Η συνάντηση της Τετάρτης και ο αμετανόητος Μέλο Περέιρα…

Η συνάντηση της Τετάρτης και ο αμετανόητος Μέλο Περέιρα…

Η αισθάνεσαι άτρωτος ή επιχειρείς ηρωική έξοδο και προσδοκάς να αξιοποιηθείς στο μέλλον από τον μόνο που σε επαινεί και σε προστατεύει. Γιατί όχι, να μην… ευδοκιμήσεις κι εσύ εκεί που ευδοκιμούν οι κύριοι Τεβεκέλης, Σαραϊδάρης και Κάκος...

Είσαι ο Μέλο Περέιρα και ξέρεις ότι την Τετάρτη θα συναντηθούν στην Αθήνα οι τέσσερις μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου με τα ανώτερα στελέχη της ΟΥΕΦΑ.

Ξέρεις επίσης ότι το θέμα που καίει είναι η διαιτησία και τα παράπονα που έχουν όχι οι τρεις στου τέσσερις αλλά τουλάχιστον οι δέκα στους δεκατέσσερις από τις αλλοπρόσαλλες επιλογές σου. Οτι δεν τις θεωρούν μόνο αλλοπρόσαλλες αλλά και κατευθυνόμενες. Προκλητικές. Τα ξέρεις όλα αυτά και επιλέγεις να βάλεις τον Σκουλά στο VAR του αγώνα ΟΦΗ-Ολυμπιακός.

Τον Σκουλά που τα έκανε μούσκεμα στην Τούμπα και «ανάγκασε» τον Τάσο Κάκο να παραδεχτεί ότι δεν έδωσε πέναλτι στον Αστέρα Τρίπολης. Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Η αισθάνεσαι άτρωτος ή επιχειρείς ηρωική έξοδο και προσδοκάς να αξιοποιηθείς στο μέλλον από τον μόνο που σε επαινεί και σε προστατεύει. Γιατί όχι, να μην … ευδοκιμήσεις κι εσύ εκεί που ευδοκιμούν οι κύριοι Τεβεκέλης, Σαραϊδάρης και Κάκος.

Παίρνω αυτές τις δύο εκδοχές γιατί η τρίτη συνιστά ευθεία προσβολή της νοημοσύνης σου. Το πρόβλημα με το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν η διαιτησία και πιο συγκεκριμένα ποιος μπορεί να ασκεί έλεγχο πάνω σε αυτή. Γνωστά αυτά από καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου για να μην πάμε ακόμα πιο πίσω. Θα ήταν υπερβολικό και ανεδαφικό να λυθούν προβλήματα που υπάρχουν από καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη διάρκεια μιας συνάντησης.

Εκείνοι που την προκάλεσαν όμως θα έχουν -φαντάζομαι- τη στοιχειώδη φρόνηση να μην παρουσιαστούν σε αυτή με άδεια χέρια. Όταν καλείς τέτοια συνάντηση είναι επειδή αναγνωρίζεις τα προβλήματα και θέλεις να δοθεί μια λύση. Ότι αναγνωρίζεις επίσης ότι η διοίκησης της εθνικής Ομοσπονδίας τα έχει κάνει ρόιδο και αποτελεί μέρος του προβλήματος. Ότι -επίσης- αναγνωρίζεις πως οι εδώ τοποτηρητές σου έχουν αποτύχει να βάλουν τα πράγματα σε μια σειρά.

Θα ήταν τεράστιο λάθος να γίνει η συνάντηση και από την πλευρά των υπερεθνικών Ομοσπονδιών να μην ειπωθεί τίποτα ούτε για τον Μέλο Περέιρα ούτε για την ΕΠΟ. Αν η συζήτηση είναι απλά νουθεσίες για να πέσουν οι τόνοι τότε απλά όλα θα τιναχτούν στον αέρα και η πρωτοβουλία θα καταλήξει σε φιάσκο.

Τα προβλήματα είναι συγκεκριμένα και απαιτούν συγκεκριμένες προτάσεις από εκείνους που έχουν τη δυνατότητα να τις πάρουν και από ένα σημείο και μετά να τις επιβάλλουν. Η παρουσία του κ. Γραμμένου στην συνάντηση έχει νόημα μόνο στο βαθμό που θα του ζητηθεί να δεσμευτεί ότι θα συμμορφωθεί με όσα αποφασιστούν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ