Σε πανικό ο ΠΑΟΚ και το… Σαββιδοτεχνείο

Σε πανικό ο ΠΑΟΚ και το… Σαββιδοτεχνείο

Όσο και αν στον ΠΑΟΚ επένδυσαν στο… χάος και τις απειλές πλησιάζει η ώρα των ποινών που δεν μπορούν να αποφύγουν ότι και αν σκεφτούν να… επικοινωνήσουν

Η ώρα των ποινών φτάνει για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη. Τις δύο ομάδες που έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη σύμφωνα με την απόφαση της μοναδικής αρμόδιας επιτροπής να το κρίνει αυτό, της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ο πανικός στις τάξεις του ΠΑΟΚ αλλά και του προπαγανδιστικού «στρατού» του είναι έκδηλος, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν τα διχαστικά και αντεθνικά παραληρήματα.

Ο ΠΑΟΚ που με επίσημες ανακοινώσεις απειλεί ανοικτά και προσπαθεί να δημιουργήσει χάος θεωρώντας πως έτσι μπορεί να γλιτώσει από την ξεκάθαρη και αποδεδειγμένη επίσημα παρανομία.

Ο ΠΑΟΚ που προχώρησε ακόμη και σε μηνύσεις κατά των μελών της ΕΕΑ και που… επικοινωνεί προς τα έξω μέσω του… Σαββιδοτεχνείου πως ο δρόμος είναι μακρύς για την εκδίκαση από τον Αθλητικό Δικαστής της Λίγκας που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα. Μιλάμε για προσφυγές στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών την ώρα που προφανέστατα ξέρουν πως και αυτό απαγορεύεται από τον ΚΑΠ.

Επομένως μια προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια παραβιάζει το άρθρο 35 του ΚΑΠ που απαγορεύει τις προσφυγές στα πολιτικά δικαστήρια. Εκεί τι θα κάνει πάλι η ΕΠΟ του «δικού τους» Γραμμένου, μετά την διαγραφή της πολυιδιοκτησίας θα διαγράψει και αυτό; Κομματάκι δύσκολα. Ωραία η… παπάτζα αλλά η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική για τον ΠΑΟΚ (και την Ξάνθη) που θα μάθει σύντομα την ποινή του για την πολυιδιοκτησία.

Η έκθεση – πόρισμα της ΕΕΑ άλλωστε δεν επιβάλει απευθείας κάποια ποινή στις ομάδες, τις ποινές τις επιβάλλει ο αθλητικός δικαστής, άρα τι θα… προσβάλλουν οι ομάδες στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια όπως προπαγανδίζει το Σαββιδοτεχνείο;

Όσοι έχουν προσφύγει κατά καιρούς εκεί, όπως Κέρκυρα , Βόλος, Καβάλα έχουν όλα απορριφθεί ως απαράδεκτα. Ακριβώς για τον παραπάνω λόγο.

Η διαδικασία της ΕΕΑ άλλωστε ήταν απολύτως ανοιχτή στις δυο ΠΑΕ, ικανοποίησε όλα τα αιτήματα τους, όπως για παράδειγμα να μην πάρει αντίγραφα ο Ολυμπιακός , τους κάλεσε όλους , ασχέτως αν αυτοί επέλεξαν να μην έρθουν (Καλπαζιδης, Πιαλογλου, RFA, DIMERA, BELTERRA κλπ) , όμως και πάλι δέχθηκε και παρέλαβε τα υπόμνημα τους και τα έλαβε και υπόψη της με βάση την απόφαση.

Άρα ουσιαστικά οι δυο ΠΑΕ δεν έχουν κάποιον τυπικό λόγο να επικαλεστούν για να ακυρώσουν την
έκθεση της ΕΕΑ.

Εν τω μεταξύ, η αποστολή της υπόθεσης στον Αθλητικό Δικαστή για τις ποινές που προβλέπονται έχει δημιουργήσει τώρα μια αθλητική ποδοσφαιρική διαφορά (αποβολή από το πρωτάθλημα, αφαίρεση βαθμών κλπ), κάτι που σημαίνει πως η όποια απόφαση θα μπορεί να προσβληθεί με έφεση στην εφέσεων και ακολούθως προσφυγή στο cas.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ