Είναι εδώ για να διεκδικήσει και πάλι τίτλους

Είναι εδώ για να διεκδικήσει και πάλι τίτλους

Ο Παναθηναϊκός... επέστρεψε. Με ωραία μπάλα, με επιβλητικό τρόπο που παίρνει τα παιχνίδια και με μεταγραφικές από τα πάνω ράφια.

Μπορεί να γινόμαστε έως και… κουραστικοί πολλές φορές, με το να επαναλαμβάνουμε συνεχώς πόσο σημαντικό είναι να επιστρέψει η κανονικότητα στον σύλλογο, όμως τα χρόνια που πέρασαν και τα προβλήματα που υπήρξαν έχουν αφήσει «στίγμα». Ακόμα και… ψυχολογικό. Όχι μόνο στην ομάδα, αλλά και στον κόσμο.

Το να βλέπουμε μέσα στο γήπεδο μια ομάδα που είναι επιβλητική, που παίζει σε συνεχόμενα παιχνίδια πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, που έχει μια καταπληκτική ισορροπία σε όλες τις γραμμές της, σκοράροντας πια αρκετά, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες και διατηρώντας το μηδέν στην άμυνα, δεν είναι συνηθισμένο. Γι’ αυτό και αποτελεί είδηση.

Όπως είδηση αποτελούν και οι «κανονικές» μεταγραφές του Παναθηναϊκού. Που ξεφεύγει από παίκτες τύπου Φάουστο, Μολό, Μπεκ και πηγαίνει σε κινήσεις όπως ο Ανουάρ, ο Αγιούμπ και ο Καρλίτος. Ο Ισπανός, τελευταίο όνομα που βγήκε στην επικαιρότητα και που από την Πολωνία επιβεβαιώνουν συμφωνία του παίκτη με τον Παναθηναϊκό, είναι ένας φορ που κοστίζει… εκατομμύρια. Κυριολεκτικά. Ένα εκατομμύριο ευρώ είναι η αμοιβή του στην Αλ Ουαχντά.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκει στο πρόσωπο του Τσάβι Ρόκα τον άνθρωπο που του έλειπε. Εκείνον που θα διαχειριστεί όπως πρέπει τις μεταγραφικές ανάγκες του συλλόγου, έναν άνθρωπο με μεγάλη ατζέντα, που δεν αφορά μονάχα την ισπανική αγορά. Αλλά πάνω απ’ όλα έναν άνθρωπο με ποδοσφαιρικό «μάτι» που κουμπώνει απόλυτα σε όσα του προσφέρει ο προπονητής του.

Με τον Δώνη στον πάγκο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βγάλει «άβρεχτος» την περσινή σεζόν, μια χρονιά που για όσους το ξεχνούν ξεκινούσε ακόμα και με σενάρια υποβιβασμού. Και μάλιστα, τουλάχιστον για έξι μήνες, να επαναφέρει τον κόσμο στο πλευρό του. Κάτι που είναι πιο δύσκολο απ’ όλα και αποδεικνύεται φέτος.

Στη δεύτερή του σεζόν στον πάγκο ο Δώνης παρουσιάζει μια ομάδα όπως συνήθιζε να κάνει όπου του έδιναν χρόνο: επιθετική, με πολλούς τρόπους ανάπτυξης, που έχει συντριπτική κατοχή της μπάλας, σε επίπεδα που ξεπερνάει ακόμα και το 75% πολλές φορές και με ισορροπία σε όλες τις γραμμές της. Εντυπωσιακή και ταυτόχρονα αποτελεσματική.

Με αυτό τον τρόπο ο Δώνης κατάφερε να πετυχαίνει τους στόχους που έθετε στις ομάδες που δούλεψε. Από τον Ηλυσιακό και τη Λάρισα, μέχρι τον Ατρόμητο, τον ΑΠΟΕΛ και τους Σαουδάραβες. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν του είχαν δώσει την ευκαιρία να το κάνει.

Ο Παναθηναϊκός της επόμενης σεζόν, με τους ποιοτικούς παίκτες που βάζει στο ρόστερ του, θα είναι μια ομάδα που θα ανταγωνιστεί για τον τίτλο. Αυτό σου δείχνει η εικόνα του, αυτό απορρέει πλέον απ’ όλους.

Ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο ο σύλλογος «υποδέχεται» μια κλήρωση στα προημιτελικά με τον ΠΑΟΚ αποδεικνύει πως ο Παναθηναϊκός δεν επιστρέφει. Επέστρεψε. Με την ελπίδα, φυσικά, να μη του φράξει τον δρόμο κανένας… Κύζας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ