H τροπολογία των «αρίστων» θα μείνει μετεξεταστέα στην ΟΥΕΦΑ…

 H τροπολογία των «αρίστων» θα μείνει μετεξεταστέα στην ΟΥΕΦΑ…

Η ωμή παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και η πατέντα της αλλαγής των ποινών σε υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί θετικά από την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ αφού αφήνει άθικτη την πολυιδιοκτησία...

Η Kυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αλλιώς υπολόγισαν τα πράγματα κι αλλιώς τα βλέπουν να εξελίσσονται. Μέσα στον πανικό που δημιούργησαν οι απειλές που διατυπώθηκαν από στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, νομοθέτησαν άρον-άρον πιστεύοντας ότι έτσι θα κατασιγάσουν τα πάθη και θα κατευνάσουν την διχαστική ρητορική που χρησιμοποιούσαν τα ίδια πρόσωπα. Νομοθέτησαν, λοιπόν, απαλείφοντας τις ποινές του υποβιβασμού και τις αντικατέστησαν με ποινές αφαίρεσης βαθμών.

Αποδείχτηκε ότι έκαναν λάθος…

Αντί να πετύχουν την καταλλαγή, πέτυχαν να ανοίξουν περισσότερο την όρεξη του ΠΑΟΚ. Οι αντιδράσεις δεν σταμάτησαν, αλλά συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Οπαδοί μπούκαραν στο γραφείο του βουλευτή Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Καλαφάτη και προγραμματίζεται μεγάλο συλλαλητήριο στην Καμάρα, στο οποίο καλεί και η ΠΑΕ.

Ταυτόχρονα, ο μιντιακός μηχανισμός που διαθέτει ο Ιβάν Σαββίδης βάλει συνεχώς κατά του κ. Αυγενάκη και της Κυβέρνησης, με προσβλητικούς ισχυρισμούς στο πνεύμα της εμφάνισης του Μάκη Γκαγκάτση στο ΟPΕΝ.

Το μόνο πρακτικό αποτέλεσμα που είχε η ψήφιση της τροπολογίας στην Βουλή ήταν να προστεθεί ένα νέο εσωκομματικό πρόβλημα στον πρωθυπουργό. Η ηχηρή απουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Τέτοια τρανταχτή αποτυχία δεν έχει δοκιμάσει η κυβέρνηση στην περίπου εξάμηνη θητεία της. Πολύ θα ήθελα να γνωρίσω αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τον στρατηγικό σχεδιασμό και διαβιούν στα περίφημα υπόγεια του Μαξίμου. Αυτούς που μετέφεραν στον ευρισκόμενο στο εξωτερικό πρωθυπουργό ότι θα καεί η Ελλάδα έτσι και υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ.

Διότι, μη γελιόμαστε, αυτό του μεταφέρθηκε και αυτό πίστεψε ο πρωθυπουργός. Αυτό ήταν που είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Πέτσας μιλώντας για εθνικό διχασμό. Η έκφραση αυτή είχε να διακινηθεί στη σύγχρονη ελληνική ιστορία από την εποχή της διαμάχης των Βενιζελικών με τους φιλοβασιλικούς. Έτσι, μέσα σε πανικό γράφτηκε μια τροπολογία στο πόδι που είναι διάτρητη και θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από εκείνα  που-θεωρητικά- θα έλυνε.

Η ωμή παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και η πατέντα της αλλαγής των ποινών σε υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί με θετικό τρόπο από την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ. Χωρίς την δική τους σύμφωνη γνώμη, δεν μπορεί να ενσωματωθεί η συγκεκριμένη τροπολογία στον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ. Πως θα πειστούν από την κυβέρνηση ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ να συναινέσουν, όταν δεν αντιμετωπίζεται το ζήτημα της πολυιδιοκτησίας και ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη συμμετέχουν κανονικά στο πρωτάθλημα, παραμένοντας ουσιαστικά με τον ίδιο ιδιοκτήτη.

Το γεγονός ότι ο υφυπουργός κ. Αυγενάκης δεν συμμετείχε στη σύνταξη της συγκεκριμένης τροπολογίας (την οποία ψήφισε) δεν τον απαλλάσσει των ευθυνών του για αυτό τον τραγέλαφο. Τι ακριβώς θα γίνει όταν οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, προσφεύγουν στην ΕΕΑ και τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου καταγγέλλοντας ότι ΠΑΟΠΚ και Ξάνθη συνεχίζουν να παρανομούν; Τέτοια τροπολογία δεν θα κατέθεταν ούτε μαθητευόμενοι μάγοι. Όμως, την κατέθεσαν και την ψήφισαν οι «άριστοι»!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ