Τρία γκολ, τρεις παίκτες, τρεις λόγοι ικανοποίησης…

Τρία γκολ, τρεις παίκτες, τρεις λόγοι ικανοποίησης…

Πάμε τώρα στον Κώστα Φορτούνη. Επαιξε για περίπου μισή ώρα και μάζεψε αρκετές κλωτσιές. Το θεωρώ πολύ σημαντικό ότι αφού… άρπαξε την πρώτη συνέχισε απτόητος μαζεύοντας και τις άλλες.

Κάθε λόγο να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση έχει ο προπονητής του Ολυμπιακού. Ο λόγος δεν είναι η νίκη και το 3-1. Η ομάδα του έχει νικήσει και με μεγαλύτερα σκορ στο Φάληρο. Ο λόγος έχει να κάνει με το οπλοστάσιο που αρχίζει να γίνεται πλήρες τώρα που το πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική ευθεία. Να τα πάρουμε με τη σειρά. Μετά από έναν τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε πάνω από ένα μήνα και τον έβγαλε εκτός φόρμας και ρυθμού, επανέρχεται ο Χιλάλ Σουντανί. Η ενεργός παρουσία του δίνει τη δυνατότητα στον Μαρτίνς να μεταβάλλει στο σύστημα από 4-3-3 σε 4-4-2.

Ο Σουντανί είναι ιδανικός σε αυτό παίζοντας συνήθως στις πλάτες του Ελ Αραμπί. Στο πρώτο ημίχρονο ειδικά ήταν φωτιά και λαύρα. Μέσα σε κάθε φάση είτε ως δημιουργός είτε ως εκτελεστής. Φαντάζομαι ότι αυτή τη φορά ο κόουτς δύσκολα θα τον αφήσει εκτός ευρωπαϊκής λίστας. Πάμε τώρα στον Κώστα Φορτούνη. Επαιξε για περίπου μισή ώρα και μάζεψε αρκετές κλωτσιές. Το θεωρώ πολύ σημαντικό ότι αφού… άρπαξε την πρώτη συνέχισε απτόητος μαζεύοντας και τις άλλες. Πάει να πει ότι δεν έχει θέμα φόβου.

Μάλιστα έκανε τα γνωστά σλάλομ του και έδειξε έτοιμος να αναλάβει τις μεγάλες ευθύνες που του αναλογούν στην οργάνωση του παιχνιδιού. Πολύ σύντομα θα αναλάβει και εκείνες του σκοραρίσματος. Επαιξε έστω και για λίγο ο Αχμέτ Χασάν. Ο κόουτς τον έβαλε με μιάμιση προπόνηση και το έκανε γιατί τον θεωρεί χρήσιμο, σχεδόν απαραίτητο. Σε κανένα νεοφερμένο δενβ έχει επιφυλάξει τέτοια μεταχείριση. Όταν λοιπόν έχεις τρεις τέτοιες επιστροφές και ο Βαλμπουενά που προηγήθηκε μασάει σίδερα τότε μπορείς να είσαι ικανοποιημένος ως προπονητής. Υποθέτω πως λίγα πράγματα θα προβλημάτισαν τον κόουτς του Ολυμπιακού από την εμφάνιση της ομάδας του στο ματς με την Ξάνθη. Ανάμεσα σε αυτά σίγουρα και το σερί με γκέλες που πάει να δημιουργήσει ο Ρούμπεν Σεμέδο.

Ο Πορτογάλος στόπερ με τις γκέλες αυτές υπονομεύει το ταλέντο, την εξέλιξή του κι από ένα σημείο και μετά την ανασταλτική λειτουργία και αξιοπιστία της ομάδας του. Είτε από υπερβολική σιγουριά είτε από έλλειψη συγκέντρωσης ο Σεμέδο κάνει αστεία λάθη που πρέπει να εκλείψουν πριν στοιχίσουν. Ο ρυθμός που έπεσε κάποια στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο, μάλλον έχει σχέση με το παιχνίδι της Τρίτης κόντρα στη Λαμία για το κύπελλο παρά με κούραση των παικτών. Θα ήταν παράλογο πάντως να ζητάει κανείς π.χ από τον Τσιμίκα να παίζει για ενενήντα λεπτά στα κόκκινα όταν το παιχνίδι έχει κριθεί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ