Ο Σουντανί και το 4-4-2 που χάνεται…

Ο Σουντανί και το 4-4-2 που χάνεται…

Ο Πέδρο Μαρτίνς θα ψάξει και θα βρει κάτι άλλο για να το προσθέσει στην επιθετική φαρέτρα του Ολυμπιακού. Με τον τραυματισμό και την απουσία του Σουντανί το 4-4-2 -όπως το γνωρίσαμε ειδικά τους τελευταίους μήνες- δεν θα υπάρχει πια...

Ας το δούμε, στην αρχή, με τα μάτια της στατιστικής απεικόνισης, με αριθμούς. Ο Χιλάλ Σουντανί σε δέκα εννέα συμμετοχές έχει εφτά γκολ και πέντε ασίστ. Σε αυτές τις δυο κατηγορίες είναι τρίτος, πίσω από τον Βαλμπουενά και τον Ελ Αραμπί. Νούμερα εξαιρετικά για κάτω από είκοσι συμμετοχές. Είτε γιατί έλλειπε ο Γάλλος είτε γιατί έλλειπε (και θα λείπει) ο Ποντένσε, ο Αλγερινός είχε καταστεί ένας από τους πλέον σημαντικούς παίκτες στην επίθεση του Ολυμπιακού.

Από τους σημαντικότερους εξαιτίας της επίδρασης που είχε στο παιχνίδι της ομάδας του. Ο άτυχος κυνηγός είναι ο δεύτερος πιο ικανός και αξιόπιστος σκόρερ πίσω από τον Ελ Αραμπί. Είναι επίσης ιδανικός στο να “ανοίγει” τις αντίπαλες άμυνες. Δεν το κάνει με ατομικές εμνέργειες, παίρνοντας την μπάλα και ξεπρνώντας τους αντιπάλους, όπως το έκανε ο Ποντένσε. Το εκανε στήνοντας συνεργασίες σε κλειστούς χώρους, κυρίως δε με τον Βαλμπουενά. Ο Σουντανί είναι παίκτης που τρέφεται από την παρουσία του στην μεγάλη περιοχή. Δεν το κάνει όμως, έχοντας μόνιμη εγκατάσταση σε αυτή. Συνήθως εμφανίζεται στην πλάτη του Ελ Αραμπί. Είναι άλλωστε ο παίκτης που έχει πάρει τις περισσότερες από τις ασίστ του μαροκινού σέντερ φορ και τις έχει μετατρέψει σε γκολ.

Αυτό τον παίκτη με την εξαιρετική επίδραση στο παιχνίδι της ομάδας του, χάνει ο Πέδρο Μαρτίνς. Το σύστημα 4-4-2 “κούμπωνε” πάνω του. Είναι μάλιστα εξαιρετικά αμφίβολο ότι μπορεί χωρίς αυτόν να λειτουργήσει. Ο Κώστας Φορτούνης που τον αντικατάστησε μετά τον τραυματισμό του στο Περιστέρι υποχρέωσε τον κόουτς να αλλάξει το σύστημα του σε 4-2-3-1. Λογικό. Κάθε παίκτης έχει ξεχωριστά αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Ο Φορτούνης θέλει να έχει γήπεδο μπροστά του για να μεταβιβάσει την μπάλα. Αύριο που θα έχει βρει αγωνιστικό ρυθμό, έχοντας χώρο, θα ξεκινάει τις ατομικές του προσπάθειες που θα τον βγάζουν φάτσα στην αντίπαλη εστία. Μέχρι τότε όμως, ο Μαρτίνς πόνταρε πολύ στον Χιλάλ Σουντανί και την ικανότητά του να λειτουργεί σε μικρούς χώρους και να ξεμαρκάρεται παίζοντας το “ένα-δυο” με τους συμπαίκτες που βρίσκονται πιο κοντά του και ειδικά τον μετρ του είδους Ματιέ Βαλμπουενά.

Πολλοί ίσως σκεφτούν ότι ο Χασάν μπορεί να πάρει τη θέση του Σουντανί στο 4-4-2. Θεωρητικά ναι. Στην πράξη ο Χασάν μπορεί να παίξει αποκλειστικά στην κορυφή της επίθεσης. Εκεί που παίζει ο Ελ Αραμπί. Ο Σουντανί έκανε άλλη δουλειά ως δεύτερος επιθετικός. Ενα επιθετικό πλεονέκτημα που είχε ο Ολυμπιακός με την παρουσία του άτυχου Αλγερινού, έχει απολεστεί. Ο Πέδρο Μαρτίνς θα ψάξει και θα βρει κάτι άλλο για να το προσθέσει στην φαρέτρα του Ολυμπιακού. Με τον τραυματισμό και την απουσία του Σουντανί το 4-4-2 -όπως το γνωρίσαμε ειδικά τους τελευταίους μήνες- δεν θα υπάρχει πια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ