Η μεγάλη απορία για τον Αλαφούζο

Η μεγάλη απορία για τον Αλαφούζο

Ο Γιάννης Αλαφούζος είναι ο μόνος για τον οποίο δεν ξέρουμε τι ακριβώς θα επιδιώξει στη συνάντηση των αφεντικών του Big-4 με τους αξιωματούχους των FIFA-UEFA...

Η συνύπαρξη των Αλαφούζου, Μαρινάκη, Σαββίδη και Μελισσανίδη στον ίδιο χώρο είναι από μόνη της ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός. Δεν έχουμε ανάλογο προηγούμενο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το ραντεβού που διοργανώνουν για την Τετάρτη οι αξιωματούχοι των FIFA και UEFA έχει ιστορική αξία. Τα αποτελέσματα δεν μπορούμε να τα προδικάσουμε και θα τα διαπιστώσουμε σε βάθος χρόνου. Αν βεβαίως προκύψουν αποτελέσματα, γιατί πολλά μπορούν να συμβούν στην αίθουσα που θα συζητήσουν οι τέσσερις επιχειρηματίες.

Στα καθ’ ημάς, το μεγάλο αίνιγμα είναι η ατζέντα με την οποία θα προσέλθει στη συνάντηση ο Γιάννης Αλαφούζος. Ποιες θα είναι οι επιδιώξεις του και με τι θα είναι ικανοποιημένος. Λιγότερο ή περισσότερο, τις βλέψεις των υπολοίπων συμμετεχόντων τις γνωρίζουμε. Ξέρουμε τι επιζητεί ο Μαρινάκης, τι θέλει ο Σαββίδης, πως το βλέπει ο Μελισσανίδης. Ο καθένας τους το έχει διατυπώσει με σαφήνεια.

Αντίθετα, για τον Αλαφούζο δεν ξέρουμε το παραμικρό. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σιωπά από τον Μάιο του 2017 και δεν μοιράζεται με κανέναν τις σκέψεις του. Κατά καιρούς, εκφράζει απόψεις σε συνομιλητές του ή ερμηνεύεται μία ενέργεια του, αλλά αυτά είναι σκόρπια και ασύνδετα στοιχεία, που δεν αρκούν για να έχουμε την πλήρη εικόνα.

Επιβάλλεται να λάβουμε υπόψη μας ότι ο Αλαφούζος τήρησε ήπια στάση από την αρχή σεζόν και ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε συγκρατημένα ακόμα και μετά την ήττα από την Ξάνθη στη Ριζούπολη, το ματς που αδικήθηκε περισσότερο από κάθε άλλο στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Αλαφούζος έχει υιοθετήσει το προφίλ του σοβαρού και αξιόπιστου συνομιλητή των διεθνών συνομοσπονδιών, που επιλέγει να μην οξύνει τα πνεύματα.

Προφανώς, ο Αλαφούζος συμπεριφέρθηκε με τακτική και κάπου αποσκοπεί. Στο γήπεδο δεν έχει δικαιωθεί, αφού ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να είναι το εύκολο θύμα και το έχουμε διαπιστώσει σε πλήθος περιπτώσεων τη φετινή χρονιά. Οπότε, μένει να δούμε εάν ο εφοπλιστής περιμένει κάτι άλλο και κατά πόσο αυτό θα προκύψει από τη συνάντηση του Big-4.

Το ζητούμενο είναι ο Παναθηναϊκός να πάψει να αδικείται, επειδή τον θεωρούν (και πρακτικά είναι) ανυπεράσπιστο στα κέντρα αποφάσεων. Η αλήθεια ότι με τη δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου, μοιάζει με ουτοπία να πετύχει τον σκοπό του ο Αλαφούζος και να προστατεύσει τον Παναθηναϊκό, αλλά ας μάθουμε πρώτα που θα το πάει στη συνάντηση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ