Παναθηναϊκός: Ο Εμάνουελ Ινσούα είναι το πέμπτο «πρέπει»

Παναθηναϊκός: Ο Εμάνουελ Ινσούα είναι το πέμπτο «πρέπει»

Οι τέσσερις από τις πέντε εκκρεμότητες διευθετήθηκαν στον Παναθηναϊκό. Απομένει άλλη μία που έχει τον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας και θα ξεκαθαρίσει μετά τη συνάντηση Αλαφούζου-Ινσούα...

Γιάννης Μπουζούκης, done… Τάσος Χατζηγιοβάνης, done… Δημήτρης Κουρμπέλης, done… Σωκράτης Διούδης, done… Τα τέσσερα από τα πέντε «πρέπει» στις ανανεώσεις του Παναθηναϊκού υλοποιήθηκαν επιτυχώς από τη διοίκηση, με τη συνδρομή του Νίκου Νταμπίζα πριν την αποπομπή του και του Τσάβι Ρόκα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ποιο είναι το πέμπτο «πρέπει» που εκκρεμεί; Το πιο δύσκολο απ’ όλα: ο Εμάνουελ Ινσούα. Ο Αργεντινός αριστερός μπακ δεν έχει συμφωνήσει για να ανανεώσει το συμβόλαιο του, αφού η πρόταση του Τσάβι Ρόκα δεν τον ικανοποίησε. Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής προβάλλει υψηλές αξιώσεις και δεν συμβιβάζεται με λιγότερα χρήματα, τουλάχιστον προς το παρόν.

Η στάση του Ινσούα φαντάζει λογική… Με τις εμφανίσεις του στον Παναθηναϊκό έχει δημιουργήσει υπεραξία και επιθυμεί να την εξαργυρώσει. Ίσως όχι στην Ευρώπη, όπου δύσκολα θα βρει τα λεφτά που ζητάει, αλλά πιθανότατα στη Μέση Ανατολή με παρόμοιες προσφορές όπως της Αλ Ουάχντα, το ενδιαφέρον της οποίας ωστόσο ουδέποτε πήρε επίσημη μορφή.

Το καθοριστικό τετ-α-τετ

Θα αντιδράσουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού στην πρόθεση του Ινσούα να φύγει για άλλες πολιτείες; Σίγουρα, δεν θα εγκαταλείψουν τόσο εύκολα. Θα καταβάλλουν προσπάθεια για την παραμονή του Αργεντινού αμυντικού, πάντα εντός ενός συγκεκριμένου οικονομικού ορίου. Ο Τσάβι Ρόκα εκτιμά τις ικανότητες του Ινσούα, αλλά δεν σκοπεύει να προσφέρει ένα ποσό που θα διαταράξει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια.

Καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση θα παίξει η παρέμβαση του Γιάννη Αλαφούζου. Ο μεγαλομέτοχος είχε συμβολή (μικρότερη ή μεγαλύτερη) στα «ναι» των Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη, Κουρμπέλη και Διούδη και θα αποπειραθεί να πετύχει κάτι αντίστοιχο με τον Ινσούα. Εξυπακούεται ότι η περίπτωση του Αργεντινού έχει μεγαλύτερο δείκτη δυσκολίας και χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση.

Ο Ινσούα είναι ξένος και δεν διστάζει να μετακομίσει σε άλλη χώρα. Μία σκέψη που δεν ήταν το ίδιο άνετη για τους Έλληνες που ανανέωσαν. Για τον Ινσούα, το οικονομικό μετράει περισσότερο συγκριτικά με τους προηγούμενους. Σαφώς το σχέδιο για έναν ανταγωνιστικό Παναθηναϊκό θα επηρεάσει τον ποδοσφαιριστή, όπως και ο ρόλος του σε αυτόν, όμως σε μικρότερο βαθμό. Το βασικό είναι τα χρήματα και μέχρι ποιο σημείο έχει αποφασίσει να φτάσει ο Αλαφούζος. Κάτι που θα μάθουμε στη συνάντηση που θα έχει ο Αλαφούζος με τον Ινσούα στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ