Είμαι κι εγώ Ρώσος

Είμαι κι εγώ Ρώσος

Με τα προσβλητικά «χτυπήματα» που δέχεται ο διοικητικός ηγέτης του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης το μόνο που καταφέρνουν είναι να δυναμώσουν και να γιγαντώσουν ακόμη περισσότερο το σωματείο.

Ας ξεκινήσουμε πρώτα από το παιχνίδι της Πέμπτης. Αν απομονώσουμε το αποτέλεσμα στη Λαμία, θα διαπιστώνουμε πως μια ακόμα εμφάνιση του ΠΑΟΚ ήταν προβληματική. Μαγκιά του που κατάφερε να πάρει ένα ακόμα επαγγελματικό τρίποντο, όμως για πόσο ακόμα οι μηχανές θα είναι σβηστές; Πότε θα δούμε μια εμφάνιση που θα δικαιώνει τις προσπάθειες της οικογένειας Σαββίδη, αλλά και των φιλάθλων που «τρώνε» τα χιλιόμετρα κάθε Κυριακή στην Εθνικό Οδό;   

Ίσως θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση πως αυτός ο ΠΑΟΚ τόσο μπορεί και τόσο παίζει. Πολύ καλό ποδόσφαιρο δύσκολα θα δούμε από την ομάδα, ίσως γιατί οι παίκτες να μην τραβάνε. Ίσως γιατί οι γνώσεις του Αμπελ Φερέιρα να μην φτάνουν για να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα. Ίσως γιατί έχει πανσέληνο, ή γιατί δεν ποτίστηκε ο αγωνιστικός χώρος στο ΔΑΚ Λαμίας. Για μένα αυτές είναι φθηνές δικαιολογίες. 

Όταν ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ βλέπει την ομάδα του να δυσκολεύεται να κερδίσει τη Λαμία, είναι λογικό να ανησυχεί για τη συνέχεια. Φέτος η ομάδα δεν εμπνέει σιγουριά ότι θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους της, να κατακτήσει και πάλι το νταμπλ. Εύχομαι να μην δικαιωθώ, αλλά οι ομάδες που θα αντιμετωπίσει στα play offs δεν θα είναι ούτε o Πανιώνιος, ούτε ο Αστέρας Τρίπολης. Στο ματς με την ομάδα της Τρίπολης ήταν ο Σφιντέρσκι που «καθάρισε» χθες ήταν ο Μάτος, αύριο ποιος; Δεν ξέρω αν ο Φερέιρα κάνει διαχείριση δυνάμεων σ’ αυτές τις τελευταίες 6 αγωνιστικές όμως καλό θα είναι να υπάρξει μια ανασύνταξη πριν χαθούν τα πάντα. 

Εκεί που είπαμε πως η κατάσταση κάπως εκτονώθηκε μετά την συνάντηση των «Big 4». Χθες το βράδυ ταρακουνήθηκε και πάλι όλο το σύμπαν με τις ανακοινώσεις. Η κατάσταση έχει ξεφύγει επικίνδυνα. Φτάσαμε στο σημείο να έχουμε ρατσιστικές επιθέσεις. Μάλιστα όπως άφηνε να διαρρεύσει  η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά την ρατσιστική ανακοίνωση των «ερυθρόλευκων» προτίθεται να προσφύγει σε όλα τα αρμόδια θεσμικά όργανα (FIFA, UEFA) για την παραδειγματική τιμωρία του Ολυμπιακού και του ιδιοκτήτη της.

Ο ΠΑΟΚ, του Ιβάν Σαββίδη, κοιτάζει τους αντιπάλους του στα μάτια και δεν φοβάται να σε αντιμετωπίσει. Αυτό το σωματείο δεν πρόκειται να σκύψει το κεφάλι και να προσπεράσει καμία πρόκληση όσο θα έχει για πρόεδρο τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν όπως κι αν λέγεται ο συνομιλητής του, όποια θέση κι αν κατέχει. Όταν προσβάλεις χυδαία τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, προσβάλεις και τα εκατομμύρια των φιλάθλων της ομάδας. Ο Δικέφαλος είναι μια γροθιά. Μια οικογένεια ενωμένη που δεν μπορεί κανείς να την «σπάσει».

Το να αποκαλείς κάποιον «Ρώσο», «Αλβανό», «Τούρκο» το μόνο που κάνεις είναι να διαγράφεις την ιστορία.  Είμαι σίγουρος πως τη Δευτέρα στην Τούμπα θα υπάρχει πανό που θα λέει: «Είμαι κι εγώ Ρώσος». Ας χαμηλώσουν οι τόνοι, ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές γιατί το μόνο που κάνουν αυτές τις ημέρες κάποιοι είναι να παράγουν μίσος και βία. Ας αφήσουμε τις ομάδες να μιλήσουν στον αγωνιστικό χώρο και όποια είναι καλύτερη ας σηκώσει το φετινό πρωτάθλημα. Ας τα σηκώσει όλα. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ