Ολυμπιακός: Πως τους… πετσόκοψες έτσι ρε Χασάν;

Ολυμπιακός: Πως τους… πετσόκοψες έτσι ρε Χασάν;

Ο Αιγύπτιος το «κάρφωσε» στο 90΄στην δεύτερη ευκαιρία που του δόθηκε. Και έβγαλε πολλούς «δικούς μας» στην σέντρα. Κυρίως «πάγωσε» αυτούς που είχαν ποντάρει σε «μπλόκο» στο Περιστέρι.

Ομολογώ πως όταν ο Ομάρ πήρε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και η ομάδα έμεινε με 10 παίκτες σκέφτηκα πως η γκέλα είναι δεδομένη στο Περιστέρι όπου… παραδοσιακά μας «βγαίνει η ψυχή».

Όταν μάλιστα ο Μαρτίνς αποφάσισε να βγάλει τον Ελ Αραμπί για να βάλει τον Γκασπάρ στο δεξί άκρο της άμυνας τα… ψιλοπήρα. Ψυχρά βεβαίως αν το δει κανείς ο Μαρτίνς έκανε αυτό που θα έκανε κάθε λογικός προπονητής μη παρασυρόμενος από το γενικότερο χαμό που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο της… εξυγίανσης.

Σου λέει, αφού έμεινα με 10 παίκτες σε ένα ματς που είναι από πολλές απόψεις ζόρικο, το σημαντικό είναι να διαφυλάξω το μίνιμουμ. Όπως έλεγε δηλαδή ο μέγας Αλέφαντος, «τον πόντο να πάρεις». Αν δεν μπορείς να νικήσεις, μη χάσεις τουλάχιστον. Με το 0-0 άλλωστε θα ήταν ισόβαθμος με τον ΠΑΟΚ, με ρίσκο μεγάλο (αν δηλαδή έβγαζε τον Βαλμπουενά και συνέχιζε με δύο επιθετικούς παίζοντας με 10) θα κινδύνευε να πάει στην Τούμπα στο -1.

Και τα έφερε έτσι η μοίρα που τελικά ο Μαρτίνς δικαιώθηκε επί τρία! Πρώτα από όλα δικαιώθηκε γιατί με τον Γκασπάρ έστω και με 10 ο Ολυμπιακός είχε συνοχή και ήταν αυτός που συνέχισε να κυνηγά το γκολ της νίκης. Δεύτερον γιατί ο Βαλμπουενά που λογικά θα ήταν η αλλαγή αν έμενε ο Ελ Αραμπί, βγάζει την σέντρα, πάρε-βάλε, στο «χρυσό» γκολ του Ολυμπιακού.

Και τρίτο και κυριότερο, ο Χασάν που φαγώθηκε ο Μαρτίνς να έρθει τον Ιανουάριο και ουσιαστικά να αντικαταστήσει τον Γκερέρο ως μπακ-απ του Ελ Αραμπί στην δεύτερη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε το «κάρφωσε». Για την ακρίβεια ο Χασάν τους «πετσόκοψε» όλους! Όλους τους… προπονητές της εξέδρας, τους ειδικούς, τους «άμπαλους», τους δήθεν κλπ που όταν ο Χασάν επέστρεψε έλεγαν τα δικά τους.

Ο Χασάν που πέρσι σε 31 συμμετοχές έβαλε 15 γκολ. Ναι, θέλει ρυθμό ο Χασάν αλλά ο «Φαραώ» το έχει το γκολ και το ξέραμε αυτό. Και το βρήκε με την κεφαλιά στο 90΄. «Πετσόκοψε» και τους… εξυγιαντές που στην Τούμπα περίμεναν πως θα πατήσουν και πάλι κορυφή με τον Ολυμπιακό να σταματά στο «μπλόκο» του Περιστερίου.

Τελικά ο Ολυμπιακός, που μπορεί να ήταν καλύτερος από τον Ατρόμητο, αλλά δεν ήταν ο καλός Ολυμπιακός που μας έχει συνηθίσει πήρε ένα «καρυδάτο» διπλό σε μια «καυτή» έδρα και λογικά θα πάει στην Τούμπα «καβάλα» στον ΠΑΟΚ. Ψυχολογικά μένει σε υψηλά επίπεδα σε ένα πρόγραμμα – φωτιά που ξεκίνησε και συνεχίζεται την Τετάρτη με την Λαμία στο Καραισκάκη για το Κύπελλο. Ματς πολύ επικίνδυνο που θέλει τεράστια προσοχή από όλους για να έρθει ήρεμα και ωραία η πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός που μέσα σε όλα όσα ζει (και) φέτος στο… εξυγιαντικό πρωτάθλημα έχει και την γκίνια να τον κυνηγά. Ο Σουντανί τραυματίστηκε σε κομβικό σημείο, ας ελπίσουμε πως δεν θα είναι κάτι πολύ σοβαρό.

Το ευχάριστο από την άλλη είναι πως ο Φορτούνης έχει επιστρέψει για τα καλά και όσο παίρνει συνεχώς ματς (και μάλιστα δυνατά ματς) στα πόδια του τόσο θα βρίσκει ρυθμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ