Πολυιδιοκτησία ΠΑΟΚ – Ξάνθης, -6 για τον Παναθηναϊκό

Πολυιδιοκτησία ΠΑΟΚ – Ξάνθης, -6 για τον Παναθηναϊκό

Η κυβέρνηση σκορπάει γέλιο, ο Γκαγκάτσης απειλεί πως θα κοπεί η Ελλάδα στα δύο, λες και μιλάμε για πόλεμο και όλοι κοιτάζουν πως θα σώσουν τον... πισινό τους. Ευαισθησίες που δεν τις είδαμε όταν άλλες ιστορικές ομάδες κινδύνευαν και τιμωρούνταν με ό,τι λέει ο νόμος.

Έχουν όλοι μια καραμέλα και την πιπιλούν. Τώρα είναι ο ΠΑΟΚ η ομάδα που βάζει μπροστά τον κόσμο του, που απειλεί (όσοι είδαν τον Μάκη Γκαγκάτση το βράδυ της Δευτέρας κατάλαβαν ότι μάλλον πάμε για… μισή – μισή Ελλάδα, λες και μιλάμε για πόλεμο και όχι για ποδόσφαιρο), που υπενθυμίζει σε όλους ότι είναι μεγάλος σύλλογος. Άρα; Τι σημαίνει αυτό; Τι σημαίνει μεγάλος σύλλογος στην Ελλάδα;

Να παρανομείς και να μην τιμωρείσαι. Να υπάρχει μια απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που μιλάει για υποβιβασμό τόσο του ΠΑΟΚ, όσο και της Ξάνθης, αλλά πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις να υπάρχει κυβερνητική παρέμβαση (το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου είναι ένα ωραίο ανέκδοτο στην Ελλάδα) και ο υποβιβασμός να γίνει μείωση βαθμών. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Ευαισθητοποίηση από παντού για να μην υπάρξει τιμωρία για έναν σύλλογο. Βέβαια, όταν άλλοι σύλλογοι παρανόμησαν στο παρελθόν, όχι μεγάλοι και όχι… ιστορικοί, τους έφαγε το μαύρο φίδι. Πήγαν και δεν ξανά ήρθαν. Δεν υπήρξε κυβερνητικός εκπρόσωπος να τους σώσει, δεν υπήρξε παρέμβαση κυβέρνησης στο ποδόσφαιρο και στη δικαιοσύνη.

Καμία ευαισθησία δεν είδαμε ούτε στο θέμα του Παναθηναϊκού. Θυμίζουμε πως οι «πράσινοι» ξεκίνησαν το περσινό πρωτάθλημα με μείον έξι βαθμούς και με περιορισμό μεταγραφών. Αποφάσεις που θα μπορούσαν να τους βάλουν σε μεγάλο κίνδυνο όσον αφορά την παραμονή τους στην κατηγορία, όπως συμβαίνει φέτος με τον Πανιώνιο. Οι «κυανέρυθροι», μη έχοντας το ειδικό βάρος του Παναθηναϊκού, είναι… πρώτο φαβορί για να υποβιβαστούν.

Ο δε Παναθηναϊκός είχε ξεκινήσει την περσινή σεζόν με ένα σωρό αμούστακα παιδιά, βγαλμένα από την ακαδημία του και θα μπορούσε να τον πάρει η κάτω βόλτα και να μην μπορεί να συνέλθει. Το κατάφερε κυρίως λόγω της φανέλας και της τύχης να έχει στον πάγκο του έναν προπονητή που έβαλε το χέρι του για να ανταπεξέλθει ο σύλλογος στην πιο δύσκολη σεζόν της ιστορίας του.

Τότε, φυσικά, δεν είδαμε κανέναν να ευαισθητοποιείται. Ούτε κυβερνητικές αποφάσεις, ούτε παρεμβάσεις, ούτε κουβέντες για το πόσο ιστορικός σύλλογος είναι ο Παναθηναϊκός. Τότε απλά έπεσε βαρύς ο πέλεκυς στο «τριφύλλι» και δεν… άνοιξε μύτη.

Κατά τ’ άλλα «η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται», που έλεγε νωρίς το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Δεν εκβιάζεται, αλλά φέρνει νόμο εν μία νυκτί για να σωθούν δύο ομάδες που σύμφωνα με τα στοιχεία παρανόμησαν.

Να δείτε που στο τέλος θα έχουν παρανομήσει ο ΠΑΟΚ με την Ξάνθη, αλλά θα τιμωρηθεί με -6 ο Παναθηναϊκός και θα πέσει ο Ηρακλής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ