ΑΕΛ – ΠΑΟΚ 1-2: Πρωταθλητή στο… βόλεϊ δικέφαλε

ΑΕΛ – ΠΑΟΚ 1-2: Πρωταθλητή στο… βόλεϊ δικέφαλε

Η παρωδία του πρωταθλήματος της «εξυγίανσης» συνεχίζεται. Ο ΠΑΟΚ με τη βοήθεια του Σέρβου διαιτητή και τους κανόνες... βόλεϊ που ισχύουν για τον δικέφαλο, πέρασε από την Λάρισα με 2-1. Το αλλοιωμένο πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ της πολυιδιοκτησίας συνεχίζεται...

Η Λάρισα παρατάχθηκε με μισή ομάδα κόντρα στον ΠΑΟΚ, στην κυριολεξία, αφού ούτε ένας ούτε δύο αλλά δέκα παίκτες έμειναν εκτός για διάφορους λόγους. Παρ’ όλα αυτά ο ΠΑΟΚ για να περάσει με… παλικαρίσιο διπλό από τον κάμπο, χρειάστηκε για ακόμη μία φορά τη συνδρομή της… εξυγίανσης και του Σέρβου διαιτητή που ανακάλυψε κι έφερε ο Μέλο Περέιρα.

Με τους παίκτες του δικεφάλου να παίζουν βόλεϊ μες την περιοχή ο Σρντιάν Γιοβάνοβιτς δεν είδε τίποτα μεμπτό ούτε με τη βοήθεια του VAR κι έτσι προστέθηκε και αυτός στην μακρά λίστα των διαιτητών που επιλέγει ο Περέιρα για τα ματς του ΠΑΟΚ και όλως τυχαίως τον ευνοούν. Να θυμηθούμε το πρόσφατο ματς με την ΑΕΚ, στην Τούμπα; Αυτό με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης»; Και αρκετά ακόμη όπου ανεξαρτήτως αντιπάλου, ο ξένος διαιτητής που έρχεται, ευνοεί τον ΠΑΟΚ. Τυχαίο θα είναι…

Όσον αφορά το ματς τώρα ο προπονητής της Λάρισας Μιχάλης Γρηγορίου, που είχε πολλές και σημαντικές απουσίες ξεκίνησε το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Κρίστινσον κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μούζεκ, Μάρκοβιτς, Μόρας και Μπάλλας. Στη μεσαία γραμμή οι Αλί Μοχάμεντ και Σεσέροβιτς. Στις πτέρυγες οι Βινίσιους και Ασούμπρε, στον άξονα ο Τόρζε και στην κορυφή της επίθεσης ο Παπαζογλου.

Ο Αμπελ Φερέιρα αποφάσισε να ξεκινήσει το παιχνίδι με τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια με τετράδα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά τους Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον και Γιαννούλη. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής, απόντος του τιμωρημένου Μίσιτς, αγωνίστηκαν οι Μαουρίσιο και Αουγκούστο με τους Λημνιό – Λάμπρου στις πτέρυγες και τον Πέλκα πίσω από τον προωθημένο Άκπομ.

Ο ΠΑΟΚ από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κατάφερε να επιβάλει τον δικό του ρυθμό στον αγώνα κλείνοντας την Λάρισα πίσω από την σέντρα. Οι «βυσσινί» με διπλή ζώνη άμυνας προσπάθησαν να μην αφήσουν κενούς χώρους τους οποίους θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί ο Δικέφαλος. Οι φιλοξενούμενοι που έβγαζαν ανάπτυξη από τα αριστερά είχαν σε πολύ καλή ημέρα τον Λημνιό που δημιούργησε αρκετά ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων με τις πλαγιοκοπήσεις του.

Η πρώτη ευκαιρία χάθηκε στο 11ο λεπτό, μετά από ωραία ενέργεια του Λημνιού απ’ τα αριστερά, γύρισε την κατάλληλα στιγμή στον Άκμομ, η μπάλα πέρασε από τον Άγγλο επιθετικό, κατέληξε στον Πέλκα, όμως ο τελευταίος ήταν άστοχος στο πλασέ με τον Κρίστινσον να είναι εξουδετερωμένος. Τρία λεπτά αργότερα οι Θεσσαλονικείς βρήκαν δίχτυα με τον Δημήτρη Λημνιό. Ο Μάτος από τα δεξιά έβγαλε μια χαμηλή σέντρα με τον Λάμπρου να πιάνει την πρώτη κεφαλιά και να την δίνει ύψος, την δεύτερη ο Άκπομ με την μπάλα να καταλήγει στα πόδια του νεαρού επιθετικού ο οποίος με όμορφο πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Κρίστινσον για το 1-0!

Ο ΠΑΟΚ άρχισε να κατεβάζει ρυθμό δίνοντας την ευκαιρία στη Λάρισα να βγει δειλά-δειλά από τα καρέ της. Στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ του ΠΑΟΚ είχαμε την κεφαλιά του Βινίσιους με τον Ζίβκοβιτς να μπλοκάρει σταθερά. Ο ρυθμός έπεσε αισθητά στη συνέχεια με τις δύο ομάδες να δίνουν δυνατές μάχες στο χώρο του κέντρου, αλλά και κάποια σκληρά μαρκαρίσματα που έφεραν κίτρινες κάρτες.

Στο 33ο λεπτό η Λάρισα διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Σέρβο ρέφερι της αναμέτρησης για χέρι του Αουγκούστο. Χρειάστηκε η χρήση του VAR για να δει ο Γιοβάνοβιτς αν υπάρχει πέναλτι. Μετά τον έλεγχο το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά αν και οι Μαουρίτσιο και Αουγκούστο έπαιξαν βόλεϊ στην περιοχή με τη φάση να είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη. Για όλους τους υπόλοιπους απ’ ότι φάνηκε, γιατί για τον Σέρβο διαιτητή δεν ήταν.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου είδε τον Αλί Μοχάμεντ, τον πιο δημιουργικό και δραστήριο παίκτη του να αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο με φορείο. Ο Αιγύπτιος μέσος υπέστη μυϊκό σπασμό στην περιοχή της μέση και αύριο (16/2) θα υποβληθεί σε εξετάσεις όπου θα φανεί ο χρόνος που θα απουσιάσει από τους αγωνιστικούς χώρους.

Ο Δικέφαλος κατάφερε λίγο πριν οδηγηθούν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ο Ντάγκλας Αουγκούστο που φημίζεται για τα δυνατά του πόδια, βρήκε τον χώρο έξω από τη μεγάλη περιοχή της Λάρισας και μ’ ένα δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Κρίστινσον για το 0-2.

Στην επανάληψη οι Ασπρόμαυροι προσπάθησαν να διαχειριστούν το αποτέλεσμα του πρώτου ημίχρονου λόγω και της ασφάλειας που παρείχαν τα δύο τέρματα. Ο ΠΑΟΚ, έπαιξε πιο απελευθερωμένα και στο 56’ άγγιξε και το τρίτο γκολ. Ο Γιαννούλης μετά από σέντρα απ’ τα αριστερά, ο Πέλκας πρόλαβε την έξοδο του Κρίστινσον, αλλά η κεφαλιά του κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια άουτ. Οι ποδοσφαιριστές του Αμπελ Φερέιρα ήταν ζωηροί μέχρι το πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου στη συνέχεια άρχισαν να σκέφτονται το ματς της επόμενης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Αυτό έφερε κάποιους κινδύνους στην εστία του Ζίβκοβιτς, εκτός από μια κεφαλιά του Παπαζόγλου και ένα μακρινό σουτ του Βινίσιους στο 67’ σε μια αδράνεια της μεσοαμυντικής γραμμής η Λάρισα ξανά μπήκε στο παιχνίδι καθώς ήρθε η μείωση του σκορ.
Ύστερα από εκτέλεση φάουλ ο Μούζεκ έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα αντί να έχει τροχιά προς την εστία του ΠΑΟΚ βγήκε εκτός περιοχής. Αυτή στρώθηκε στον Ηλιάδη, ο οποίος με ένα μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2!

Οι γηπεδούχοι πίεσαν αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης, με τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να μην έχουν καθαρό μυαλό κάνοντας επιπόλαια φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή του Ζίβκοβιτς. Οι «βυσσινί» δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις όποιες ευκαιρίες δημιούργησαν με αποτέλεσμα ο Δικέφαλος να πάρει το τρίποντο που ήθελε πριν από το μεγάλο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Το «κλειδί»: Το καταπληκτικό γκολ του Αουγκούστο στις καθυστερήσεις του αγώνα ήταν καθοριστικό για να «κλειδώσει» ο ΠΑΟΚ άλλη μια νίκη στο πρωτάθλημα

10άρι: Ο Λάζαρος Λάμπρου ήταν από τους διακριθέντες στην σημερινή αναμέτρηση καθώς εκτός από το γκολ που σημείωσε ήταν από τους πιο ορεξάτους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ δείχνοντας πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση

Στον πάγκο: Ο Αμπελ Φερέιρα με το τέλος της αναμέτρησης έτρεξε και συνεχάρη τον Βαγγέλη Μόρα. Ήταν ένα δυνατό πλάνο που δύσκολα συναντά κάποιος στα Ελληνικά γήπεδα.

Γιατί κόουτς: Ο Μιχάλης Γρηγορίου και οι ποδοσφαιριστές του πάλεψαν το παιχνίδι όμως δεν κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας. Το έργο τους ήταν δύσκολο αν σκεφτεί κανείς πως ο σημερινός αντίπαλος ήταν ο ΠΑΟΚ, ενώ αριθμούσαν και 10 απουσίες.

ΛΑΡΙΣΑ – ΠΑΟΚ 1-2

Γκολ: 14’ Λημνιός, 45’+ Αουγκούστο, 67’ Ηλιάδης, 90’ Ίνγκασον

Κίτρινες: 34’ Παπάζογλου, 52’ Μάρκοβιτς

Κόκκινες: –

Γήπεδο: AEL FC Arena

Διαιτητής: Σρντιάν Γιοβάνοβιτς.
Βοηθοί: Ούρος Στοϊκοβιτς (Σερβία), Μίλαν Μιχαϊλοβιτς (Σερβία)
4ος: Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων)
VAR: Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών)
AVAR: Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών)

Λάρισα: Κρίστινσον, Μπάλλας, Τόρζε, Παπάζογλου, Μούζεκ, Μάρκοβιτς, Μόρας, Σεσέροβιτς, Ασούμπρε, Αλί Μοχάμεντ (45’+ Ηλιάδης), Βινίσιους (77’ Πινακάς)

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μαουρίσιο, Αουγκούστο, Λημνιός, Λάμπρου (85’ Ροντρίγκο), Πέλκας (62’ Ελ Καντουρί), Ακπομ (76’ Σβιντέρσκι).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ