Ολυμπιακός: Οι δύο ομιλίες του Μαρτίνς, το μήνυμα, οι «εύκολες» νίκες και η σεζόν των (μίνιμουμ) 56 αγώνων!

Ολυμπιακός: Οι δύο ομιλίες του Μαρτίνς, το μήνυμα, οι «εύκολες» νίκες και η σεζόν των (μίνιμουμ) 56 αγώνων!

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Πανιώνιο στο 40ό επίσημο ματς της φετινής σεζόν και ο Μαρτίνς «εξήγησε» στο ημίχρονο του αγώνα με τη Λαμία, τι οφείλουν να κάνουν οι παίκτες του.

Αμέσως μετά τη νίκη στο Περιστέρι, που επιτεύχθηκε με 10 παίκτες και με υπερπροσπάθεια, η ομιλία στα αποδυτήρια ήταν σύντομη και περιεκτική: «Είμαι περήφανος για εσάς, είμαι περήφανος για το πώς παλέψαμε και για τη νίκη που πήραμε. Τέτοιες νίκες δίνουν πρωτάθλημα»

Στο ημίχρονο του αγώνα με τη Λαμία, η ομιλία του ήταν εξίσου σύντομη και περιεκτική, αλλά σε τελείως διαφορετικό ύφος και ένταση: «Δεν είναι εικόνα αυτή. Δεν είναι εικόνα Ολυμπιακού αυτό που είδα στο πρώτο ημίχρονο. Δεν είναι εικόνα της δική μας ομάδας. Είμαστε πάρα πολύ καλύτεροι. Και δεν παίζουμε. Μπείτε μέσα και πάρτε τη νίκη. Δεν έχω να σας πω τίποτε άλλο».

Οι δύο ομιλίες του Πέδρο Μαρτίνς στους ποδοσφαιριστές του έγιναν σε απόσταση τριών ημερών. Και αποτυπώνουν με πολύ σαφή τρόπο το πώς σκέφτεται ο προπονητής του Ολυμπιακού για την ομάδα του. Πώς θέλει να παίζουν. Πώς θέλει να παρατάσσονται στον αγωνιστικό χώρο και να ζουν τα 90 λεπτά ενός αγώνα.

Ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι δεν έπαιξε καλά. Αλλά ήταν ψυχωμένος. Αποφασιστικός, παθιασμένος και αποφασισμένος για τη νίκη. Και την πήρε. Ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου με τη Λαμία, ήταν μια ομάδα άνευρη, χαλαρή, «πλαδαρή» στην αντιμετώπιση ενός κρίσιμου αγώνα, που έκρινε πρόκριση. Στο δεύτερο ημίχρονο, αυτό άλλαξε. Και μαζί άλλαξε και τελικό αποτέλεσμα.

Ο Μαρτίνς έχει πει πολλές φορές στους ποδοσφαιριστές του πως «όταν παίζουμε το παιχνίδι μας, κάνουμε αυτά που ξέρουμε και μπορούμε, δεν μπορεί να μας νικήσει κανείς». Και το εννοεί. Εξάλλου, τα ίδια είπε (και έκανε) και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ακόμη και σε αυτά με Μπάγερν και Τότεναμ, από τα οποία ο Ολυμπιακός έφυγε χωρίς νίκη, καθαρά από ατυχία.

Το ζητούμενο για τους Ερυθρόλευκους, στο σημείο που βρίσκεται η φετινή σεζόν, είναι να παίρνουν αποτελέσματα. Το καλό ποδόσφαιρο είναι πάντα απαιτητό από τον σύλλογο. Αλλά στην τελική ευθεία ενός τέτοιου μαραθωνίου, οι νίκες είναι που μετράνε. Και οι νίκες θα έρθουν μόνο εάν δίπλα στην ποιότητα, το ταλέντο και την ικανότητα, μπουν και λέξεις όπως πάθος, συγκέντρωση, αποφασιστικότητα, δίψα.

Το παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο, είναι το 40ό επίσημο φετινό για τον Ολυμπιακό! Με βάση τα τωρινά δεδομένα, οι Ερυθρόλευκοι θα δώσουν τουλάχιστον 56 επίσημους αγώνες φέτος: 3 στην κανονική διάρκεια της Super League, 2 με την Αρσεναλ, 2 στα ημιτελικά του Κυπέλλου και 10 στα πλέι οφς της Super League. Εάν προκριθούν στον τελικό του Κυπέλλου τα ματς θα γίνουν 57 και ο αριθμός θα μεγαλώσει αναλόγως, εάν γίνει η έκπληξη κόντρα στους Λονδρέζους.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός, σε παιχνίδια όπως αυτό με τον Πανιώνιο, οφείλει να κάνει εύκολη τη ζωή του. Οφείλει να κερδίζει ψυχολογική και σωματική ξεκούραση, μπαίνοντας όπως πρέπει και «καθαρίζοντας» νίκες. Κυνικά. Με αυτόν τον τρόπο, θα αντέξει έως το τέλος. Σε αντίθετη περίπτωση, θα έχει δυσκολίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ