Το πλάνο Μαρτίνς και το μεγάλο «όπλο» του Ολυμπιακού

Το πλάνο Μαρτίνς και το μεγάλο «όπλο» του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός δείχνει σε κάθε ματς ότι ανεβάζει ρυθμούς πετυχαίνοντας μάλιστα και πολλά γκολ, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο πως είναι μακράν η κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του δύο πολύ δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια, με ΟΦΗ (σήμερα) και ΑΕΚ (την Κυριακή) και δεν χωρά αμφιβολία πως οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μεγάλες «μάχες» σε Ηράκλειο και ΟΑΚΑ.

Το σίγουρο είναι πως ο προπονητής των ερυθρόλευκων, Πέδρο Μαρτίνς δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα στην σωστή προετοιμασία της ομάδας του για τα δύο ματς, με την προσοχή βέβαια του Πορτογάλου να είναι στραμμένη στο «Γεντί Κουλέ», καθώς προέχει ο αγώνας στην Κρήτη.

Ένα παιχνίδι στο οποίο η ΚΕΔ αποφάσισε να ορίσει τον Σκουλά στο VAR, μετά τα όσα έγιναν με τον συγκεκριμένο διαιτητή στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ναι, το έκαναν και αυτό χωρίς ίχνος ντροπής.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα λοιπόν, οι ερυθρόλευκοι καλούνται να κοντραριστούν με μια καλή ομάδα και σε μια δύσκολη έδρα.

Το πόσο καλή ομάδα είναι ο ΟΦΗ το θυμούνται οι παίκτες του Ολυμπιακού από το ματς του πρώτου γύρου στο Καραϊσκάκη.

Εκεί που οι ερυθρόλευκοι είχαν πάρει τη νίκη αλλά και οι Κρητικοί έδειξαν πως διαθέτουν ένα αξιόλογο σύνολο που μπορεί να παίξει με επιθετική φιλοσοφία.

Βέβαια θα πρέπει εδώ να επισημανθεί πως η ομάδα του λιμανιού είναι σε καλή φόρμα και αυτό είναι ένα στοιχείο που διαμορφώνει ένα ξεκάθαρο τοπίο ενόψει της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός δείχνει σε κάθε ματς ότι ανεβάζει ρυθμούς πετυχαίνοντας μάλιστα και πολλά γκολ, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο πως είναι μακράν η κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό πλάνο των ερυθρόλευκων, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει αποφασίσει για την εντεκάδα με την οποία θα παρατάξει την ομάδα του στο Ηράκλειο και όλα δείχνουν πως θα είναι η ίδια με αυτή που ξεκίνησε το ματς με τον Άρη.

Κι ένα στοιχείο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφορά τον παίκτη στον οποίο στηρίζει πολλά για τον σημερινό αγώνα αλλά και για το ντέρμπι της Κυριακής (με την ΑΕΚ) ο προπονητής της ομάδας του λιμανιού.

Ο λόγος για τον Γκιγιέρμε, η επιστροφή του οποίου στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού, κάνει τον Μαρτίνς να τρίβει τα χέρια από ικανοποίηση.

Ο Βραζιλιάνος μέσος έδειξε και στο παιχνίδι με τον Άρη γιατί είναι το μεγάλο «όπλο» του Ολυμπιακού και γιατί ο Μαρτίνς ποντάρει πάνω του τόσα πολλά.

Ο Μαρτίνς περιμένει πολλά στο δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού από τον Βραζιλιάνο, ειδικά από την στιγμή που επιλέγει διάταξη 4-3-3 με τον Βαλμπουενά να πηγαίνει στα άκρα.

Ο Γκιγιέρμε είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά στην μεσαία γραμμή της ομάδας του και ο Μαρτίνς περιμένει πως ο Βραζιλιάνος θα είναι καθοριστικός παράγοντας στην προσπάθεια της ομάδας του για νίκη στο Ηράκλειο και το ΟΑΚΑ.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο 49χρονος τεχνικός των ερυθρόλευκων θέλει να δει την ομάδα του να επιβάλει τον ρυθμό της στο ματς και ο Γκιγιέρμε καλείται να παίξει κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού των πειραιωτών.

Είναι ο παίκτης που θα «μοιράσει την τράπουλα» στον αγωνιστικό χώρο του Γεντί Κουλέ, είναι αυτός που θα «κουβαλήσει» τον Ολυμπιακό στις πλάτες του.

Ο Μαρτίνς ξέρει καλύτερα από τον καθένα την επίδραση του Γκιγιέρμε στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Γνωρίζει ότι ο Βραζιλιάνος μπορεί να προσφέρει λύσεις στο αμυντικό σκέλος και ποιότητα στο δημιουργικό κομμάτι.

Είναι αυτός που μπορεί επίσης να σκοράρει όπως το έκανε και την περασμένη Κυριακή κόντρα στον Άρη, ανοίγοντας το σκορ στο Καραϊσκάκη.

Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τον καλό Γκιγιέρμε σ’ ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια του πρωταθλήματος και είναι μεγάλη υπόθεση για τον Μαρτίνς ότι ο Βραζιλιάνος επέστρεψε σ’ αυτό το κομβικό σημείο της αγωνιστικής περιόδου.

Οι πειραιώτες πρέπει να δείξουν πολύ μεγάλη προσοχή στο παιχνίδι και ο Μαρτίνς θέλει μεγαλύτερη συγκέντρωση από τους παίκτες του, σε σχέση με το ξεκίνημα του αγώνα με τον Άρη.

Το επισήμανε αυτό ο Πορτογάλος τεχνικός στους παίκτες του και είναι σημαντικό να τονίσουμε πως ένα από τα βασικά ζητούμενα για τους ερυθρόλευκους είναι να προηγηθούν στο ματς.

Αν το καταφέρουν θα βάλουν γερές βάσεις για την επίτευξη του στόχου τους στο Ηράκλειο και γι’ αυτό ο Μαρτίνς «φωνάζει» για ένα γρήγορο γκολ στο ματς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ