Ολυμπιακός: Από την στιγμή που ο Μαρτίνς είναι χαρούμενος…

Ολυμπιακός: Από την στιγμή που ο Μαρτίνς είναι χαρούμενος…

Ο Ιανουάριος έφερε 3+1 προσθήκες στον Ολυμπιακό. Μορ, Χασάν, Καφού, Φορτούνη ενώ από την άλλη πουλήθηκε ο Ποντένσε. Πως θα είναι ο Ολυμπιακός από εδώ και στο εξής;

Όλοι μας κρύβουμε έναν προπονητή. Δεν είναι τυχαίο πως όλοι μας, άλλοι λίγο, άλλοι πολύ, έχουμε πάντα… απαντήσεις αφού έχει τελειώσει ένα ματς.

Οι προπονητές της εξέδρας είμαστε πάντα οι καλύτεροι. Όταν πάνε όλα καλά αναδεικνύεται η δυναμική του προπονητή, του κανονικού. Όταν στραβώνει ένα ματς «φίδι που τον έφαγε»! Γιατί δεν έβαλε αυτόν, γιατί δεν έβαλε εκείνον, γιατί άργησε στις αλλαγές, γιατί βιάστηκε στις αλλαγές κλπ. Το ίδιο βεβαίως ισχύει και στις μεταγραφές. Ο καθένας έχει και μια άποψη, ειδικά στην εποχή μας που μπορείς με βιντεάκια να παρακολουθήσεις οποιονδήποτε παίκτη στον κόσμο.

Το ζητούμενο όμως πάντα είναι η άποψη του κανονικού προπονητή. Στην προκειμένη περίπτωση του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος άλλωστε ήταν αυτός που αποφάσισε για τα «πήγαινε-έλα» στο μεγάλο λιμάνι που και τον Ιανουάριο ήταν αρκετά.

Το σημαντικό είναι πως το «ταμείο» ο Πορτογάλος το βλέπει συν. Είναι χαρούμενος από το ρόστερ που έχει στα χέρια του με το οποίο θα παλέψει για την κατάκτηση του νταμπλ και για την περαιτέρω διάκριση στην Ευρώπη έχοντας το μεγάλο εμπόδιο της Άρσεναλ.

Ο Μαρτίνς βλέπετε έχει πλέον 3+1 σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ του. Πρώτη και καλύτερη η επιστροφή του Κώστα Φορτούνη. Το +1 που λέμε παραπάνω.

Ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, ο παίκτης που πάνω ποντάρει πάρα πολλά ο Μαρτίνς είναι έτοιμος. Αγωνίζεται και όσο αγωνίζεται θα καλύπτει το χαμένο έδαφος. Θα είναι πανέτοιμος στα κρίσιμα ματς.

Και μόνο η παρουσία του Φορτούνη αλλάζει τα δεδομένα που είχαμε έως τώρα στην 11αδα του Ολυμπιακού. Γιατί ο Φορτούνης δεν θα βγαίνει από την 11αδα του Ολυμπιακού.

Ο Μαρτίνς έχει επίσης έναν ποδοσφαιριστή που τον πιστεύει πολύ. Και πέρσι στήριξε πάνω του την επίθεση του Ολυμπιακού. 15 γκολ πέτυχε ο Χασάν, περί ου ο λόγος, που επέστρεψε για να είναι πίσω από τον Ελ Αραμπί. Πήρε τη θέση που δεν άντεχε να έχει ο Γκερέρο, που πρόσφερε πολλά και φέτος, αλλά δεν μπόρεσε να συμβιβαστεί με την ιδέα του αναπληρωματικού. Για αυτό και έφυγε. Όποιος όμως θεωρεί πως ο Ελ Αραμπί δεν είναι βασικός να σηκώσει το χέρι…

Σημαντική παράμετρος, για τον Μαρτίνς οι επιθετικοί του Ολυμπιακού στο ρόστερ είναι τρεις. Ελ Αραμπί, Σουντανί και Χασάν. Ο Σουντανί λογίζεται ως επιθετικός και όχι ως ακραίος, για αυτό και ο Μαρτίνς είναι «γεμάτος» με αυτή την τριάδα όπου ο κάθε ένας επιθετικός έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Στον άξονα τώρα, έφυγε ο Μπενζιά που απέτυχε να πείσει πως μπορεί ουσιαστικά να βοηθήσει και ήρθε ο Καφού, που τον γνωρίζει ο Μαρτίνς και που είναι «καθαρό» 6αρι-8αρι. Για να προστεθεί στην τριάδα Γκιγιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκη που είναι η βασική του Μαρτίνς. Άρα και εδώ το ταμείο είναι συν.

Πάμε και στον Εμρέ Μορ, ένα πολύ μεγάλο ταλέντο που έχει την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να δει την καριέρα του να εκτινάσσεται ξανά. Αρκεί ο 22χρονος Τούρκος να δει τι έχει γίνει με δεκάδες άλλους παίκτες που φόρεσαν τα ερυθρόλευκα.

Ο Ολυμπιακός με την πώληση έναντι 25 εκατ. ευρώ του Ποντένσε στην Γουλβς έχασε ένα από τα βασικά του «όπλα». Μια απώλεια σημαντική με έναν παίκτη που δεν γινόταν να τον κρατήσει άλλο. Ο Ποντένσε δεν ήταν για Ελλάδα, είναι για ψηλά, ήταν αναμενόμενο πως σύντομα θα φτάσει σε κορυφαίο πρωτάθλημα.

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό ήταν να βρει τον καλύτερο αντι-Ποντένσε. Και τον βρήκε στην δύσκολη μεταγραφική περίοδο, αυτή του Ιανουαρίου. Ο Εμρε Μορ είναι «καλούπι» Ποντένσε.

Είναι… υδραυλικός και ικανός να «γκρεμίσει» το Καραϊσκάκη. Σαφέστατα η καριέρα του τα τελευταία χρόνια έχει φθίνουσα πορεία, όμως το παιδί αυτό αν καταφέρει να συγκεντρωθεί (ένα ακόμη στοίχημα του Μαρτίνς) μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά. Στην Ντόρτμουντ και την Θέλτα βρέθηκε με 10 εκατ. και 13 εκατ. ευρώ μεταγραφές, στην εθνική Τουρκίας έχει 15 συμμετοχές.

Δεν είναι τίποτα τυχαίο. Το «έχει» αυτό το παιδί για αυτό και είναι σπουδαίο που ο Ολυμπιακός κατάφερε να τον φέρει στην Ελλάδα.

Με τις προσθήκες αυτές λοιπόν ο Μαρτίνς έχει «γεμάτες» επιλογές παντού, με ένα ερωτηματικό.

Θυμίζω πως εκτός από την πώληση Ποντένσε, έφυγαν δανεικοί οι Γκερέρο, Μεριά, Μάρκοβιτς, Κούτρης και αποχώρησε ο Μπενζιά. Ο Μεριά είχε «καεί» μετά τις κάκιστες εμφανίσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον Μαρτίνς να έχει όμως τον Μπα πανέτοιμο και τον Σισέ ξανά υγιή. Με Σεμέδο, Αβραάμ έχει μια τετράδα στόπερ που του αρκεί για αυτό και δόθηκε ο Μάρκοβιτς στην Λάρισα να πάρει παιχνίδια.

Εκεί που δεν έχει ξεκάθαρη μπακ-απ λύση ο Μαρτίνς είναι αριστερά, πίσω από τον Τσιμίκα. Ο Κούτρης βεβαίως που ήταν πίσω από τον «Τσίμι» χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα. Ο Μαρτίνς θεωρεί πως ο Τσιμίκας αρκεί, έχοντας τους Γκασπάρ και Τοροσίδη ως μπακ-απ λύσεις.

Εν κατακλείδι, στην θεωρία ο Ολυμπιακός συνεχίζει δυνατός μέσα στην χρονιά καθώς ακόμη και στην σημαντική του απώλεια επέλεξε έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή που έχει την δυνατότητα να την καλύψει όσο περισσότερο γίνεται, ενώ στις υπόλοιπες «προσθαφαιρέσεις» βγαίνει συν.

Ξαναλέω, όλα αυτά στη θεωρία καθώς τα πάντα κρίνονται στο χορτάρι. Και μελλοντολόγοι (δυστυχώς) δεν είμαστε…

Υ.Γ. Τρεις αλλαγές επιτρέπονται στη λίστα της ΟΥΕΦΑ. Από την λίστα που είχε στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός έφυγαν 4 παίκτες. Ποντένσε, Μεριά, Γκερέρο, Μπενζιά. Αυτό σημαίνει πως αναγκαστικά θα δηλωθούν 20 παίκτες. Με την προσθήκη και του Μορ έχουμε ντέρμπι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ