ΠΑΟΚ: Ζητούμενο η αγωνιστική διάρκεια

ΠΑΟΚ: Ζητούμενο η αγωνιστική διάρκεια

Η έλλειψη αγωνιστική διάρκειας είναι αυτό που προβληματίζει περισσότερο τον Αμπέλ Φερέιρα και τους συνεργάτες του και είναι βασικό θέμα συζήτησης στα αποδυτήρια της ομάδας.

Θα πρέπει να ανατρέξουμε αρκετές αγωνιστικές πίσω για να βρούμε ματς που ο ΠΑΟΚ είχε μια διάρκεια στην απόδοση του. Στα περισσότερα παιχνίδια οι Ασπρόμαυροι, παίζουν καλά για 20-30 λεπτά και μετά για έναν ανεξήγητο λόγω η απόδοση της ομάδας πέφτει κατακόρυφα. Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή. Η ομάδα θα στηριχθεί σε κάποιες προσωπικές για να πετύχει γκολ και να πάει τους βαθμούς της νίκης. Αυτό το θέμα συζητείται σε καθημερινή βάση από τους ανθρώπους της ομάδας σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα.

Ο Αμπέλ Φερέιρα και οι συνεργάτες του αναζητούν τα αίτια αυτού του φαινομένου. Το τεχνικό τιμ μετά από κάθε προπόνηση δεν φεύγει αμέσως από τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Ξημεροβραδιάζονται στη Νέα Μεσημβρία προσπαθώντας να βρουν τις λύσεις στο πρόβλημα. Το πρωτάθλημα βρίσκεται σε κομβικό σημείο και σ’ ένα κακό βράδυ της ομάδας θα δώσουν το δικαίωμα στους αντιπάλους του να ξεφύγουν στην βαθμολογία. Αυτό στην Τούμπα δεν θέλουν να το σκέφτονται από την στιγμή που στην διαδικασία των play offs οι ομάδες θα μπουν με την βαθμολογία που θα έχουν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Στον ΠΑΟΚ, αυτό που θέλουν είναι ο Ολυμπιακός, όσο θα είναι ακόμα στην κορυφή της βαθμολογίας να νιώθει την ανάσα τους. Θα είναι και ένα ψυχολογικό ντοπάρισμα της ομάδας όταν θα φτάσουν στα κρίσιμα παιχνίδια για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή.

Το ζητούμενο, κατά συνέπεια, για τον προπονητή του Δικεφάλου είναι το πώς θα καταφέρει να μειώσει τα νεκρά διαστήματα και θα βρει σταθερές στο παιχνίδι του. Ο Φερέιρα που επιμένει στο αρχικό του αγωνιστικό πλάνο (4-4-2 ή 4-4-1-1), ίσως θα πρέπει να γίνει πιο διαλλακτικός και να δοκιμάσει το δοκιμασμένο και άκρως πετυχημένο 4-2-3-1 που όπως έχει δείξει η ιστορία ταιριάζει απόλυτα στον ΠΑΟΚ. Βέβαια για να λέμε την αλήθεια το έκανε στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης βάζοντας τρεις μέσους (Μαουρίσιο, Αουγκούστο και Μίστς)

Κανείς βέβαια δεν μπορεί να γίνει Φερέιρα στη θέση του Φερέιρα. Γιατί αυτός και οι συνεργάτες του δουλεύουν καθημερινά με τους ποδοσφαιριστές και γνωρίζουν τι μπορούν να κάνουν στις προπονήσεις, αλλά και στα επίσημα παιχνίδια. Αν πάλι η ομάδα χρειάζεται μεταγραφές θα πρέπει η διοίκηση να φέρει ποδοσφαιριστής, ακόμα κι αν χρειαστεί να πουλήσει κάποιον λόγω FFP, έστω και στο παρά πέντε. Πάντως ο τεχνικός του Δικεφάλου προσπαθεί να εξαντλήσει όλα τα δεδομένα ακόμα και με συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια της ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ