Ετσι έχασε η ΑΕΚ τον ασταμάτητο Αλεξάντερ Αϊζακ!

Ετσι έχασε η ΑΕΚ τον ασταμάτητο Αλεξάντερ Αϊζακ!

To10.gr αποκαλύπτει το παρασκήνιο της... παραλίγο σούπερ μεταγραφής του Αϊζακ στην ΑΕΚ. Τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν, η φόρμουλα της μεταγραφής, το «όχι», η εκτόξευση, το 1 γκολ/75 λεπτά και ο αποκλεισμός της Ρεάλ Μαδρίτης!

Είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ προσπάθησε πέρυσι να διατηρήσει στο δυναμικό της τον Εζέκιελ Πόνσε. Είναι εξίσου δεδομένο ότι ενημέρωσε τη διοίκηση της Ρόμα ότι ήταν πρόθυμη να καλύψει την οψιόν αγοράς του Αργεντινού φορ (σ.σ. 6.500.000 €), ωστόσο είχε ζητήσει το ποσό να μην δοθεί εφάπαξ, αλλά να «σπάσει» σε δόσεις. Κάτι που η ιταλική ομάδα θα αποδεχόταν, εάν δεν είχε στα χέρια της την πρόταση της Σπαρτάκ Μόσχας, που έφτανε τα 8.000.000 €. Η άρνηση του Πόνσε να πει το «ναι» στην ΑΕΚ ήταν γνωστή από τον Ιανουάριο του 2019 και για αυτόν τον λόγο η ΑΕΚ αναζητούσε κι άλλον σέντερ φορ. Και εκείνη ακριβώς την περίοδο, έφτασε είχε στα χέρια της το όνομα του Αλεξάντερ Αϊζακ. Αλλά δεν αξιοποίησε την ευκαιρία.

Η περίπτωση το Αϊζακ έφτασε στα χέρια του Νίκου Λυμπερόπουλου και της διοίκησης της Ενωσης. Η πρόταση ήταν απολύτως θελκτική: Δανεισμός για έναν χρόνο από την Μπορούσια Ντόρτμουντ, με οψιόν αγοράς πολύ μικρότερη από τα χρήματα που έπρεπε να δοθούν για τον Πόνσε. Λίγο πάνω από τα 4.000.000 €. Για έναν παίκτη 19 στα 20, που κόστισε στους Γερμανούς 8.500.000 € και που θεωρείτο/αι ένας από τους πλέον ανερχόμενους σέντερ φορ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Και ο οποίος πριν από λίγες ημέρες «πέταξε» από το Κόπα ντελ Ρέι τη Ρεάλ Μαδρίτης, με δύο δικά του γκολ και μία ασίστ!

Αλλά πριν φτάσουμε σε αυτό, έχει σημασία να εξηγήσουμε τι έγινε. Πώς η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να… κλείσει τη συμφωνία με την Ντόρτμουντ και να αποκτήσει τον Αϊζακ, δανεικό με οψιόν αγοράς.

Ο Λυμπερόπουλος φέρεται να είχε θέσει το όνομα στα υπόψη, τόσο του Μαρίνου Ουζουνίδη, όσο και της διοίκησης του Δικεφάλου. Ο Ελληνας τεχνικός ήταν θετικός, παρότι είχε δώσει και ο ίδιος κάποια ονόματα, και έτσι το μπαλάκι πήγε στα υψηλότερα κλιμάκια. Με το θέμα να μην προχωράει, τελικά. Χωρίς, μάλιστα, να φτάσει καν στον Δημήτρη Μελισσανίδη, καθώς η περίπτωσή του δεν πέρασε από την αξιολόγηση του Γιάννη Παπαδόπουλου.

Η συνέχεια για τον Αϊζακ, είναι λίγο πολύ γνωστή. Τον Γενάρη του 2019, η Ντόρτμουντ τον έστειλε δανεικό στη Βίλεμ. Σε 18 παιχνίδια με την ολλανδική ομάδα, ο διεθνής Σουηδός σέντερ φορ, έκανε θραύση: 14 γκολ, 7 ασίστ. Με αποτέλεσμα το όνομά του να αρχίσει να παίζει και πάλι στην αγορά.

Τον Αύγουστο του 2019 η Ρεάλ Σοσιεδάδ εμφανίστηκε και έκανε πρόταση στην Ντόρτμουντ. Και τι πρόταση. Αγορά με 13.000.000 €, με την Ντόρτμουντ να διατηρεί 25% ποσοστό μεταπώλησης, αλλά και δικαίωμα επαναγοράς με 25.000.000 €. Αποτέλεσμα; Ο Αϊζακ έχει αγωνιστεί σε συνολικά 29 παιχνίδια των Βάσκων, αλλά έχει μόλις 1.273 λεπτά συμμετοχής. Τι έχει κάνει σε αυτά τα λεπτά; 14 γκολ και 3 ασίστ. Κάτι που μεταφράζεται σε ένα γκολ ή ασίστ ανά 75 λεπτά συμμετοχής! Και φυσικά ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στον εκτός έδρας αποκλεισμό της Ρεάλ Μαδρίτης από τη Σοσιεδάδ στο Κόπα ντελ Ρέι (σ.σ. 2 γκολ, 1 ασίστ στο 4-3 του Μπερναμπέου)!

Παράλληλα, η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο (σ.σ. transfermarkt) έχει εκτοξευθεί στα 25.000.000 €, με την πραγματική του αξία να είναι ακόμη μεγαλύτερη. Καθώς η Σοσιεδάδ έχει ανακοινώσει ότι για να συζητήσει πώλησή του, το νούμερο πρέπει να ξεκινάει από τα 40.000.000 €!

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΑΪΖΑΚ

https://www.youtube.com/watch?v=CsTHz1JtOIo

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ