Καθαρές κουβέντες για να μπει τέλος στο χάος

Στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου κυριαρχεί ένα σκηνικό πρωτοφανούς ανυποληψίας με την ΕΠΟ και τον πρόεδρο της να έχουν την ευθύνη για την χαοτική κατάσταση.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει στο σημείο μηδέν κι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

 Οι αποφάσεις της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας είναι αδιανόητες και προκαλούν την κοινή γνώμη.

Την ίδια ώρα οι επιλογές της ΚΕΔ και του Μέλο Περέιρα είναι το λιγότερο προκλητικές και όλες οι ομάδες «βράζουν» με τον Πορτογάλο.

Μα είναι δυνατόν να τα κάνει καλά ο «εκλεκτός» του Βαγγέλη Γραμμένου και όλοι να τον έχουν στην… μπούκα;

Στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου κυριαρχεί ένα σκηνικό πρωτοφανούς ανυποληψίας με την ΕΠΟ και τον πρόεδρο της να έχουν την ευθύνη για την χαοτική κατάσταση.

Ο Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει για πολλοστή φορά την θέση του, επισημαίνοντας κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να υποχωρήσει.

Θα συνεχίσει τον αγώνα του για διαφάνεια ενάντια στο σύστημα της «εξυγίανσης» που μόνο σκοπό έχει να φρενάρει την πορεία των ερυθρόλευκων.

Καθαρές κουβέντες λοιπόν από πλευράς Ολυμπιακού μ’ έναν και μοναδικό στόχο. Να κινηθούν οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην εφαρμογή των νόμων, αυτό δηλαδή το οποίο συζητά και θέλει και ο κόσμος που αγαπάει το ποδόσφαιρο.

Ο κόσμος που πηγαίνει στο γήπεδο και για να δει μπάλα, ο κόσμος που… χόρτασε από «εξυγίανση» και δεν θέλει άλλο.

Καθαρές κουβέντες λοιπόν για να προχωρήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε ανασυγκρότηση των δομών που το διοικούν.

Σε αλλαγή προσώπων αλλά και καταστάσεων, ώστε να διαμορφωθεί μια νέα δυναμική, μακριά από τακτικισμούς και κατευθυνόμενες πολιτικές.

Ο Ολυμπιακός το είπε πεντακάθαρα και στην τελευταία του ανακοίνωση. Η ηγεσία της ΕΠΟ είναι υπεύθυνη για μια σειρά αποφάσεων που πλήττουν την αξιοπιστία του πρωταθλήματος, με τελευταίο κρούσμα τον ορισμό του Σκουλά (ως διαιτητή VAR) στο ματς του ΟΦΗ με τους ερυθρόλευκους.

Όλη η Ελλάδα είδε. ότι δεν… είδε μόνο ο συγκεκριμένος διαιτητής στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης. Κι όμως χωρίς ίχνος ντροπής, ο Μέλο Περέιρα προκαλεί με τις επιλογές του.

Αλλά να ήταν μόνο αυτό; Αμέτρητα τα γεγονότα που εκθέτουν τον πρόεδρο της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και τον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή.

Είναι προφανές πως πρέπει να αλλάξουν πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πρέπει ν’ αλλάξουν άμεσα. Οι αλλαγές όμως δεν γίνονται με λόγια καθώς είναι ξεκάθαρο πως το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από πράξεις.

Αλλαγές δεν γίνονται φυσικά ούτε με συναντήσεις που δεν έχουν προκαθορισμένη ατζέντα.

Γιατί το ζητούμενο δεν είναι να πιουν έναν καφέ οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων της χώρας.

Ζητούμενο είναι να διεξαχθεί μια συνάντηση που θα τεθούν επί τάπητος τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με ονόματα και διευθύνσεις, χωρίς υπεκφυγές και τακτικισμούς.

Όλα στο τραπέζι και ανοιχτά χαρτιά για την εξεύρεση λύσεων που θα δώσουν ώθηση στο ποδόσφαιρο μας.

O Ολυμπιακός αναφέρθηκε στην ανακοίνωσή του και στην προγραμματισμένη συνάντηση των Big 4 το μεσημέρι της Τετάρτης, παρουσιάζοντας την κατάσταση ως έχει.

Μπορεί να προσφέρει κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο μια συνάντηση χωρίς «ατζέντα»; Μπορεί άραγε να υπάρξει αποτέλεσμα από μια τέτοια συνάντηση;

Εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση κανείς δεν μπορεί να «κρυφτεί». Ο Ολυμπιακός είναι ο πρώτος που βγήκε μπροστά για να μπει τέλος στον διασυρμό του ελληνικού ποδοσφαίρου και στέλνει το ξεκάθαρο μήνυμα.

Θα συνεχίσει τον αγώνα του χωρίς καμιά διάθεση υποχώρησης. Ούτε βήμα πίσω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ