Παναθηναϊκός: Η διαχείριση της «κρίσης» θα κρίνει το μέλλον

Παναθηναϊκός: Η διαχείριση της «κρίσης» θα κρίνει το μέλλον

Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από μια ομάδα που είναι πιο ποιοτική από εκείνον και έδειξε το μέταλλο της σε παιχνίδια που έκριναν πρόκριση. Καλείται πλέον να βρει τη φρεσκάδα του και την καλή του αγωνιστική κατάσταση για να μη χάσει τις εντυπώσεις που ο ίδιος κέρδισε.

Είναι προφανές πως μετά από μια περίοδο με συνεχόμενες νίκες, με καλές εμφανίσεις και με μια αισιοδοξία που υπήρχε σε όλο το κλαμπ, ο Παναθηναϊκός περνάει από κάποιου είδους κρίση. Κυρίως αγωνιστική. Και όσον αφορά την εικόνα που δείχνει σαν ομάδα, αλλά και ατομικά με κάποιους ποδοσφαιριστές του να παρουσιάζουν σημάδια κόπωσης και να μην προσφέρουν ούτε στο ελάχιστο αυτό που μπορούν.

Ο Ζαχίντ είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ενας παίκτης που σε παιχνίδια όπως αυτό με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ θα έπρεπε να βγει μπροστά και να ηγηθεί, ήταν εξαφανισμένος από το γήπεδο. Σχεδόν σε κάθε του επαφή έκανε λάθος, δεν μπορούσε να δώσει την μπάλα σωστά ούτε στο… μισό μέτρο και όσο κι αν περίμεναν οι συμπαίκτες του να τους καθοδηγήσει μεσοεπιθετικά, εκείνος ήταν αρνητικός για τη συνολική παρουσία της ομάδας. Ήταν σαν να έπαιζε με παίκτη λιγότερο ο Παναθηναϊκός.

Μακριά από τον καλό του εαυτό είναι και ο Μακέντα, κουρασμένος είναι ο Χατζηγιοβάνης, σε… κακό φεγγάρι ο Κουρμπέλης, με εμφανέστατη κόπωση και ο Δώνης. Ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να είναι μια καλή ομάδα, η οποία στηρίζεται όμως σε 13-14 ποδοσφαιριστές. Και με τη σεζόν να έχει κυλήσει πλέον κατά τα 2/3 της, θα έπρεπε να ήταν η… Λίβερπουλ για να μπορούσε να πηγαίνει σε φουλ ρυθμούς.

Με όλα αυτά και με τον ΠΑΟΚ να σκοράρει μόλις στο 11’ το βράδυ της Τετάρτης, οποιαδήποτε κριτική σε ένα τέτοιο ματς είναι άσκοπη. Δε θα μπορούσε καμία ομάδα να επιστρέψει, ιδιαίτερα όταν απέναντί της έχει έναν πιο ποιοτικό αντίπαλο. Ψυχολογικά «αδειάζεις». Και η λογική έλεγε πως μετά το 0-1 το πιθανότερο θα ήταν ένα δεύτερο και ένα τρίτο γκολ από τον ΠΑΟΚ, που βρήκε τους χώρους, αλλά δεν τους εκμεταλλεύτηκε. Ενας ΠΑΟΚ που έδειξε από το πρώτο κιόλας λεπτό πως δεν ήταν αποφασισμένος να μπει σε περιπέτειες, διαχειρίστηκε όπως έπρεπε το προβάδισμά του και από τη στιγμή που σκόραρε τόσο νωρίς έπαιξε όσο έπρεπε.

Για τον Παναθηναϊκό το μεγάλο στοίχημα είναι το αν η ομάδα θα «αδειάσει» από τη στιγμή που χάθηκε ένας βασικός στόχος, όπως ήταν το Κύπελλο. Εχοντας μπροστά του αρκετά μεγάλα παιχνίδια στα πλέι οφ, εκεί όπου θα δώσει 7-8 αγώνες ντέρμπι, οφείλουν οι ποδοσφαιριστές να δείξουν την εικόνα που είχαν μέχρι πρόσφατα και φυσικά να κρατήσουν κοντά τους τον κόσμο.

Έναν κόσμο που ήταν συγκλονιστικός το βράδυ της Τετάρτης, με φωνή από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, που δεν αποχώρησε από το γήπεδο πριν το τέλος του αγώνα και που έδειξε με δυναμικό τρόπο τη στήριξή του στον Δώνη και στους παίκτες του. Και την αποστροφή του στη διοίκηση της ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ