Άρης: Η ντουζίνα της χρονιάς «κλειδώνει» τα Play Offs

Άρης: Η ντουζίνα της χρονιάς «κλειδώνει» τα Play Offs

Ο Άρης «έπεσε» από την τετράδα της Superleague, αλλά στις επόμενες αγωνιστικές έχει την ευκαιρία για να εδραιώσει την παρουσία του στα Play Offs.

Η ήττα από τον Ολυμπιακό «έριξε» τον Άρη από την τετράδα, έστω και με διαφορά μόλις 2 βαθμών (28 με 26)  από τον τέταρτο Παναθηναϊκό. Ωστόσο, προφανώς και τίποτα δεν έχει τελειώσει αφού εκκρεμούν 7 αγωνιστικές για την λήξη της κανονικής διάρκειας της Superleague.

Πρακτικά, για τον Άρη ακολουθεί η… ντουζίνα της χρονιάς. Ένα καρέ παιχνιδιών που θα κρίνει τη συμμετοχή του Άρη στα Play Offs και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα πάρει μέρος στη διαδικασία. Διότι δεν έχει σημασία μόνο η παρουσία στην εξάδα, αλλά και η βαθμολογική συγκομιδή κάθε ομάδας.

Συγκεκριμένα, στην επόμενη τετράδα στο πρωτάθλημα, ο Άρης θα υποδεχτεί την Ξάνθη, θα ταξιδέψει στο Αγρίνιο για να παίξει με τον Παναιτωλικό, έπειτα θα φιλοξενήσει τον Πανιώνιο στο «Βικελίδης» και θα μεταβεί στην Τρίπολη για το ματς με τον Αστέρα.

Είναι προφανές πως αν πετύχει το απόλυτο των νικών, τότε θα κάνει καθοριστικό βήμα για την τετράδα. Στο αντίστοιχο διάστημα, ο κύριος ανταγωνιστής Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τους ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, οπότε οι πιθανότητες για βαθμολογικές απώλειες είναι μεγάλες.

Αυτό το 4Χ4 θα «κλειδώσει» τη συμμετοχή στα Play Offs και έπειτα, ο Άρης θα ψάξει το καλύτερο πλασάρισμα. Ο σκοπός είναι να μπει σε θέση ισχύος στο μίνι-τουρνουά που ακολουθεί, ώστε να κερδίσει μία από τις θέσεις για το Europa League. Ο Άρης θα ολοκληρώσει την κανονική διάρκεια υποδεχόμενος την ΑΕΚ, αντιμετωπίζοντας εκτός της Λαμία και στη Θεσσαλονίκη με τον Ατρόμητο.

Στα αρνητικά για την προσπάθεια του Άρη προσμετράται η απαγόρευση μεταγραφών που έχει επιβάλλει η FIFA, λόγω των χρεών που είχε η παλιά ΠΑΕ. Η προσθήκη του Φιορίν Ντουρμισάι ακυρώθηκε ήδη, ενώ ο Μίκαελ Ένινγκ δεν μπορεί να προσβλέπει σε άλλη ενίσχυση.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ