόριο» του την προώθηση της μπάλας και δεν βοηθάει πολύ στη δημιουργία.

Προφανώς, ο Ανουάρ δεν είχε πολλές συνεργασίες με τους συμπαίκτες του. Ακόμα δεν τους γνωρίζει και δεν έχει προσαρμοστεί στη φιλοσοφία του Γιώργου Δώνη. Έκανε κινήσεις στο χώρο για να απελευθερωθεί, δείγμα ότι έχει τακτική παιδεία, αλλά είχε μικρή συμμετοχή στην ανάπτυξη.

Εκ πρώτης όψεως, στη διάθεση του Δώνη τέθηκε ένας χαφ με διαφορετικό στυλ από τους υπόλοιπους. Αυτό είναι σημαντικό και για το ροτέισον, αλλά και για να επιτρέψει στον προπονητή να σχεδιάσει πράγματα που δεν μπορούσε μέχρι τώρα. Ο Ανουάρ Τουχαμί είναι ένας έτοιμος παίκτης και θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, αλλά το αν θα κάνει τη διαφορά θα αποδειχτεί στο γήπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ