Το πλάνο της Ασπρόμαυρης αντεπίθεσης

Το πλάνο της Ασπρόμαυρης αντεπίθεσης

Η αρχή έγινε στο ματς κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και πλέον όλοι περιμένουν να δουν αν θα υπάρξει διάρκεια στην καλή απόδοση του ΠΑΟΚ και όχι μια αναλαμπή.

Στον ΠΑΟΚ, μιλούν για μια νέα αρχή που έγινε στο ποδοσφαιρικό τμήμα με αφορμή την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Το θέμα είναι να υπάρξει συνέχεια και όχι φυσικά πισωγύρισμα. Να μην ήταν μόνο ένα ξέσπασμα της στιγμής λόγω της πίεσης που ασκήθηκε από τον κόσμο και τον Ιβάν Σαββίδη στα αποδυτήρια για την κακή εικόνα της ομάδας. Αυτό που αφήνουν να εννοηθεί στην Τούμπα είναι πως όλοι έχουν βάλει νερό στο κρασί τους αφήνοντας στην άκρη τα πιστεύω τους και τις απόψεις τους για το ποδόσφαιρο. Από την στιγμή που η ομάδα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή χρειάζεται απ’ όλους κινήσεις προσεκτικές, αλλά και μελετημένες.

Τίποτα δεν πρέπει να γίνεται τυχαία όλα πρέπει να αναλύονται και να μελετούνται προκειμένου να στηθεί ένα πλάνο πάνω στο οποίο θα γίνει η τελική αντεπίθεση για το νταμπλ. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Όλες οι ομάδες που αντιμετώπισε και θα κληθεί να αντιμετωπίσει παίζουν με περισσότερο ζήλο γιατί έχουν απέναντι τους την ομάδα που την περσινή χρονιά κατέκτησε το πρωτάθλημα αήττητη. Κάθε λάθος κίνηση θα στοιχίσει ακριβά και αυτό θα είναι ένα πλήγμα για την ομάδα που τα τελευταία χρόνια κάνει πορεία πρωταθλητισμού.

Το ματς κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό θα γίνει το εφαλτήριο για την Ασπρόμαυρη αντεπίθεση. Πάνω σ’ αυτό το πλάνο θα στηριχθεί η ομάδα μέχρι το τέλος. Με το συγκεκριμένο πλάνο δεν πρόκειται να ξαναδούμε τον Γιόζιπ Μίσιτς ως επιτελικό μέσο, αλλά στα χαφ. Η απουσία του Κροάτη από την πίσω ζώνη της μεσαίας γραμμής όχι απλά «φώναζε», αλλά έβγαζε μάτια. Ο Δικέφαλος απέκτησε ισορροπία στο κέντρο. Η μπάλες έφταναν πιο εύκολα στην επίθεση με αποτέλεσμα η γραμμή κρούσης να έχει ευκαιρίες για γκολ.

Το δυνατό σημείο του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια είναι τα άκρα του. Φέτος μόνο η αριστερή πτέρυγα με τους Γιαννούλη και Βιερίνια είναι ενεργοποιημένη. Η παρουσία του Πορτογάλου στο δεξί άκρο της άμυνας, ως λύση ανάγκης, έδειξε η αδρανοποίηση του Λέο Μάτος όλο αυτό το διάστημα δεν βγήκε σε καλό για την ομάδα του. Η ομάδα χρειάζεται τα ανεβάσματα του Μάτος. Χρειάζεται την καλή τρέλα του Βραζιλιάνου, αλλά και τα πλασαρίσματα του στην μικρή περιοχή. Το να περιορίζεται μόνο στα αμυντικά του καθήκοντα ενώ μπορεί να γίνει ένας καλό μπαλαντέρ από την άμυνα, χαμένη είναι μόνο η ομάδα.

Ο Φερέιρα παίρνοντας την απόφαση να γυρίσει πίσω τον Μίσιτς στα χαφ ανοίγει την πόρτα για την 11αδα στους Πέλκα και Μπίσεσβαρ για να παίξουν πίσω από το σέντερ φορ, αλλά και ως «10αρι» ΟΙ δύο συγκεκριμένη ποδοσφαιριστές έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και το παιχνίδι του ενός δεν ταιριάζει με του άλλου. Ο Πορτογάλος με την ψυχολογική τόνωση που προσφέρει θα τους δώσει την δυνατότητα εκτός από το να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους που τα χρειάζονται για να βρουν ρυθμό θα κερδίσει και δύο παίκτες που «διψάνε» για μπάλα.

Τέλος από το παιχνίδι κυπέλλου με τον ΟΦΗ μέχρι και σήμερα ο ποδοσφαιριστής που έχει ξεχωρίσει είναι ο Λάζαρος Λάμπρου. Ο Κατερινιώτης επιθετικός με την εικόνα που παρουσίασε έπεισε ότι πλέον μπορεί ο ΠΑΟΚ να βασίζεται πάνω του ως λύση πρώτης γραμμής. Ο Φερέιρα, μπορεί να μην είδε την ομάδα του να ενισχύεται μεταγραφικά τον Γενάρη, όμως δίνοντας έστω και αυτό τον λίγο χρόνο συμμετοχής στον Λάμπρου, μπορεί να τον χρεώσει ως χειμερινή μεταγραφή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ