ΑΕΚ: Κάτι χρωστάει ο Λιβάγια

ΑΕΚ: Κάτι χρωστάει ο Λιβάγια

Επτά ματς χωρίς γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό μετράει ο Μάρκο Λιβάγια που το βράδυ της Κυριακής θέλει να σπάσει το ρόδι και να οδηγήσει την ΑΕΚ στην πρώτη της νίκη σε ντέρμπι.

Ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της ΑΕΚ είναι αναμφίβολα ο Μάρκο Λιβάγια. Ο Κροάτης είναι από τα βαρόμετρα της Ένωσης και από την απόδοσή του θα εξαρτηθούν πολλά και στο αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Κόντρα σε έναν αντίπαλο που είναι η αλήθεια πως δεν κάνει και τα καλύτερά του παιχνίδια εδώ και 2,5 χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι πως σε επτά ματς απέναντι στους «ερυθρόλευκους» ο Λιβάγια δεν έχει πετύχει κάποιο γκολ ενώ αντίθετα έχει βρει δίχτυα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ.

Κάτι φαίνεται να χρωστάει λοιπόν τόσο στον εαυτό του όσο και στην ομάδα του όταν αγωνίζεται με τον Ολυμπιακό και σήμερα θα έχει μία ακόμη ευκαιρία να γίνει πρωταγωνιστής. Καθοριστικός σε ματς των δύο ομάδων έχει υπάρξει. Στην επική ανατροπή του 2017, όταν είχε μπει αλλαγή στο ημίχρονο στη θέση του Κλωναρίδη, έπαιξε καθοριστικό ρόλο η παρουσία του για να γίνει το 0-2 3-2 κι ας μην σκόραρε.

Το γκολ όμως του λείπει και είναι σίγουρο πως το θέλει κι ο ίδιος. Μάλιστα θα είναι και ξεκούραστος καθώς προέρχεται από τρία σερί ματς στα οποία δεν αγωνίστηκε λόγω τιμωρίας, με την τελευταία του εμφάνιση, να είναι αυτή στην Τούμπα όπου αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις. Ακολούθησαν τα ματς με Λάρισα και Βόλο όπου εξέτισε τιμωρία για τις επτά κίτρινες κάρτες που συμπλήρωσε.

Τώρα επιστρέφει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πάρει θέση στο αρχικό σχήμα από τον Μάσιμο Καρέρα ο οποίος περιμένει πολλά από αυτόν. Κι ο ίδιος άλλωστε στις δηλώσεις του την Παρασκευή δεν έκρυψε ότι θέλει πολύ ένα γκολ. Στην αρχή της χρονιάς, κάτω από πολύ δύσκολες για την ΑΕΚ, τράβηξε κουπί σχεδόν μόνος του σε κάποιες περιπτώσεις, μετά ήρθε μια πτώση στην απόδοσή του και το τελευταίο διάστημα έδειχνε και πάλι στα πάνω του.

Είναι παίκτης ψυχολογίας και από την απόδοσή του θα κριθούν πολλά για την ΑΕΚ στο ματς. Αρκεί βέβαια να έχει τη συμπαράσταση και των υπόλοιπων συμπαικτών του και κυρίως των Μάνταλου και Ολιβέιρα που λογικά θα ξεκινήσουν μαζί του στην επίθεση. Τα υπόλοιπα στο χορτάρι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ