Γιατί η «δυτική» Ευρώπη δεν αγοράζει από τον ΠΑΟΚ!

Γιατί η «δυτική» Ευρώπη δεν αγοράζει από τον ΠΑΟΚ!

Ο Μάριο Μπράνκο προσπάθησε να πουλήσει τον Ιανουάριο (λόγω FFP), προσπάθησε να βάλει τον ΠΑΟΚ στην αγορά των μεγάλων πρωταθλημάτων, αλλά οι αγοραστές δεν «ψήθηκαν».

Από την περασμένη εβδομάδα to10.gr αποκάλυψε τον έλεγχο της UEFA στον ΠΑΟΚ και το τελεσίγραφο των ιθυνόντων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για εξορθολογισμό εσόδων/εξόδων της ΠΑΕ. Οπως είναι γνωστό, ο Δικέφαλος του Βορρά δεν πήρε κανέναν ποδοσφαιριστή στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Αλλά από την άλλη, δεν πούλησε και κάποιον από τους παίκτες που είχε θέσει στην αγορά. Με αποτέλεσμα το πρόβλημα να παραμένει. Με το Financial Fair Play να «απειλεί» ευθέως τους Θεσσαλονικείς.

Ο Μάριο Μπράνκο, ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, που είχε αναλάβει να τρέξει το θέμα των πωλήσεων και των μεταγραφών και αυτόν τον Ιανουάριο, είχε θέσει στόχο να βρεθούν καλές προτάσεις, τόσο για τον Γιαννούλη όσο και για τον Λημνιό, τα δύο πιο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου, μαζί με τον Ζαμπά. Αλλά στόχος του ήταν αυτές οι προτάσεις να φτάσουν όχι από… εξωτικές αγορές ή αγορές στα ανατολικά της Ευρώπης.

Ο Πορτογάλος έχει εξηγήσει στη διοίκηση του ΠΑΟΚ ότι κάποιες προτάσεις που έρχονται από καλά πρωταθλήματα της… Δύσης (Μπουντεσλίγκα, Σαμπιονά, Καμπιονάτο, Πρέμιερ Λιγκ κλπ), ακόμη κι αν δεν είναι στα οικονομικά δεδομένα που θέλει η ΠΑΕ, πρέπει να τις σκέφτεται πιο σοβαρά και να αρχίσει να πουλάει.

Ο Μπράνκο επιμένει πως αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ είναι τελείως εκτός ευρωπαϊκής αγοράς. Δεν έχει «πέρασμα» στα μεγάλα πρωταθλήματα. Δεν είναι «παίκτης» αυτού του παιχνιδιού. Είναι χαρακτηριστικό, ότι πέρυσι, για να πουληθεί ο Κουλούρης στην Τουλούζ, μεσολάβησε ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Πιερ Ισά!

Την ίδια ώρα, μετά το 2011, όταν ο Βιεϊρίνα παραχωρήθηκε στη Βόλφσμπουργκ, ο μόνος παίκτης που έχει πουλήσει στον… δυτικό ποδοσφαιρικό κόσμο ο ΠΑΟΚ είναι ο Γκόικο Τσίμιροτ (2.500.00 €, Σταντάρ Λιέγης), άντε και ο Σταφυλλίδης (1.500.000 €, Λεβερκούζεν). Ο Πρίγιοβιτς πήγε στη Σαουδική Αραβία (10.000.000 €, Αλ Χιλάλ), ο Γκάρι Ροντρίγκες στην Τουρκία (5.300.000 €, Γαλατασαράι) και ο Ρόμπερτ Μακ στη Ρωσία (3.500.000 €, Ζενίτ).

Κατά τον Μπράνκο, λοιπόν, εάν ο ΠΑΟΚ δεν κάνει έστω την αρχή στις πωλήσεις σε στα μεγάλα πρωταθλήματα, με όποιους μάνατζερ κι αν συνεργαστεί, όσο καλοί κι αν είναι οι παίκτες, δεν θα μπορέσουν να παραχωρηθούν σε αυτές τις λίγκες. Αρα ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει να μην συμμετέχει στο ευρωπαϊκό «παιχνίδι». Σε μία χρονιά, μάλιστα, που ο σύλλογος έμεινε εκτός Ευρώπης από τον Αύγουστο. Αρα, τα «περιουσιακά στοιχεία», δεν παρουσιάστηκαν στο ευρωπαϊκό κοινό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ