Παναθηναϊκός: Ο Ανουάρ δίνει δυνατότητες στον Δώνη

Παναθηναϊκός: Ο Ανουάρ δίνει δυνατότητες στον Δώνη

Έχοντας τον Ανουάρ Τουχαμί στη διάθεση του, ο Γιώργος Δώνης αποκτά μία νέα οπτική για το σύστημα του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Η ένταξη του Ανουάρ Τουχαμί στον Παναθηναϊκό επέτρεψε στον Γιώργο Δώνη να δοκιμάσει έναν διαφορετικό σχηματισμό στη μεσαία γραμμή… Αντί για την συνηθισμένη του διάταξη με δύο αμυντικούς χαφ και έναν επιτελικό μέσο, o προπονητής του Τριφυλλιού χρησιμοποίησε στο ματς με τον Ατρόμητο ένα «εξάρι» και δύο box-to-box. Εκ του αποτελέσματος, η επιλογή του Δώνη απέδωσε καλύτερα του αναμενόμενου.

Όσοι παρακολουθούν τη δουλειά του Δώνη στον Παναθηναϊκό, ξέρουν ότι προτιμά το συγκεκριμένο στυλ. Με αυτό το σύστημα δούλεψε το καλοκαίρι στην προετοιμασία ο Δώνης, αλλά αναγκάστηκε να το αναπροσαρμόσει γιατί αποδείχτηκε δυσλειτουργικό και τα αποτελέσματα στις πρώτες αγωνιστικές της Superleague ήταν απογοητευτικά. Ο Γκίας Ζαχίντ ακυρωνόταν στο ρόλο του «οχταριού», ενώ δεν υπήρχαν εναλλακτικές για τους Δημήτρη Κουρμπέλη και Χρήστο Δώνη.

Έχοντας τον Ανουάρ στη διάθεση του, ο Δώνης υπολογίζει σε έναν παίκτη ο οποίος μπορεί να ανταποκριθεί στο «ανάποδο τρίγωνο» στη μεσαία γραμμή. Είτε ως αμυντικός χαφ, είτε ως «οχτάρι», ο Μαροκινός έχει την ενέργεια, τα τρεξίματα και τη σκληράδα για να ανταπεξέρθει στις απαιτήσεις και συμπληρώνει ιδανικά τους Κουρμπέλη – Χρήστο Δώνη. Επιπλέον, ο Γιώργος Δώνης περιμένει και την ενσωμάτωση του Γιασίν Αγιούμπ, για να έχει πληθώρα λύσεων.

Το ερώτημα είναι αν ο Γιώργος Δώνης θα καταφύγει στο σχηματισμό των τριών κεντρικών χαφ για το κυριακάτικο ντέρμπι. Θεωρητικά, συντρέχουν οι προϋποθέσεις. Απέναντι σε έναν πιο ποιοτικό αντίπαλο, όπως ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός θα χρειαζόταν ενισχυμένη μεσαία γραμμή για να επιβάλλει το ρυθμό του. Ο Ζαχίντ μπορεί να παίξει πιο δεξιά, από τη στιγμή που ο Μπουζούκης δεν είναι απόλυτα έτοιμος και δεν «χαλάει» η ομοιογένεια της ενδεκάδας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ