Το… σύστημα του ΠΑΟΚ με τις Επιτροπές και τα «τηλέφωνα» που θα δώσουν τις απαντήσεις

Το… σύστημα του ΠΑΟΚ με τις Επιτροπές και τα «τηλέφωνα» που θα δώσουν τις απαντήσεις

Δώνης και ΑΕΚ ξέρουν καλά τι κάνει ο ΠΑΟΚ με τις «επιτροπές». Ξέρει όμως και ο καθένας τι πρέπει να γίνει για να επιβεβαιωθεί το πόρισμα της ΕΕΑ. Να ανοίξουν τηλέφωνα. Αλλά τα σωστά τηλέφωνα

Δεν ξέρω αν η δημοσιογραφία είναι τελικά η τέχνη της παρατήρησης. Είμαι βέβαιος όμως πως όσοι παρακολουθούν με προσοχή τα δρώμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχουν σε ξεχωριστή θέση στις σημειώσεις τους μια «πραγματικότητα» από εκείνη που αποδεικνύουν τη «σήψη» του παιχνιδιού στα μέρη μας. Την πραγματικότητα που επιβάλλει ο ΠΑΟΚ με τον τρόπο που «φροντίζει» όλων των ειδών τις επιτροπές. Σαν στοργικός πατέρας όταν του κάνουν τα χατίρια. Σαν αυστηρός κριτής όταν εμφανίζεται καμιά ΕΕΑ και του λέει πως πρέπει να υποβιβασθεί από τη στιγμή που αγόρασε την Ξάνθη και η πράξη του διαλύει κάθε έννοια ανταγωνισμού στη Σούπερ Λιγκ 1.

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Και τα παραδείγματα είναι πολλά και διάφορα. Η πρώτη μεγάλη αντιδικία του ΠΑΟΚ υπό την ιδιοκτησία του Σαββιδη ήταν με τον Γιώργο Δωνη. Με τον Δικέφαλο του Βορρά να είναι δεύτερος στην βαθμολογία και με μικρότερο μπατζετ από όλους τους μεγάλους και τον Ιβάν να διώχνει τον προπονητή γιατί δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό Κυπέλλου. Και καλά έκανε και τον έδιωξε. Δικαίωμα του. Το πρόβλημα ήταν πως δεν ήθελε να τον αποζημιώσει.

Και εκεί άρχισαν οι ομορφιές. Κάποιοι οπαδοί αυθορμήτως και αυτοβούλως επισκέφτηκαν τον προπονητή στο σπίτι του για να τον πείσουν να μην λάβει αποζημίωση. Μάλλον εκείνοι στις δουλειές τους εργάζονται δωρεάν. Τέλος πάντων, ο Δώνης προσέφυγε στις αρμόδιες επιτροπές και δικαιώνεται απόλυτα.

Ο ΠΑΟΚ όταν βλέπει ότι πρέπει να πληρώσει τον έλληνα κοουτς και σε μια ύστατη προσπάθεια να αποφύγει τις συνέπειες της απόφασης, «θυμάται» ότι οι Επιτροπες είναι παράνομες. Σας θυμίζει κάτι; Έλα μωρέ σύμπτωση. Οι Επιτροπές πάντως εκείνη την εποχή δεν ήταν παράνομες όταν ο Δικέφαλος του Βορρά -λέγες μέρες πριν την αντιδικία με τον Δωνη- είχε προσφύγει για να επιβάλλει πρόστιμο στον Κάτσε!

Η συνέχεια ήταν θεαματική στα επτά χρόνια που ακολούθησαν για την υπόθεση του Δώνη. Η ομάδα του Ιβάν Σαββίδη απαξιώνοντας τους κανονισμούς της ΕΠΟ και το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου επιδίδεται σε έναν αγώνα στα πολιτικά δικαστήρια έχοντας περάσει και χάσει και απο τα ποινικά. Έφτασε μέχρι και τον Άρειο Πάγο, όπου εκκρεμεί νέα δίκη, σε μια απέλπιδα προσπάθεια μπας και βρεθεί κάποιος πρόθυμος να γυρίσει πίσω την υπόθεση στην «δίκη του» πια ΕΠΟ για να ξαναδικάσει την υπόθεση και να ζητήσει από τον Δωνη πίσω τα λεφτά!!!

Λεπτομέρεια: Έως σήμερα άπαντες, δικαστές επο και τακτικοί δικαστές, σε ΕΠΟ, πολιτικά και ποινικά δικαστήρια όλων των βαθμών (η τότε «συμμορία») έχουν δικαιώσει σε απόλυτο βαθμό τον Έλληνα κόουτς. Τι είπατε; Αν ο Γραμμένος εγκάλεσε τον ΠΑΟΚ που πήγε την υπόθεση στα πολιτικά δικαστήρια; Ότι και αυτή η κίνηση σημαίνει αυτόματα αποβολή από το πρωτάθλημα με την σφραγίδα της UEFA και της FIFA. Ελάτε, σας θέλουμε πιο σοβαρούς.

Εδώ ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν άνοιξε το στόμα του στην εισβολή του Ιβάν με τη πιστόλα στην Τούμπα. Θα μιλούσε για κάτι τέτοιο. Και μιας και θυμηθήκαμε εκείνο το αξέχαστο βράδυ στην Τούμπα; Την ίδια πρακτική ο ΠΑΟΚ και εκεί. Χειροκροτούσε τον γίγαντα Σκουτέρη για απονομή δικαιοσύνης όταν έκανε το άσπρο μαύρο στην υπόθεση του τραυματισμού του Όσκαρ Γκαρσια και έβγαζε απόφαση στις 2 το πρωί ώστε ο ΠΑΟΚ να βγάλει εισιτήρια για στην Τουμπα για το ντέρμπι ΠΑΟΚ- ΑΕΚ. Ο ίδιος δικαστής όμως ήταν παράνομος και «πιασμένος» όταν έδινε το παιχνίδι στην ΑΕΚ μετά την εισβολή του πατριάρχη με το κουμπούρι.

Τώρα την τιμητική της έχει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Και τα μέλη τους. Τζουλάκης, Αρκούδης Μαρούπα κλπ ήταν μια χαρά όταν το καλοκαίρι χορηγούσαν πιστοποιητικό συμμετοχής σε όλες τις ομάδες. Συμμορία είναι τώρα που είπαν το προφανές για την πολυιδιοκτησια του ΠΑΟΚ με την ΞΑΝΘΗ. Ζητάνε να ανοίξουν και τα τηλέφωνα τους! Μπορεί να ζητήσουν να φύγουν και από την χώρα, ποιος ξέρει.

Μιας και το αναφέρουμε όμως αυτό το τελευταίο: Εγώ αν ήμουν ο Ολυμπιακός σε αυτή την υπόθεση θα έκανα ακριβώς ότι και η ΑΕΚ το 2018 στην περίπτωση Κομίνη. Θα ζητούσα να ανοίξουν τα τηλέφωνα της Γκοντσάρεβα, του Μάκη Γκαγκάτση που θέλει να χωρίσει την Ελλάδα στα δύο, του οσφυαλγούντος Πιαλόγλου και του Γιάννη Παπαδημητρίου που είναι ο άνθρωπος «κλειδί» στη Ξάνθη. Τα τηλέφωνα τους. Όχι όμως τώρα. Το καλοκαίρι του ΄18 όταν οι Τούρκοι πήγαν να αγοράσουν τη Ξάνθη και έσπευσε ο Ιβάν να μας σώσει. Κάπως έτσι δεν τα είπε η Μαρούπα; Ανοίξτε λοιπόν κύριοι τα τηλέφωνα σας. Ανοίξτε και το τηλέφωνο του εκατομμυριούχου σερβιτόρου Καλπαζίδη. Και μετά να συζητήσουμε τα υπόλοιπά.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ