Σφιντέρσκι: Έβαλε το όνομα του στους top σκόρερ του ΠΑΟΚ

Σφιντέρσκι: Έβαλε το όνομα του στους top σκόρερ του ΠΑΟΚ

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι με το γκολ που σημείωσε στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης έφτασε τα 10 τέρματα προσθέτοντας το όνομα στη λίστα των διψήφιων top σκόρερ του ΠΑΟΚ μιας σεζόν.

Από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Τούμπα, έδειξε πως έχει στενή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Μάλιστα όταν η ομάδα ζοριζόταν στο να σκοράρει ,την περσινή χρονιά και στην μετά Πρίγιοβιτς εποχή, ο Ράζβαν Λουτσέσκου τον «πετούσε» στον αγωνιστικό χώρο κι αυτός έβγαζε τα κάστανα από την φωτιά καθώς στην πρώτη του επαφή με την μπάλα την έστελνε στα δίχτυα.

Φέτος, ως βασικός έχει σημειώσει 10 τέρματα και έχει βάλει πλώρη, μέχρι και την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή, να φτάσει και γιατί όχι να ξεπεράσει τον Σέρβο στράικερ με τα 19 γκολ σε μια σεζόν.

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι έγινε ο 20ος διαφορετικός παίκτης του Δικεφάλου που έφτασε σε διψήφιο αριθμό τερμάτων σε ένα Πρωτάθλημα. Την πρώτη θέση μοιράζονται οι Πρίγιοβιτς (2017-18) και Κωστίκος (1981-82) με 19 τέρματα, ενώ ακολουθούν οι Φραντζέσκος (1997-98) και Σαλπιγγίδης (2005-06).

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο Πολωνός επιθετικός χρειάζεται μόλις 34 τελικές προσπάθειες για να φτάσει τα 10 γκολ. Μία επίδοση σχετικά κοντά σε εκείνη της προπέρσινης σεζόν από τον Πρίγιοβιτς που αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 19 τέρματα στα οποία έφτασε με 54 τελικές προσπάθειες.

Ο φετινός στόχος του Κάρολ Σφιντέρσκι είναι να σκοράρει όσο το δυνατόν περισσότερο τέρμα προκειμένου η ομάδα του να πετύχει τους στόχους της στην Ελλάδα. Αυτά δήλωσε στον πολωνικό Τύπο που ασχολείται περισσότερο με τα κατορθώματα του επιθετικού του ΠΑΟΚ:

«Στόχος μου είναι να σκοράρω όσα περισσότερα γκολ με τον ΠΑΟΚ και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της στην Ελλάδα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ