Το πόρισμα της ΕΕΑ και ο κ. Αυγενάκης ως… αλεπού στο παζάρι!

Το πόρισμα της ΕΕΑ και ο κ. Αυγενάκης ως… αλεπού στο παζάρι!

Ο κ. Αυγενάκης βγήκε πρώτος να αμφισβητήσει το πόρισμα. Έξυπνος άνθρωπος (αλίμονο) ο υφυπουργός, κατανοεί κι αυτός όσα όλοι κατανοούν για την ουσία της υπόθεσής. Όμως εδώ δεν πρόκειται για την ουσία. Πρόκειται για το πολιτικό κόστος.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ήξερε τι θα (του) συμβεί μόλις έμαθε την απόφαση της ΕΕΑ. Ολοι το ξέραμε. Ο ΠΑΟΚ -χωρίς χρονοτριβή- πολιτικοποίησε την υπόθεση. Η ανακοίνωση που ακολούθησε μαρτυρά του λόγου το αληθές.

Αν και θα είχε ενδιαφέρον να ξέραμε τι έχει γραφτεί στις πενήντα δακτυλογραφημένες σελίδες του απολογητικού υπομνήματος που κατέθεσε την περασμένη Πέμπτη στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, τίποτα από αυτά δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση προκειμένου να καταδειχτεί το άδικο της απόφασης-πορίσματος.

Όλα όσα είχαν αναγραφεί παύουν να έχουν σημασία πλέον. Η μάχη θα δοθεί σε πολιτικό επίπεδο. Μπορεί επί της ουσίας η Επιτροπή με το πόρισμά της να δεσμεύει για υποβιβασμό αλλά τώρα θα μπουν μπροστά τα πολιτικά μέσα. Άλλωστε, πριν καν προλάβει να το κάνει ο ΠΑΟΚ με την ανακοίνωσή του, πρόλαβε και το έκανε ο ίδιος ο υφυπουργός Αθλητισμού με την δική του που την ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα. Η αλεπού δεν είχε καμιά δουλειά στο παζάρι.

Κι όμως, ο κ. Αυγενάκης βγήκε πρώτος να αμφισβητήσει το πόρισμα χωρίς να γνωρίζει τα στοιχεία που οδήγησαν σε αυτό. Έξυπνος άνθρωπος (αλίμονο) είναι ο υφυπουργός κατανοεί κι αυτός όσα όλοι κατανοούν για την ουσία της υπόθεσής. Όμως εδώ δεν πρόκειται για την ουσία. Πρόκειται για το πολιτικό κόστος. Στον ίδιο και την κυβέρνησή του θα πέσει βαρύ. Η μηχανοκίνητη πορεία των οπαδών του ΠΑΟΚ που «επισκέφτηκε» τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη έδειξε καθαρά το τι θα περιμένουμε από εδώ και πέρα.

Ο Χρήστος Πανόπουλος μπορεί να δήλωσε ότι η Ξάνθη δεν θα απευθυνθεί σε βουλευτές υπουργούς και… εκκλησία για «να βρει το δίκιο της» αλλά από τον ΠΑΟΚ ποτέ δεν είπαν κάτι ανάλογο. Κι όσα δεν έκανε ο κ. Σαββίδης για να αντισταθεί στην Συμφωνία των Πρεσπών (στην οποία ήταν αντίθετος) θα τα κάνει τώρα μπροστά στον διαγραφόμενο κίνδυνο του υποβιβασμού.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ (το έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο) θα κληθούν να αναστείλουν κάθε άλλη ιδιότητα που τους χαρακτηρίζει ως σκεπτόμενους πολίτες και να ενεργούν στο εξής μόνο ως οπαδοί που θα βάζουν το συμφέρον του ΠΑΟΚ και του κ. Σαββίδη πάνω από κάθε τι άλλο. Ο κ. Αυγενάκης με το τουίτ που ανέβασε του στρώνει τον δρόμο. Αμέσως δε έσπευσε ο ΣΔΥΡΙΖΑ δια του τομεάρχη Αθλητισμού να σιγοντάρει τον ΠΑΟΚ και τον ιδιοκτήτη του υπολογίζοντας πως κάποια πολιτικά ψίχουλα θα πέσουν κάτω από το τραπέζι και για τον ίδιο.

Ας μην τα βάζει με κανέναν ο υφυπουργός Αθλητισμού για όσα θα ακολουθήσουν. Αυτός ήταν που άνοιξε τον δρόμο και πρόσφερε νομιμοποίηση. Κι αφού έφτασε με πολιτική δήλωση να αμφισβητεί μια απόφαση που πάρθηκε με νομικούς όρους, ο ΠΑΟΚ δεν νοιώθει την υποχρέωση να αντιδράσει με όποια όπλα του δίνει ο νόμος αλλά με αυτά που πιστεύει ότι μπορεί να του δώσει ο… δρόμος που του άνοιξε ο κ. Αυγενάκης…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ