Η μάχη των επτά για ένα εισιτήριο (pic)

Η μάχη των επτά για ένα εισιτήριο (pic)

Τέσσερις αγωνιστικές απομένουν για το φινάλε της κανονικής περιόδου της Super League 1 και η «μάχη» για την έκτη και τελευταία θέση που οδηγεί στα πλέι-οφ... μαίνεται. Ποιες είναι οι επτά ομάδες που διεκδικούν την προνομιούχο θέση και τι πρόγραμμα τις περιμένει.

Το πρωτάθλημα της Super League 1 οδεύει προς την γραμμή του τερματισμού και τέσσερις στροφές πριν οι 14 ομάδες πατήσουν σε αυτήν, όλα κρέμονται από μια… λεπτή κλωστή.

Μπορεί η μάχη του τίτλου να είναι εκείνη που μαγνητίζει τα βλέμματα, αλλά υπάρχει και μία άλλη μάχη που συγκεντρώνει έντονο ενδιαφέρον και αφορά την διεκδίκηση της έκτης θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ.

Δεδομένο πρώτο: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχουν ήδη περάσει μαθηματικά στα πλέι-οφ, ενώ ο Παναθηναϊκός (χρειάζεται άλλους τρεις βαθμούς) και ο Άρης (χρειάζεται άλλους επτά) εύκολα ή δύσκολα θα κατορθώσουν να μπουν στην εξάδα.  Δεδομένο δεύτερο: Εκτός της τελικής εξάδας θα βρεθούν οι δύο πιο αδύναμες ομάδες του πρωταθλήματος (Παναιτωλικός, Πανιώνιος), οπότε απομένουν επτά ομάδες.

Καθεμία από τις ομάδες αυτές έχει τις δικές της πιθανότητές να τερματίσει στην έκτη θέση. Ποιος από τους επτά «μνηστήρες» θα προλάβει να κόψει πρώτος το νήμα; ΟΦΗ, Ξάνθη, Ατρόμητος, ΑΕΛ, Αστέρας Τρίπολης, Βόλος και Λαμία απέχουν μεταξύ τους τέσσερις βαθμούς και τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος, όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά.

Το διακύβευμα ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου είναι μεγάλο και η διεκδίκησή του δεν γίνεται να αφήσει αδιάφορο κανέναν.

ΟΦΗ

Ξεκινώντας βαθμολογικά, στην έκτη θέση αυτή τη στιγμή βρίσκεται ο ΟΦΗ, η ομάδα του Γιώργου Σίμου που εντυπωσίασε με την εικόνα, αλλά και τα αποτελέσματα στον πρώτο γύρο. Τι γίνεται όμως στο δεύτερο μισό; Οι «Ομιλήτες» έχουν μόλις ένα τρίποντο μέσα στο 2020 και αυτό απέναντι στον ουραγό Πανιώνιο.

Η μία νίκη στα τελευταία οκτώ παιχνίδια και οι τραυματισμοί, «πληγώνουν» τους Κρητικούς, που θέλουν να επανέλθουν άμεσα στα θετικά αποτελέσματα, για να πάρουν αυτό που πιστεύουν ότι τους αναλογεί: Η έκτη θέση. Βέβαια το πρόγραμμά του είναι αρκετά δύσκολο. Έχει ΠΑΟΚ (εκτός), Ατρόμητο (εντός), ΑΕΚ (εκτός) και Λαμία (εντός). Η λογική λέει ότι εάν πάρει τα δύο ματς στο «Γεντί Κουλέ» θα τα καταφέρει, αλλά από την θεωρία στην πράξη, ο δρόμος είναι πολύ μακρύς.

Ξάνθη

Η Ξάνθη ξεκίνησε ως η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, με πέντε νίκες στα πρώτα έξι παιχνίδια, αλλά έκτοτε έκανε «κοιλιά», με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από τον πάγκο της ο Κίκο Ραμίρεθ και να αναλάβει τα ηνία της ο Γιώργος Παράσχος.

Στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές συγκέντρωσε μόλις έναν βαθμό, αλλά το πρόγραμμά της ήταν αρκετά δύσκολο. Οι «Ακρίτες» έχουν 27 βαθμούς και πρέπει να πάρουν σίγουρα δύο πόντους περισσότερους από τον ΟΦΗ, για να τον περάσουν, καθώς υστερούν στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Στις αγωνιστικές που απομένουν αντιμετωπίζει μακριά από τα «Πηγάδια» τους Πανιώνιο και Ατρόμητο, ενώ θα υποδεχθεί στην έδρα της Λαμία και ΠΑΟΚ. Το έργο της είναι δύσκολο, αλλά όχι και ακατόρθωτο.

Ατρόμητος 

Μία θέση πιο κάτω, στην 8η, βρίσκεται ο Ατρόμητος, που φέτος δεν παρουσιάζει το πρόσωπο των τελευταίων σεζόν. Παρόλα αυτά συγκεντρώνει τις δικές του πιθανότητες να πάρει την 6η θέση.

Το πρόγραμμα της ομάδας του Σάββα Παντελίδη είναι αρκετά δύσκολο. Την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ενώ τις δύο επόμενες θα δώσει μάχη με τις δύο ομάδες που καταδιώκει. Τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και την Ξάνθη στο Περιστέρι. Ο Ατρόμητος τελειώνει τις υποχρεώσεις του στο «Κ.Βικελίδης» με αντίπαλο τον Άρη.

ΑΕΛ 

Η ΑΕΛ είναι η πρώτη από τις τρεις ομάδες που ισοβαθμούν στους 25 βαθμούς. Οι «βυσσινί» μπορεί να έκαναν μια αξιοπρόσεκτη πορεία μέχρι τον Νοέμβριο, αλλά αγνοούν τη νίκη από την 12η αγωνιστική και τις 31 Νοεμβρίου με αντίπαλο τον Βόλο (2-1).

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου είναι χωρίς νίκη μέσα στο 2020 και έχει μπροστά της τέσσερις αγωνιστικές για να διορθώσει τα πράγματα. Λαμία (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός), Βόλος (εκτός) και Αστέρας Τρίπολης (εντός) είναι το πρόγραμμα που περιμένει την ΑΕΛ και περιθώρια για απώλειες δεν υπάρχουν.

Αστέρας Τρίπολης 

Ο Μίλαν Ράσταβατς έχει δώσει «πνοή» στους Αρκάδες και η ομάδα της Τρίπολης από το… πουθενά βρέθηκε στο -3 από την έκτη θέση. Ο Αστέρας με «όπλο» το «Θ. Κοκοκοτρώνης», στο οποίο έχει σημειώσει τέσσερις συνεχόμενες νίκες, ξεπέρασε το δύσκολο διάστημα και από εδώ και πέρα, ό,τι βγει.

Το πρόγραμμα που έχει είναι αρκετά δύσκολο, αλλά εάν νικήσει τον Άρη εντός την επόμενη αγωνιστική, μπαίνει για τα καλά στο… κόλπο. Ακολουθούν Βόλος (εκτός), Παναθηναϊκός (εντός) και ΑΕΛ (εκτός).

Βόλος 

Ο Βόλος εντυπωσίασε με το καλό ποδόσφαιρο στην αρχή της σεζόν, αλλά ένα κακό διάστημα που διήρκεσε 6 αγωνιστικές (5 ήττες, μία ισοπαλία), τον «έριξαν». Η ομάδα του Αλμπέρτο Γκαγιέγκο είναι η δεύτερη ομάδα που έχει 25 βαθμούς και μπροστά της έχει τα ματς με  Παναιτωλικό (εκτός), Αστέρα Τρίπολης (εντός), ΑΕΛ (εντός) και Παναθηναϊκό (εκτός).

Σε περίπτωση που νικήσει στις back to back αναμετρήσεις τους άλλους διεκδικητές (Αστέρα Τρίπολης, ΑΕΛ), θα τα παίξει όλα για όλα απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Λαμία 

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ξεκίνησε από τα φαβορί για υποβιβασμό πριν την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν, αλλά η άφιξη του Άκη Μάντζιου έφερε ψυχολογία και αποτελέσματα.

Ένα σερί τεσσάρων νικών σε πέντε αγώνες ανέβασε την ομάδα της Φθιώτιδας στη μέση της βαθμολογίας, αλλά οι ήττες από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Βόλο, «έριξαν» την Λαμία στην 12η θέση. Η απόσταση των τεσσάρων βαθμών από τον ΟΦΗ δεν είναι απαγορευτική, αλλά στα ματς με ΑΕΛ (εντός), Ξάνθη (εκτός), Άρη (εντός) και ΟΦΗ (εκτός), θα πρέπει να κάνει τρεις νίκες.

Με τα δεδομένα αυτά είναι στην δυσκολότερη θέση από τις άλλες ομάδες. Η ελπίδα όμως πεθαίνει πάντα τελευταία.

Αναλυτικά η βαθμολογία και το πρόγραμμα των επτά μονομάχων:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ