Άρης-Πανιώνιος 2-0

Άρης-Πανιώνιος 2-0

Η ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ έκανε εξαιρετική εμφάνιση και νίκησε με 2-0 τον Πανιώνιο, κάνοντας σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της συμμετοχής της στην τελική φάση του πρωταθλήματος.

Χάθηκε η μπάλα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Δυο γκολ, δυο ακόμα που δεν μέτρησαν για τον Άρη με απόφαση του VAR και πολλές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους. Η ομάδα του Ένινγκ πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, κέρδισε με 2-0 τον Πανιώνιο και έκανε πολύ σημαντικό βήμα για να εξασφαλίσει μια θέση στα πλέι οφ. Με σκόρερ και κορυφαίους τους Γκάμα και Φετφατζίδη ο Άρης έδειξε αντίδραση μετά την ήττα από τον Παναιτωλικό. Οι παίκτες των γηπεδούχων γνώρισαν την αποθέωση από τους οπαδούς τους που ζήτησαν με συνθήματα τη κατάκτηση του κυπέλλου. Ο Πανιώνιος πάλεψε όσο μπορούσε, δεν κατάφερε όμως σε κανένα σημείο του αγώνα να αμφισβητήσει την ανωτερότητα του Άρη.

Εκπλήξεις από Ένιγκ

Ο Ένινγκ παρέταξε μια ενδεκάδα με αρκετές εκπλήξεις και τον Σούντγκρεν να επιστρέφει σε αγωνιστική δράση μετά από ενάμιση μήνα, περίπου. Ο Γερμανός τεχνικός χρησιμοποίησε τον Ρόουζ στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Σόουζα ως παρτενέρ του Δεληζήση στα στόπερ. Ακόμα, δεν ξεκίνησε στο βασικό σχήμα ο Ντουρμισάι αλλά ο Ντιγκινί, που πήρε θέση στη κορυφή της επίθεσης. Ο Κότνικ ήταν το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής για τον προπονητή του Πανιωνίου, Νίκι Παπαβασιλείου, καθώς λόγω ίωσης έμεινε εκτός ενδεκάδας και τη θέση του πήρε ο Μαλέρμπ. Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-1-1 και τον Αραμπούλι στη κορυφή της επίθεσης.

Πέντε ευκαιρίες σε δεκατέσσερα λεπτά

Ο Άρης ξεκίνησε πολύ δυνατά και πήρε από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού, θέλοντας να πετύχει ενα γκολ που θα έδιωχνε το άγχος από το Κλεάνθης Βικελίδης. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στα πρώτα έξι λεπτά της αναμέτρησης ο Άρης δημιούργησε τρεις ευκαιρίες, με πρωταγωνιστές τον Γκάμα και τον Σάσα. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Γιάννης Φετφατζίδης, που με δύο εξαιρετικές ατομικές ενέργειες δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Μαλέρμπ, χωρίς, πάντως να καταφέρει να ανοίξει το σκορ.

Γκολάρα από Γκάμα

Ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να διαχειριστεί την πίεση του Άρη, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και όλα έδειχναν ότι ήταν θέμα χρόνου οι γηπεδούχοι να ανοίξουν το σκορ. Κάτι που έγινε στο 31ο λεπτό , με ενα καταπληκτικό σε εκτέλεση γκολ του Μπρούνο Γκάμα. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός εξαπέλυσε έναν κεραυνό έξω από τη μεγάλη περιοχή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Μαλέρμπ. Αυτό ήταν το όγδοο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Γκάμα, που είναι πρώτος σκόρερ για την ομάδα του. Μετά το τέρμα που δέχτηκε η ομάδα του ο Παπαβασιλείου πέρασε τον Εμμανουηλίδη σε ρόλο επιτελικού μέσου. Τέσσερα λεπτά αργότερα ,μάλιστα, ο νεαρός έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όμως ο Κουέστα τον νίκησε σε τετ α τετ.

Πάσα πάρε-βάλε και 2-0

Ο Άρης συνέχισε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και και να επιτίθεται κατά κύματα. Κατάφερε, μάλιστα, να σημειώσει και δεύτερο γκολ στο 42ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Γιάννη Φετφατζίδη. Το μισό γκολ, βέβαια , ανήκει στον Ρόουζ που πέρασε μια καταπληκτική κάθετη πάσα στον Έλληνα μεσοεπιθετικό, που έφυγε στο κενό χώρο, πέρασε και τον Μαλέρμπ και σε κενή εστία διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.

Χάθηκε η μπάλα αλλά ακυρώθηκε το γκολ

Ο Άρης ξεκίνησε πολύ δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες να σκοράρει με τους Ντιγκινί (49′) και Γκάμα (50′). Στο 53ο λεπτό της αναμέτρησης οι παίκτες του Άρη έκρυψαν την μπάλα, σε συνδυασμό του Φετφατζίδη με τον Ρόουζ και ο Γάλλος την έστειλε στα δίχτυα. Μετά από υπόδειξη του VAR, όμως, το γκολ δεν μέτρησε, καθώς υποδείχτηκε στο ξεκίνημα της φάσης οφσάιντ ο Λάρσον.

Αναγκαστική αλλαγή ο Ευαγγέλου, αλλαγές τακτικής για τον Άρη

Στο 67ο λεπτό ο Αραμπούλι σούταρε άστοχα έξω από τη μεγάλη περιοχή, χωρίς να ανησυχήσει τον Κουέστα. Τρία λεπτά αργότερα ο Ευαγγέλου έπεσε άτσαλα στο έδαφος σε μια μονομαχία με τον Λάρσον και θα γίνει αναγκαστική αλλαγή με τον Δούμτσιο να παίρνει τη θέση του. Αλλαγές έκανε και ο Ένινγκ, με τους Μανσίνι και Ντουρμισάι να αντικαθιστούν τους Λάρσον και Ντιγκινί. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και στο 78ο λεπτό έφτασαν κοντά σε ένα ακόμα γκολ, με τον Γκάμα να σουτάρει δυνατά και τον Μαλέρμπ να αποκρούει σε κόρνερ.

Αποβολή του Καμαρά, ακυρώθηκε γκολ του Μανσίνι

Ο Καμαρά πέρασε στο παιχνίδι στο 54ο λεπτό ως αλλαγή και αποβλήθηκε σωστά στο 80ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα (τη πρώτη τη δέχθηκε στο 68′) ,για σκληρο φάουλ πάνω στον Σάσα. Δυο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι θα στείλουν και πάλι τη μπάλα στα δίχτυα με τον Μανσίνι, όμως το γκολ θα ακυρωθεί και πάλι, καθώς υποδείχτηκε σε αντικανονική θέση ο Ντουρμισάι στο ξεκίνημα της φάσης.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Ρόουζ, Σόουζα, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης, Γκάμα (84’ Μαρτίνες), Ντιγκινί (74’ Ντουρμισάι), Λάρσον (74’ Μανσίνι).

Πανιώνιος (Νίκι Παπαβασιλείου): Μαλέρμπ, Ντομίνγκες, Παπανικολάου, Εμμανουηλίδης (54’ Καμαρά), Οικονομίδης, Κόρμπος, Αραμπουλί, Κιάκος (59’ Παπαγεωργίου), Λυμπεράκης, Ρέντζας, Ευαγγέλου (75’ Δούμτσιος).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ