Αποκάλυψη: Η UEFA καλεί τον ΠΑΟΚ για το FFP

Αποκάλυψη: Η UEFA καλεί τον ΠΑΟΚ για το FFP

To10.gr αποκάλυψε πριν λίγες ημέρες τον έλεγχο του ΠΑΟΚ από την UEFA και την απειλεί για βαριά τιμωρία, λόγω FFP. Τώρα, αποκαλύπτει μια ακόμη πολύ σοβαρή εξέλιξη στην υπόθεση.

Ολόκληρος ο αθλητικός πλανήτης κινείται στον… ρυθμό της σημαντικότερης υπόθεσης του 2020, που δεν είναι άλλη από την τιμωρία-κόλαφο της Μάντσεστερ Σίτι από την UEFA, για βαρείες παραβάσεις των κανονισμών του Financial Fair Play. Η τιμωρία προβλέπει διετή αποκλεισμό από τις Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις, χρηματικό πρόστιμο 30.000.000 €, αλλά παράλληλα αναμένεται να επιφέρει και ποινή αφαίρεσης βαθμών στους «Σίτιζενς» από το πειθαρχικό όργανο της Πρέμιερ Λιγκ;

Το σκληρό μήνυμα της UEFA στη Σίτι για την παραβίαση των κανόνων Financial Fair Play, είναι ένα σαφές μήνυμα σε όσους θεωρούν ότι μπορούν να… ξεφύγουν. Ή σε όσους πιστεύουν ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και το Σώμα Δημοσιονομικού Ελέγχου των Ομάδων (CFCB), κλείνει τα μάτια σε συλλόγους που δεν συμμορφώνονται. Το παράδειγμα της Μάντσεστερ Σίτι, μάλιστα, είναι ένα ηχηρό καμπανάκι και για άλλους συλλόγους με ανοιχτές υποθέσεις και εκκρεμότητες, αναφορικά με το Financial Fair Play

Πριν από λίγες ημέρες, to10.gr αποκάλυψε τον έλεγχο που έκανε η UEFA στα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αλλά και τις σοβαρές συστάσεις που έγιναν από το αρμόδιο ελεγκτικό όργανο στη διοίκηση του Δικεφάλου, περί ισοσκελισμού εσόδων/εξόδων. Ξεκαθαρίζοντας σε κάθε τόνο, μάλιστα, ότι οι συνεχόμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου στις οποίες έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια η ΠΑΕ, δεν είναι η λύση, αλλά ουσιαστικά είναι το πρόβλημα. Καθώς η εταιρεία δεν είναι αυτάρκης, δεν αυτοσυντηρείται.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το Σώμα Δημοσιονομικού Ελέγχου των Ομάδων (CFCB), δεν έχει κλείσει τον φάκελο του ΠΑΟΚ. Η μη πραγματοποίηση μεταγραφών τον Ιανουάριο ήταν ένα θετικό βήμα για τον Δικέφαλο του Βορρά, αλλά κάθε άλλο παρά ικανό να λύσει το πρόβλημα. Με τους Θεσσαλονικείς να βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα. Και όπως αναφέρουν πληροφορίες, σύντομα θα κληθούν από το Δικαστικό Επιμελητήριο του Financial Fair Play, να δείξουν την πρόοδο που έχει γίνει, αλλά και το πλάνο για την οικονομική «αυτονομία» της ΠΑΕ.

Ακόμη δεν είναι σαφές πότε θα γίνει η κλήση του Δικεφάλου. Αλλά αυτό που προκύπτει ως πληροφόρηση, είναι ότι ο Δικέφαλος του Βορρά προσπαθεί να βρει τρόπο να καθυστερήσει τις διαδικασίες, με σκοπό να μπορέσει να βελτιώσει την ισορροπία των οικονομικών του. Με κάποιον τρόπο.

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως φάνηκε και από την αμείλικτη στάση του ανεξάρτητου δικαστικού επιμελητή της UEFA στην περίπτωση της Σίτι, ο Δικέφαλος, είναι πιθανό να αντιμετωπίσει σοβαρές τιμωρίες. Εξάλλου, είναι γνωστό και στους ανθρώπους του συλλόγου, ότι δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο του ban. Που μπορεί να είναι από απαγόρευση μεταγραφών, ως και αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, «πακέτο» με τουχτερά πρόστιμα (σ.σ. βλέπε Μάντσεστερ Σίτι).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ