Ατρόμητος – Ολυμπιακός 0-1: Τον… κάρφωσε ο Χασάν στο 90′!

Ατρόμητος – Ολυμπιακός 0-1: Τον… κάρφωσε ο Χασάν στο 90′!

Διπλό τίτλου από τον μαχητή Ολυμπιακό στο Περιστέρι, που έσπασε το μπλόκο με το γκολ του Χασάν στο 90', παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες από το 73' μετά την αυστηρή αποβολή του Ομάρ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Με το «χρυσό» γκολ του Αχμέντ Χασάν στο 90’ ο Ολυμπιακός έσπασε το «μπλόκο» του Ατρομήτου και έφυγε με διπλό-τίτλου από το Περιστέρι (0-1). Μάγκικη νίκη για την ομάδα του Πειραιά, που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 73’, μετά την αυστηρή αποβολή του Ομάρ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι Ερυθρόλευκοι, που δημιούργησαν σε ένα ακόμα παιχνίδι πρωταθλήματος πάρα πολλές φάσεις στα αντίπαλα καρέ αλλά από ατυχία δεν είχαν καταφέρει μέχρι το 90’ να σκοράρουν, δεν τα παράτησαν ούτε όταν έμειναν με παίκτη λιγότερο. Συνέχισαν να πιέζουν και λίγο πριν την ολοκλήρωση του αγώνα βρήκαν το γκολ που έψαχναν από τον Χασάν. Η μαγική μπαλιά του Ματιέ Βαλμπουενά στην καρδιά της άμυνας του Ατρομήτου και το κεφάλι του Αχμέντ Χασάν χάρισαν το διπλό στην ομάδα του Μαρτίνς.

Ένα τεράστιο διπλό. Ένα διπλό-τίτλου και χαρακτήρα, με το οποίο ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι φέτος δεν… χαμπαριάζει από τίποτα. Ούτε από ατυχία, ούτε από αποβολές, ούτε από… μπλόκα. Με αυτή τη νίκη οι Ερυθρόλευκοι παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στον επαναληπτικό με τη Λαμία. Την Τετάρτη οι Πειραιώτες θα υποδεχθούν την ομάδα της Φθιώτιδας στο Καραϊσκάκη, στη ρεβάνς το 0-0 και θα προσπαθήσουν να πάρουν την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ένα τρίποντο, το οποίο όμως επισκίασε ο τραυματισμός του Σουντανί. Ο έμπειρος άσος στο πρώτο ημίχρονο χτύπησε στο γόνατο και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του περιμένουν τις εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος του Αλγερινού επιθετικού.

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-4-2, έχοντας τον Σα κάτω από τα δοκάρια και τους Ομάρ, Σεμέδο, Μπα και Τσιμίκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Μπουχαλάκης και Γκιγιέρμε ήταν στα χαφ, με τους Μασούρα και Βαλμπουενά στα δύο άκρα και τον Σουντανί δίπλα στον Ελ Αραμπί.

Από την άλλη, ο Σάββας Παντελίδης ξεκίνησε τον Ατρόμητο με τους Μέγιερι, Νάτσο, Στρούγγη, Γούτα, Κιβρακίδη, Μάντσον, Μπουσουλάτζιτς, Ούμπιδες, Ντε Πο, Ενσικουλού και Βέλλιο.

Κατοχή ο Ολυμπιακός, ανησυχία για Σουντανί

Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και πήραν την κατοχή της μπάλας από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Στο 3’ οι Πειραιώτες απείλησαν με τον Σουντανί, αλλά ο Μέγιερι μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το δυνατό σουτ του Αλγερινού. Στο 13’ ο Ούμπιντες έκανε τη σέντρα στη δεξιά πλευρά, ο Βέλλιος σούταρε με τη μία, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Λίγο μετά το 15άλεπτο ο Χιλάλ Σουντανί σε μία ανύποπτη φάση τραυματίστηκε στο γόνατο και έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Φορτούνη να παίρνει τη θέση του στο 17’.

Μεγάλες ευκαιρίες με Ομάρ, Ελ Αραμπί

Μετά το 20άλεπτο ο Ολυμπιακός ανέβασε την πίεσή του και δημιούργησε δύο μεγάλες φάσεις στα καρέ του Μέγιερι. Στο 24’ ο Βαλμπουενά έκανε την βαθιά μπαλιά στη δεξιά πλευρά, βρήκε ωραία τον προωθημένο Ομάρ, αυτός κατέβασε, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια της εστίας των γηπεδούχων. Τρία λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με τον Ελ Αραμπί. Ωραία κάθετη μπαλιά στον Μαροκινό, αυτός έφερε την μπάλα μπροστά του, σούταρε, αλλά το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση έφυγε άουτ. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς είχαν την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν να διασπάσουν τη διπλή ζώνη άμυνας του Ατρομήτου. Από την άλλη, οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη περίμεναν στο δικό τους μισό, θέλοντας να χτυπήσουν στην κόντρα.

Αγγιξε το γκολ με Μασούρα

Τα λεπτά κυλούσαν, με τον Ολυμπιακό να παραμένει στο δεύτερο μισό του γηπέδου και να πιέζει για το γκολ. Στο 45’ η ομάδα του Πειραιά έφτασε μια ανάσα από το 1-0, αλλά ο Μασούρας δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο Τσιμίκας έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο διεθνής μεσοεπιθετικός πήρε την κεφαλιά και ο Μέγιερι απέκρουσε εντυπωσιακά. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ελ Αραμπί με τρομερό τακουνάκι γύρισε την μπάλα στον Μασούρα, αυτός σουταρε, αλλά ο Γούτας έδιωξε πάνω στη γραμμή. Ετσι το πρώτο ημίχρονο στο Περιστέρι ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στο 0-0.

Ιδιο έργο και στο β’ μέρος

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή και τον Ατρόμητο να περιμένει στο δικό του μισό. Στο 60’ ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε τη δεύτερη αλλαγή του στο παιχνίδι, ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Χασάν αντί του Μασούρα. Οι Πειραιώτες είχαν δύο επιθετικούς στην περιοχή των γηπεδούχων, με τους Φορτούνη και Βαλμπουενά από πίσω τους. Ο Ολυμπιακός ανέβασε ακόμα περισσότερο την πίεσή του και στο 66’ έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Ομάρ. Ο Φορτούνης έβγαλε μαγική πάσα στον Ομάρ, στην πλάτη της άμυνας του Ατρομήτου, ο Νορβηγός κατέβασε, αλλά το σουτ που επιχείρησε με το αριστερό έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Μέγιερι.

Αυστηρή αποβολή του Ομάρ με δεύτερη κάρτα

Στο 73’ ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να μείνει με δέκα παίκτες, μετά την άδικη και αυστηρή αποβολή του Ομάρ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Ουρς Σνάιντερ με το «έτσι θέλω» με δέκα παίκτες τον Ολυμπιακό, αποβάλλοντας τον Νορβηγό αμυντικό. Μια απόφαση, που στιγμάτισε το παιχνίδι και άφησε με παίκτη λιγότερο τους Πειραιώτες. Μετά την αποβολή ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε την τρίτη του αλλαγή, βάζοντας τον Γκασπάρ στη θέση του Ελ Αραμπί. Οι Ερυθρόλευκοι όμως δεν τα παράτησαν ούτε όταν έμειναν με δέκα παίκτες. Συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ. Στο 88’ ο Χασάν, μετά από εκτέλεση κόρνερ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Μέγιερι.

«Χρυσό» γκολ από τον Χασάν!

Ο Αιγύπτιος όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο 90’ ο Βαλμπουενά είδε την κίνηση του Χασάν, του έκανε την γλυκιά βαθιά μπαλιά στην καρδιά της άμυνας του Ατρομήτου και ο Αιγύπτιος με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Μέγιερι και έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Τρομερή προσπάθεια από τον Χασάν, που με ωραίο τρόπο νίκησε τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου και έσπασε το μπλόκο, δίνοντας το τρίποντο της νίκης στην ομάδα του. Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες και τον πάγκο των Πειραιωτών. Στα εναπομείναντα λεπτά οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν σωστά τους χώρους και έφυγαν με τη νίκη από το Περιστέρι.

Το δεκάρι: Ο Χασάν. Ο Αιγύπτιος μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν ο άνθρωπος που σκόραρε το χρυσό γκολ για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Στο 90’ παρέμεινε ψύχραιμος και με τρομερή κεφαλιά χάρισε στον Ολυμπιακό ένα πολύτιμο τρίποντο, που τον διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το κλειδί: Το γκολ στο 90’. Η φοβερή μπαλιά του Βαλμπουενά και η κεφαλιά του Χασάν στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα. Εκεί που όλα έδειχναν ότι το ματς θα λήξει 0-0, ο Αιγύπτιος επιθετικός με φοβερή κεφαλιά νίκησε τον Μέγιερι και κράτησε τον Ολυμπιακό μόνο στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας.

Γιατί κόουτς: Ο Σάββας Παντελίδης σε όλο το παιχνίδι είχε την ομάδα του σε παθητικό ρόλο. Ακόμα και μετά την αποβολή του Ομάρ. Ηθελε να πάρει το 0-0, αλλά στο τέλος τιμωρήθηκε από τον Χασάν.

Στον πάγκο: Ο Γκιγιέρμε δεν έπιασαν τα υψηλά στάνταρ απόδοσης που τον έχουμε συνηθίσει. Είχε θέληση, πήρε μπάλες, προσπάθησε, αλλά δεν ήταν το καλύτερό του παιχνίδι.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Μέγιερι, Νάτσος, Στρούγγης, Γούτας, Κιβρακίδης, Μάντσον (90′ Ραμπέλο), Μπουσουλάτζιτς, Ούμπιδες, Ντε Πο (41′ Νταβιώτης), Ενσικουλού (70′ Μπαένα), Βέλλιος

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μπα, Ελαμπντελαουί, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά, Μασούρας (59′ Χασάν), Σουντανί (18′ λ.τ. Φορτούνης), Ελ Αραμπί (76′ Γκασπάρ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ