Το κεφάλι του Χασάν και ο Μαρτίνς που… κάνει του κεφαλιού του!

Το κεφάλι του Χασάν και ο Μαρτίνς που… κάνει του κεφαλιού του!

Ο Ολυμπιακός με δέκα παίκτες συνέχισε να είναι πιεστικός και να πατάει στην περιοχή του Μέγιερι. Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στην κεφαλιά του Χασάν που ήρθε να δικαιώσει πλήρως τον Μαρτίνς.

Δεν είναι η νίκη που δίνει ψυχολογία. Είναι και ο τρόπος που έρχεται η νίκη. Όταν παίζεις με δέκα παίκτες, είσαι καλύτερος και την παίρνεις στο «ενενήντα», τότε η ψυχολογική ντόπα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Μπορεί οι ευκαιρίες που έχανε ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι να μην ήταν… ένα τσουβάλι αλλά ήταν τόσες και τέτοιες που θα μπορούσαν να του είχαν δώσει σκορ νίκης από το πρώτο ημίχρονο. Μέχρι να τραυματιστεί και να αποχωρήσει ο Σουντανί, οι ερυθρόλευκοι δημιουργούσαν φάσεις  την μία πίσω από την άλλη.

Ο Σουντανί έπαιζε πολύ κοντά στον Βαλμπουενά και οι δυο τους έβγαζαν συνεργασίες σε μικρό χώρο και πλαγιοκοπούσαν την άμυνα του Ατρόμητου. Να το γράψω διαφορετικά. Οι διεμβολισμοί του Ποντένσε είχαν αντικατασταθεί από τις συνεργασίες των δυο παικτών. Αποχώρησε ο άτυχος Σουντανί και μοιραία άλλαξε το παιχνίδι του ολυμπιακού. Ο Φορτούνης κινείται διαφορετικά και πιο πίσω στο γήπεδο. Ψάχνει παίκτες για να τους βγάλει σε θέση βολής όπως κάνει και ο Βαλμπουενά. Όταν νιώσει απολύτως έτοιμος θα έρθουν και τα γκολ από τις ατομικές του προσπάθειες. Τώρα που δεν υπάρχουν ακόμα, η διάσπαση της αντίπαλης άμυνας θα έρθει από τέτοιες συνεργασίες.

Ο μόνος που μπορεί ναι μπουκάρει με την μπάλα στα πόδια είναι ο Τσιμίκας. Το έκανε μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις. Ισως, το κάνει και ο Μορ ίσως και ο Λάζαρος αν και εφόσον…  Η αλήθεια είναι πως εκτός από τον τραυματισμό του Σουντανί που ήταν μέγα πλήγμα, ο Ολυμπιακός ατύχησε να είναι σε κακό απόγευμα ο Γκιγιέρμε και ο Μπουχαλάκης που έχουν ρόλο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Με αυτά τα δεδομένα , η ομάδα του Μαρτίνς δυσκολεύτηκε στο δεύτερο ημίχρονο να δημιουργήσει προϋποθέσει για γκολ.

Η αποβολή του Ομάρ έκανε τα πράγματα πολύ πιο δύσκολα γιατί ο Μαρτίνς ζύγισε τα δεδομένα και άφησε στο ματς τους δυο αμυντικούς χαφ προτιμώντας να βγάλει τον Ελ Αραμπί για να βάλει τον Γκασπάρ. Αυτό όμως δεν σήμαινε ότι έστειλε σήμα για διαφύλαξη του ισόπαλου αποτελέσματος. Ο Ολυμπιακός με δέκα παίκτες συνέχισε να είναι πιεστικός και να πατάει στην περιοχή του Μέγιερι. Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στην κεφαλιά του Χασάν που ήρθε να δικαιώσει τον Μαρτίνς. Είναι γνωστό ότι ο κόουτς του Ολυμπιακού ήθελε όσο τίποτα άλλο την επιστροφή του Αιγύπτιου που δεν ξεσηκώνει την εξέδρα με τις περίτεχνες ενέργειές του αλλά έχει στενή επαφή με τα δίχτυα.

Δύο τελικές με το κεφάλι είχε στο Περιστέρι και η δεύτερη πήγε στα δίχτυα. Η μισή δουλειά έγινε και πάλι από τον ακατάβλητο Βλαμπουενά που του την έστειλε συστημένη στο κεφάλι. Η άλλη μισή έγινε από τον Χασάν ο οποίος την έστειλε εκεί που ο Μέγιερι μπορούσε απλά να την δει. Η νίκη είναι σπουδαία για τους λόγους που αναφέρθηκαν στην αρχή. Η απουσία του Σουντανί δημιουργεί νέους πονοκέφαλους στον Μαρτίνς γιατί του στερεί τη δυνατότητα σε έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού πάνω στον οποίο είχε δουλέψει. Είναι βέβαιο όμως, πως η παρουσία του Χασάν του επιτρέπει να επινοήσει έναν άλλο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ