Πέδρο, στο ίδιο έργο θεατής

Πέδρο, στο ίδιο έργο θεατής

Δεν υπάρχει «μεγάλο» ματς στο πρωτάθλημα εδώ και έναν χρόνο που ο Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να το «προετοιμάσει» έχοντας όλη τη δύναμη του ρόστερ στη διάθεση του. Τεράστιος ο γρίφος της άμυνας εν όψει ΑΕΚ.

Μοιάζει ειρωνικό. Είναι όμως η πραγματικότητα. Η δύσκολη πραγματικότητα του Πέδρο Μαρτίνς, που βρίσκεται για πολλοστή φορά πριν από ένα ελληνικό «ντέρμπι» μπροστά από τον ίδιο γρίφο. Η λίστα απόντων του Ολυμπιακού που εδώ και έναν χρόνο δεν λέει να «αδειάσει». Και φυσικά εκείνη η άβολη στιγμή που ένας προπονητής πρέπει να ετοιμάσει το επόμενο αγωνιστικό πλάνο του, έχοντας κατά νου εκείνο το… αλλά.

Αύριο στο ΟΑΚΑ δεν θα είναι εκεί, ο Ρούμπεν Σεμέδο. Ο Πορτογάλος που αποβλήθηκε μετά την λήξη του ματς στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ. Και αν ο ίδιος έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη για την ανοησία του που πληρώνεται τοις μετρητοίς; Η ζημιά δεν διορθώνεται. Η απώλεια του ηγέτη της Ερυθρόλευκης άμυνας σε ένα καθοριστικό σημείο του πρωταθλήματος δεν αναβάλλεται. Το ματς με την ΑΕΚ μάλλον θα το δει από την τηλεόραση. Ήδη λοιπόν ο Μαρτίνς σκέφτεται τις άλλες επιλογές του. Σίγουρα τον Ουσεϊνού Μπα που αυτόν τον καιρό έχει κερδίσει θέση βασικού δίνοντας την εντύπωση πως βρίσκεται σε καλή αγωνιστική φόρμα. Και για τον παρτενέρ του; Εδώ είναι που αρχίζουν τα δύσκολα.

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έχει εννέα συμμετοχές φέτος στο πρωτάθλημα, καμία όμως μέσα στο 2020 (τελευταία παρουσία στο Ολυμπιακός-ΑΕΛ 4-1, στις 18/12/2019). Ο Γιασίν Μεριά (5 συμ) έχει να αγωνιστεί στην Σούπερ Λιγκ 1 από τον Νοέμβρη (Πανιώνιος-Ολυμπιακός 1-1, στις 23/11) τότε που τα διαδοχικά λάθη του σε Ελλάδα και Ευρώπη τον εκτροχίασαν. Και όσο για τον Παπ Αμπού Σισέ; Ο Σενεγαλέζος έπαιξε τελευταία φορά στο πρωτάθλημα τον Σεπτέμβρη (Ολυμπιακός-Βόλος 5-0, στις 14/9), πριν το πρόβλημα υγείας του. Εκείνο που επί της ουσίας τον έβαλε στη λίστα με τους απόντες μισή σεζόν! Η… ειρωνεία που λέγαμε.

Δίχως τον ηγέτη

Ο Σεμέδο ήταν πάντα το κλειδί στη φετινή διαδρομή του Ολυμπιακού. Το κυρίαρχο πρόσωπο μιας άμυνας που ως εδώ έχει παθητικό 8 γκολ σε 20 αναμετρήσεις. Έχασε μόνο κάποια ματς τον Σεπτέμβρη, όταν υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση (ΑΕΛ-Ολυμπιακός, Ολυμπιακός-Βόλος) και ένα ακόμη για κίτρινες κάρτες (Ολυμπιακός-ΑΕΛ). Στα δύο ματς του Σεπτέμβρη το δίδυμο ήταν Μεριά-Σισέ. Στο τελευταίο το δίδυμο ήταν Παπαδόπουλος-Μπα. Αν δεν είναι αυτή σπαζοκεφαλιά, τότε ποια είναι για τον προπονητή των Ερυθρόλευκων που τουλάχιστον νιώθει ότι «συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια». Από τον περασμένο Φλεβάρη και εκείνο το χαμένο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη (3-1), στην τελευταία ήττα του Ολυμπιακού γενικώς στο πρωτάθλημα; Η ίδια ιστορία. Πάντα κάποιος λείπει. Εκείνο το βράδυ στην Τούμπα ήταν ο Ομάρ. Λίγες ημέρες αργότερα στον εντός έδρας θρίαμβο με την ΑΕΚ (4-1) ο Νορβηγός ήταν και πάλι απόντας. Στο ματς που τραυματίσθηκε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (ρήξη χιαστού) μένοντας εκτός δράσης για 10 ολόκληρους μήνες!

Τρεις κολώνες

Και μετά τον Λάζαρο; Το σοκ με τον Κώστα Φορτούνη. Ο τραυματισμός του αρχηγού τον Ιούλη (ρήξη χιαστού) που σόκαρε τον Ολυμπιακό. Είναι σε τροχιά επαναφοράς πια. Αλλά σίγουρα όχι σε κατάσταση να αναλάβει τον ηγετικό ρόλο που τον είχαμε συνηθίσει. Με πολύ υπομονή ο Πέδρο Μαρτίνς προσπαθεί προπόνηση με την προπόνηση να ξαναβάλει το «7» σε κατάσταση ετοιμότητας. Θέλει χρόνο. Ο Φορτούνης έχασε όλα τα ντέρμπι του πρώτου γύρου και την «ρεβάνς» με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη. Ο Λάζαρος κόντρα στους Πράσινους (5/1) πήρε μερικά λεπτά συμμετοχής ερχόμενος από τον πάγκο. Όλα τα ντέρμπι ως εδώ τα έχασε και ο Σισέ.  Οι τρεις τους ήταν «κολώνες» του project Ολυμπιακός 2018-19. Πως οι Πειραιώτες τα κατάφεραν δίχως αυτούς, είναι κάτι που τελικά το γνωρίζει μονάχα ο Πέδρο Μαρτίνς

Το καρμπόν

Μιλώντας όμως για τους απόντες των φετινών ντέρμπι. Ας τα πάρουμε με τη σειρά: Στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (1-1, 22/9) ο Μαρτίνς δεν είχε ακόμη τον Σισέ και τον ανέτοιμο Σουντανί. Ουσιαστικά δεν είχε και τον επίσης ανέτοιμο Ελ Αραμπί που έπαιξε μόλις ένα λεπτό στις καθυστερήσεις. Με την ΑΕΚ (2-0) στο Φάληρο (27/10) ήταν νοκ άουτ πέραν του Σισέ, του Λάζαρου και του Φορτούνη και ο Βαλμπουενά. Στην ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ (1-1) η γνωστή «τρόικα». Και όσο για τη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό; Είπαμε γύρισε ο Λάζαρος. Αλλά ο Ολυμπιακός δεν είχε τον Γκιγιέρμε. Δεν είχε επίσης τον Σουντανί που ήταν το «κλειδί» του πρώτου γύρου. Μονίμως η ίδια ιστορία. Σαν τη μέρα της μαρμότας.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ