Και εμείς τυχεροί που βλέπαμε τον Ποντένσε με τα ερυθρόλευκα…

Και εμείς τυχεροί που βλέπαμε τον Ποντένσε με τα ερυθρόλευκα…

Ο Ντανιέλ Ποντένσε αποχαιρέτησε με ξεχωριστό τρόπο στον Ολυμπιακό. Για τους παλιούς που έχουμε ζήσει τον ένα και μοναδικό «μάγο», Ζιοβάνι, είναι μεγάλη υπόθεση να θυμόμαστε ως «μικρό μάγο» τον Πορτογάλο άσο.

Το παιδί ήταν δεδομένο πως δεν θα μπορέσει να μείνει για πολύ στον Ολυμπιακό. Όσοι δεν το καταλαβαίνουν  δεν υπάρχει λόγος να τους εξηγήσουμε. Ανήκουν στην κατηγορία αυτών, των ελάχιστων, που ακόμη πιστεύουν πως ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη δεν έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη. Και δεν αναφέρομαι βεβαίως στους υπάλληλους της RFA και τους κάθε μορφής υπαλλήλους του Σαββίδη που πληρώνονται για να πιστεύουν ότι πιστεύει το αφεντικό. Αυτοί κάνουν την δουλειά τους.

Αλλά ξέφυγα, για τον Ποντένσε θέλω να γράψω και όχι για το… δράμα που περνάει ο ΠΑΟΚ με την αγορά του Σαββίδη της Ξάνθης όπως ξεκάθαρα και δημόσια σε «φιλικό» προς τον ΠΑΟΚ ραδιοφωνικό σταθμό δήλωσε το μέλος της ΕΕΑ, Ειρήνη Μαρούπα που θυμίζω πως δεν ψήφισε κατά του υποβιβασμού του ΠΑΟΚ και που βρίσκεται στην Επιτροπή από τον Κοντονή.

Αφού λοιπόν τονίσω πως το σωστό είναι να επιβραβευθεί ο ΠΑΟΚ για την πολυιδιοκτησία με την Ξάνθη για το εθνικό έργο του Σαββίδη, και αφού υπενθυμίσω ότι οι νόμοι δεν ισχύουν όταν δεν μας συμφέρουν , οι επιτροπές δεν αναγνωρίζονται όταν δεν βγάζουν το αποτέλεσμα που θέλουμε, και το μπούλινγκ μπορεί να γίνεται ανοικτά και δημόσια χωρίς να υπάρχει κράτος και εισαγγελέας για να επέμβει, να ασχοληθώ και λίγο με μπαλίτσα.

Γιατί ο Ντανιέλ Ποντένσε που από σήμερα είναι και επίσημα παίκτης της Γουλβς αποτελούσε για 1,5 χρόνο που έπαιξε στον Ολυμπιακό από μόνος του ένα βασικό λόγο για να πας στο γήπεδο. Άσχετα από το ποια ομάδα υποστηρίζεις. Τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟ, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ-Ξάνθη.

Ο Ντανιέλ Ποντένσε είναι η χαρά του ποδοσφαίρου που δυστυχώς στην Ελλάδα δεν μας αφήνουν να την χαρούμε όσο πρέπει. Ο Πορτογάλος βιρτουόζος άσος είναι άτυχος γιατί έπεσε σε μια εποχή που το ποδόσφαιρο έχει διαλύσει στην Ελλάδα, απλά και μόνο για να μπορέσουν και άλλοι να πάρουν κανά τίτλο εκτός του Ολυμπιακού. Καταλύοντας τα πάντα, εσχάτως και νόμους του κράτους.

Δεν παύει όμως ο Ποντένσε να ήταν ένας από τους καλύτερους που φόρεσαν την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο Ποντένσε που πήρε πολλά από τον Ολυμπιακό. Ωρίμασε σαν παίκτης και έκανε το άλμα του για την Πρέμιερ Λιγκ.

Για μας τους «παλιούς» είναι μεγάλη υπόθεση που ο Ποντένσε θα μείνει στην μνήμη μας ως ο «μικρός μάγος» που φόρεσε τα ερυθρόλευκα και εντυπωσίασε με τα… υδραυλικά του. «Μάγος» βεβαίως είναι ένας, ο Ζιοβάνι, και δεν νομίζω ότι θα τον ξεπεράσει ποτέ κανείς. Αλλά ο Ποντένσε ήταν ένας από τους καλύτερους και έτσι όπως ο ίδιος δήλωσε, πως θα το λέει στα παιδιά του με περηφάνια ότι φόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού, έτσι και εμείς θα λέμε με περηφάνια πως αυτή την παικτάρα την ζήσαμε στα ερυθρόλευκα.

Γιατί ο Ποντένσε θεωρώ πως θα κάνει μεγάλη καριέρα στην Αγγλία. Καλή τύχη λοιπόν παικτάρα και καλά… υδραυλικά και στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να δείχνει πόσο πολύ διαφέρει από όλους τους άλλους στην Ελλάδα. Αγοράζει τους καλύτερους και τους στέλνει στα καλύτερα πρωταθλήματα. Άλλοι αγοράζουν ομάδες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ