Πέδρο Μαρτίνς: Ετσι παίζει η ΑΕΚ του Καρέρα

Πέδρο Μαρτίνς: Ετσι παίζει η ΑΕΚ του Καρέρα

Ο Πέδρο Μαρτίνς έδειξε βίντεο από όλα τα παιχνίδια της ΑΕΚ από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία ο Μάσιμο Καρέρα. Πού εστίασε, τι ζήτησε από τους παίκτες του.

ΑΕΚ και Ολυμπιακός έχουν παλιούς λογαριασμούς. ΑΕΚ και Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, είναι μια ιστορία με ιδιαίτερες στιγμές. Αλλά και πολύ άγχος. Πέρυσι, στο αντίστοιχο παιχνίδι, η Ενωση «έκλεψε» τον βαθμό της ισοπαλίας και στέρησε το τρίποντο από τους Ερυθρόλευκους, με γκολ του Μπακασέτα στο 90ό λεπτό και με τη «χαμένη ευκαιρία της χρονιάς» από τον Φετφατζίδη.

Φέτος, ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει να φύγει η ομάδα του με το «διπλό» από το ΟΑΚΑ. Και κυρίως, θέλει να διατηρήσει την ομάδα του στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, πάνω από τον ΠΑΟΚ. Αλλά γνωρίζει ότι το επίπεδο δυσκολίας της αναμέτρησης είναι μεγάλο. Με την ΑΕΚ να παρουσιάζεται αισθητά αλλαγμένη από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ο Μάσιμο Καρέρα.

Ο Ιταλός τεχνικός ανακοινώθηκε επίσημα την 8η Δεκεμβρίου 2019 από την Ενωση. Εκτοτε και σε 7 παιχνίδια πρωταθλήματος, η ΑΕΚ έχει 5 νίκες, 1 ισοπαλία (Λαμία) και 1 ήττα (σ.σ. από τον ΠΑΟΚ, με τα γνωστά γεγονότα). Ενώ είναι ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου, μετά το εκτός έδρας 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης.

Μέρος της προετοιμασίας του Ολυμπιακού για το μεγάλο ματς με την ΑΕΚ, είναι η ανάλυση του τρόπου παιχνιδιού των Κιτρινόμαυρων. Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του, λοιπόν, έδειξαν σε βίντεο φάσεις και επιλεγμένα στιγμιότυπα από παιχνίδια της αντιπάλου τους από την ημέρα που ανέλαβε ο Καρέρα και μετά. Καθώς κατά τον Πορτογάλο, ο Ιταλός τεχνικός έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας του.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Μαρτίνς στους ποδοσφαιριστές του, η επιθετική παρουσία της ΑΕΚ δεν έχει αλλάξει εντυπωσιακά, σε σχέση με ό,τι κάνει από την αρχή της χρονιάς. Ωστόσο, τα… σημάδια του Καρέρα είναι αισθητά. Με την πίεση ψηλά, που ασκείται από τους ακραίους μπακ στην μπάλα, να είναι ένα στοιχείο που μπορεί να παίξει ρόλο και στον τρόπο που θα προσεγγίσει το παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Εάν η ανάπτυξη θα γίνεται από τους δικούς του ακραίους ή θα «κατεβαίνει» ο Γκιγιέρμε να μοιράζει την μπάλα από πίσω.

Από εκεί και πέρα, ο Μαρτίνς έδειξε τον τρόπο που αμύνεται η ΑΕΚ, δείχνοντας στους παίκτες του τις αδυναμίες της. Με τον Ελ Αραμπί να είναι το «κλειδί» του Ολυμπιακού, αναφορικά με τους χώρους όπου θα κινείται.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την επιθετική λειτουργία της Ενωσης, ο Μαρτίνς προέβλεψε ότι οι επιθετικοί της Ενωσης θα τοποθετηθούν ψηλά στο γήπεδο, με σκοπό να εμποδίσουν την ανάπτυξη του Ολυμπιακού από την άμυνα. Επίσης, έδειξε τον τρόπο που κινούνται Λιβάγια, Ολιβέιρα, ανοίγοντας διαδρόμους για τους συμπαίκτες τους, αλλά και από πού συνηθίζουν να απειλούν και να εκτελούν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ